Co si ještě můžeš přečíst?

Přečteno: Únor 24

V novém roce jsme zatím moc knih nepřečetla. Přináším vám tedy v novém článku pouze jednu knihu s tématikou poválečných let v Čechách, která zahřála u srdce. Byla jsem trochu skeptická, ale o to víc překvapená. 

Příběh zdravotní sestry, která si prošla koncentračním táborem a při nejednoduché cestě zpět k domovu, kde nebezpečí stále číhá na každém kroku, potkává zatoulanou holčičku, která nemluví. Po návratu do Čech zamíří s holčičkou do nemocnice v pohraničí, kde si také najde práci. Obě se spolu postupně sžívají a vzniká mezi nimi pouto matky s dcerou. Doba je stále zlá, prožívají poválečná léta a nástup komunistů, které hrdince připomínají časy v lágru. Přes všechno zlé nakonec najdou domov, přátelé i lásku. 

Z českých autorů jsem vždycky na vážkách. O to víc jsem byla z knihy mile překvapena. Je to autorčino první dílo a musím smeknout. Toto téma zpracovat do kvalitního příběhu není jen tak. Zajímavé čtení, u kterého jsem nemohla přestat. Ke konci už se příběh lehce táhnul, zbytečně natahoval, ale nic hrozného. Málokteré knihy mi zůstanou zapsány v paměti nadlouho, ovšem tato zůstane. Příběh, který bolí, ale zahřeje u srdce. 

Jak jste na tom se čtením vy? 

Komentáře

  1. knihu neznám, ale věřím, že je zajímavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knihu jsem si chtěla koupit, takže teď vím, že pokud ji někde uvidím, určitě si ji koupím. 🙂
    Se čtením jsem na tom stejně. Od začátku roku mám přečtené zatím jen dvě knihy, zato vím, že v obou případech je to skvělé čtení. Tu druhou dočítám, chybí mi už jen pár stránek.
    Hezký den, Jani. 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. O knížce slyším poprvé, vypadá hodně zajímavě. Já dočítám knížky mimo pedagogiku. Už zase ale musím číst do školy a ty ostatní si nechat na prázdniny :D

    OdpovědětVymazat
  4. Knížka zní zajímavě, myslím, že by mě mohla bavit :). Já teď občas něco přečtu, jak to vyjde :).

    OdpovědětVymazat
  5. Knihu jsem doposud vůbec neznala, ale to bude asi tím, že se příběhům z období války prozatím vyhýbám.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Jani, knížku vidím poprvé. Já hodně četla v lednu a únoru, v březnu jsem zatím zvládla jednu knížku a spíš holduju filmům a seriálům. Z těžších témat jsem teď viděla Jeden život.

    OdpovědětVymazat
  7. Knihu vůbec neznám, ale přiznám se, že já tyto témata nevyhledávám :) Já jsem toho letos na mé poměry už přečetla fakt hodně :D asi 6 knih :D Včera jsem dočetla Gazely od Hertla a mám tam nachystanou Zemi snů od Sparkse.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. O knížce slyším poprvé, ale vypadá zajímavě. Také bych se měla konečně začíst a dohnat pár restů z mé knihovny. :D :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥