Co si ještě můžeš přečíst?

Stromovny

Miluji kouzelná místa. A nejvíc ta, která si ke mně najdou cestu sama. Na instagramu na mě náhodou vyběhl reel právě s tímto místem. Zamilovala jsem se na první pohled. Okamžitě jsem rezervovala termín a darovala pobyt přítelovi k výročí. Nejkrásnější oslava šesti let pospolu. ♥

Stromovny se nachází u řeky Sázavy u obce Stříbrná Skalice. Cesta přes chatovou oblast je dobrodružstvím a je třeba dbát opatrnosti. Naše auto cestu naštěstí zvládlo. Zaparkovali jsme přímo u pobytu. Málem jsem brečela radostí. Místo mi vyrazilo dech. Tohle máme s přítelem rádi. Přírodu, klid a wellness. 

Ve Stromovnách se nachází téměř všechno. Lednice s občerstvením, romantická atmosféra s krbovými kamny, koupelna, knihovna, společenské hry, výhled do přírody a privátní vířivka, která je k dispozici během celého pobytu. A úplně nahoře se nachází posezení, gril a výhled na louku či noční oblohu. Je to ráj? Ano!

Bohužel byly nějaké mínusy, které bych za tu vysokou částku za ubytování nečekala. Na místě jsme zjistili, že nejsme na samotě. Stromovny se nachází ihned u polní cesty, kudy chodí lidé (především o víkendu) na procházku. Pozemek nemá plot ani křoví, takže na vás opravdu každý dobře vidí (i do okna ubytování, protože kvůli kamnům tam není závěs) a pejsci běhají po pozemku a vykonávají svou potřebu téměř vedle vás (když jste naloženi ve vířivce). Zároveň nám uvnitř nesvítilo světlo (pouze malé lampičky) a největší mínus pro nás byly informace ohledně vířivky. Paní majitelka nás tedy upozornila v SMSce, ale rozhodně ne na to, že vířivka nebude v den příjezdu k použití. Přijeli jsme v 15:00 a vířivku jsme mohli použít až v 21:00 a to měla teplotu pouze 36°C (bohužel to bylo málo, ve vodě byla zima). Vířivka nás tedy velice zklamala, protože za nemalé peníze bychom čekali plnou funkčnost hned od příjezdu.

Další den jsme vířivku použili hned ráno, krásně se přes noc vyhřála na 40°C, ale po hodině užívání ubývalo na teplotě. Nakonec jsme si vířivku nechali přes půlku zakrytou plachtou a teplota nám vydržela celé odpoledne i večer stejná. Teplota nádherná, mohli jsme mít ruce venku a nebyla nám zima. 

Dechberocí místo, kam se rádi vrátíme. Sice byly nějaké mínusy, ale není to nic tak hrozného. Krásnějšího bylo mnohem víc. V lese není wifi, ale najdete lepší spojení. ♥

Na mém INSTAGRAMU jsem zveřejnila reels, kde uvidíte více. 

Jak se vám ubytování líbí? 

Komentáře

  1. Óóó to je nádhera. To bych chtěla zažít. Díky za další cestovatelský tip.
    Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Na stories to vypadalo úplně kouzelně. Škoda, že vás i přes tu vysokou cenu potkali nějaké problémy. Hlavně, že jste si to všehovšudy užili :) Určitě to bylo krásně strávené výročí <3 Přeji ještě mnoho společných let!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. jsem ráda, že vás to neodradilo a vrátíte se :) mně by také vadila ta nesamota ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to úžasně! Škoda, že to nebylo úplně na samotě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jani, tak to by se ti mohla líbit maringotka v Ivančicích - https://maringotkaolivie.cz/. Trošku horší příjezdová cesta, ale pokud zrovna nechytíte v zahrádkářské kolonii technaře tak je to krásné místo na takové polosamotě, přes den se lidi občas courali, ale večer už to bylo lepší. Vířivka, sauna na místě a co teprve koupací jezírko a ten výhled.

    OdpovědětVymazat
  6. To místo vypadá docela hezky. Vždycky jě zajímalo, jak se bydlí v domečku na kůlech. Asi by to tam bylo dobré v létě. To by nevadila ani ta studenější vířivka.

    OdpovědětVymazat
  7. Působí to na mě neskutečně útulně a hned bych si tam zajela odpočinout. Dobře jste vybrali a věřím, že jste si pobyt užili na maximum Jani! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Wow, tohle místo vypadá krásně! Zrovna s kamarádkou plánujeme letošní glampovací trip, tak jí zkusím Stromovnu navrhnout :D

    A Bit Of Jitt

    OdpovědětVymazat
  9. Je to krásné místo! Škoda těch mínusů :(

    OdpovědětVymazat
  10. Wow, to vypadá fakt zajímavě. O takovém místě jsem neměla ani tušení! :)

    Ela

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥