Co si ještě můžeš přečíst?

Úniková hra: Čachtická paní

Jak už mnozí víte  miluju únikové hry! Moje nejlepší kamarádka měla narozeniny a já ji na jednu vzala. Pořád říkám, že mám nějaký šestý smysl, protože Čachtická paní je její nejoblíbenější film (to jsem do té doby vůbec nevěděla) a této tematiky se hra týkala. A říkám vám, že to bylo naprosto senzační a hodnotím jako jednu z nejlepších, na které jsme kdy byli (a že jsme jich prolezli už dost). 

Velkou zásluhu má i slečna, která nás hrou provázela. Místností bylo dost a tajné vstupy byly senzační! Doteď nechápu, jak to můžou mít tak promyšlené, ale všechno dávalo smysl (ačkoliv jsme asi dvakrát byli bezradní). Vlastně to bylo jednoduché, jenom my za tím hledali složitosti.

A pro pobavení. Nechci nic prozradit, ale v jedné části jsem lehce strčila prst do jednoho otvoru a samozřejmě po mě sáhla ruka, takže jsem začala ječet :D Ale bylo to skvělý! K příběhu i atmosféře to patřilo. 

Píše se rok 1610, rozbíhá se tajné vyšetřování, které iniciuje císař Matyáš II. a vede uherský palatin a druhý nejmocnější muž v zemi Juraj Turzo. 

Připravuje se obvinění pro Alžbětu Báthoryovou a její čtyři pomocníky z mučení a zabití nejméně 650 mladých žen. Začínají se šířit legendy o tom, že se hraběnka koupe v krvi panen, aby zůstala věčně mladá. Děvčata prý týrala hořícími svícemi, rozpáleným železem, píchala jehlicemi, polévala studenou vodou na mrazu nebo řezala zaživa noži. 

Svědkové vypovídají, že si hraběnka nechává svými dráby přivážet sirotky a mladé ženy, které láká na slib, že je učiní svými služkami. Uzavírá je však v tajných částech svého obydlí, kde je pak sama mučí, dokud nezemřou…

Do hry jsme se zapojili všichni a dost se nasmáli. Stihli jsme to téměř přesně do časového limitu 70 minut a všichni jsme odcházeli s pocitem, že to byla fakt super hra! A rozhodně doporučuji jako tip na dárek! 

Hra byla opravdu tematická a závěr jsem upřímně nečekala, dost mě překvapil. Hru jsem našla na Slevomatu a s čistým svědomím můžu doporučit! 

Komentáře

  1. Čachtickou paní jsem nečetla, ale viděla jsem film Bathory. Věřím, že úniková hra jako dárek udělala radost. 🙂

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, já jsem nikdy na únikovce nebyla, ale mýty ohledně hraběnky Báthoryové jsou za mě velmi zajímavé téma.

    OdpovědětVymazat
  3. Neviem ako v Česku, ale u nás na Slovensku sú tie hry príšerne drahé. Pre jednu osobu na 60 minút to stojí aj 20 eur a to sa mi zdá veľa... raz by som nejakú únikovú hru chcela skúsiť, tak možno neskôr, keď "vyrastiem" :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ta zní opravdu dobře! My byli zatím jen na jedné, ale taky se nám moc líbila. Což mi ale připomíná, že bych mohla zase doma něco navrhnout. Naposledy jsme si to totiž moc užili. Rozjezd byl pomalý, ale nakonec jsme stihli vše v časovém limitu :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. to je paráda :) hlavně, jaký ses trefila kamarádce do vkusu přímo :D

    já na žádné ještě nebyla, ale manžel to měl součástí rozlučky se svobodou a občas chodí s kolegyny z práce :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě únikovky nelákají, ale možná je to proto, že jsem na žádné nebyla - třeba by mne to chytlo :)

    OdpovědětVymazat
  7. Věřím, že kamarádka musela být nadšená a všichni jste si únikovku užili 🤗. Já zatím nikdy na žádné nebyla, tak těžko mohu říct, zda by mě to bavilo či ne, ale zatím mě to neláká ani vyzkoušet 🙂.

    OdpovědětVymazat
  8. To musela být super únikovka, líbila by se mi :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  9. Já do dneška na žádné únikovce nebyla, ale docela bych zašla, musím konečně někoho zlákat k tomu, aby šel se mnou :D

    OdpovědětVymazat
  10. Já na žádné únikovce ještě nebyla, ale mám ráda třeba Laser game :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥