Co si ještě můžeš přečíst?

Dovolená v Bulharsku –⁠ Carevo ~ Tui Suneo Serenity Bay

Týdenní dovolená plná jídla, opalování se a nic nedělání v Bulharsku skončila a nezbývá nic jiného, než zavzpomínat a uchovat si momenty v článku. Byla to má první návštěva této destinace a byla jsem trochu na vážkách. Nakonec to bylo moc krásný.


Konkrétně jsme letěli do Burgasu a z letiště transportem hodinu k Carevu. Bulharsko mi chvílemi připomínalo Egypt, chudší země a odpadky všude. Ovšem hotel jsme měli krásný a udržovaný, což pro nás bylo nejdůležitější (Tui Suneo Serenity Bay). 

Hotel hodnotíme rozhodně pěti hvězdičkami. Měli jsme krásný apartmán, denně uklizený a celkově šlo znát, že o hotel se starají s láskou. Největší zásluhu určitě připisujeme restauraci, jelikož jídlo výborné, skvělý výběr a zaměstnanci fungovali na několik set procenta a to po celý den! Řekla bych, že to bylo spíše ultra all inclusive. 


K hotelu samozřejmě patřil i bazén, animační program, plážový bar a část pláže. Pláž byla čistá, s jemným pískem a dostatek lehátek (ovšem s menší nedokonalostí –⁠ nebylo dostatek matrací, což ovlivnilo komfort) a mimo jiné matrace špinavé (náš poslední den byly všechny matrace sebrané –⁠ asi je dali čistit). U bazénu bylo tedy více lidu a lehátka věčně plná. 

Moře bylo první dva dny divočejší, ale vůbec to nevadilo. Další dny už bylo klidné a všimla jsem si v moři malých housenek (bylo jich tam mraky), někteří je popisují jako štípalky, které se právě vyskytují, když je moře klidné a nepříjemně štípou a zalézají pod plavky. Nejsem si jistá, zda mě nějaká štípla, ale lezou po člověku. A já, jakožto člověk, který tyhle potvory nesnáší, jsem se do moře šla pouze namočit a hned ven (haha). To mi trochu závěr dovolené pokazilo, ale za to nikdy nemůže. Vedle nás byla pláž i pro veřejnost, ale ničemu to nevadilo –⁠ naši pláž hlídal plavčík a kontroloval, zda lehátka používají jen hosti hotelu. 

Chtěli jsme se vydat i na výlet jeepem do Safari, ale dát 4 000Kč,- za dvě osoby na pět hodin se nám zdálo zbytečně moc. Mohl to být nádherný zážitek, ale ta cena nás odradila (nehledě na to, bylo to téměř za rohem). 

Dovolenou i hotel hodnotíme na výbornou. Spokojenější jsme dlouho nebyli. Já jsem byla mile překvapená, protože počasí nám po celou dobu přálo. Měli jsme krásné okolí pláže, kde byly útesy a z nich jedinečný výhled na moře. Kousek od hotelu (necelé tři kilometry) město Carevo, kam jsme se šli projít a nakoupit suvenýry. Navíc hned u hotelu byly také suvenýry i supermarket. 

Myšlenkami jsem stále u moře. Poslouchám vlny, létající racky, sleduji západ slunce a užívám si tepla. Hned bych se tam vrátila. 

Kdyby vás cokoliv zajímalo, ptejte se. Odkaz na hotel máte v článku. :-)

Komentáře

  1. Ubytování vypadá fakt hodně dobře. My sice dáváme přednost spíš horám a jen snídaním, ale pokud to jde volíme taky komfortnější ubytování a dobrou restauraci.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. ubytování i jídlo vypadá moc hezky :) škoda těch potvůrek v moři, ale jak píšeš za to nikdo nemůže :) a ta poslední fotka je úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem to obdivovala na instagramu :) Jídlo vypadalo naprosto božsky. Je dobře, že jste si dovolenou užili. Tak ty housenky bych teda nedávala. Nesnáším, když po mě něco leze :D Vzpomínám si, že taťka, když byli v Bulharsku s bráchou, tak se na safari vydali a moc se jim to líbilo :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to krásně, jsem ráda, že jsi byla spokojená :) Mně tento rok dovolená nevyjde, ale doufám, že ten příští si to vynahradím :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych se jednou chtěla moc podívat do Bulharska! Je tam krásně. :)
    Jsem ráda, že se vám dovolená povedla a že jste měli krásně. Hotel se mi moc líbí a to jídlo bych si také dala. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to moc hezky. Jsem ráda, že jste si dovolenou užili. 🙂

    OdpovědětVymazat
  7. To vypadá jako parádní dovolená :)! Mamku hodně kousali rybky v Turecku :D mě kupodivu ani jedna. Ta poslední fotka v srdíčku je nádherná! Jak jste to udělali? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v Turecku se mi to naštěstí nestalo :-D Jinak ta fotka v srdíčku...v písku jsem si nakreslila srdíčko (velikostně, aby se vešel mobil) a kopali jsme, chtělo to celkem hlubokou díru :D Ale výsledek boží! ♥

      Vymazat
  8. Koukala jsem už na něco na instagramu a teda paráda :) Já u moře ještě nikdy nebyla. My jsme jezdili spíš na hory. Ale samozřejmě, jednou bych se k moři ráda podívala.

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to moc krásně. :) Jednou bych zase chtěla k moři.

    OdpovědětVymazat
  10. Hezké shrnutí. Já byla v Bulharsku jako malá s rodičí dohromady 3× a tuším, že jsme jednou byli i v Carevu :D. My ale neměli moc štěstí na pláže, hezkou jsme měli jen na jedné dovolené, na ostatních jsme radši zůstávali u bazénu :D.

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to krásně, hned bych taky k moři vyrazila...my jezdíme spíš pod stan a do hor, ale sem tam se vyplácnout u moře taky není vůbec špatné :)

    OdpovědětVymazat
  12. V Bulharsku jsem nikdy nebyla, ale vypadá to tam nádherně! Určitě to byla kouzelná dovolená. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Hotel a jídlo vypadají opravdu skvěle! Dovolenou jsem sledovala už na IG, máte z ní moc krásné fotky a snad i vzpomínky.

    O housekách v moři slyším poprvé, zní to vtipně, ale muselo to být nepříjemné, jestli koušou.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥