Co si ještě můžeš přečíst?

Velikonoční popovídání

Přeji vám krásné Velikonoce. Já tyto svátky zatím nijak neslavím, mám pouze dekorace. Slavit je začnu až s dětmi, protože za prvé k nám žádní koledníci nechodí a vajíčka jím doma jen já. Asi mi rozumíte, že by to nemělo moc cenu. Táta nám upekl bábovku a bochánek jsem si koupila v obchodě. 

Spíš jsem se s vámi chtěla podělit o novinky, které mě čekají. Jelikož jsem tento měsíc měla vyšší výdaje, rozhodla jsem, že si najdu nějaký přivýdělek. Celkově bych si chtěla nějaké peníze našetřit bokem, abych si občas mohla vyhodit z kopýtka. Ono platit hypotéku, poplatky a zároveň si dělat radost vyjde poměrně draho. 

A nehledala jsem dlouho. Našla jsem si hned dva přivýdělky a nejspíš ještě hledat budu. Jeden se týká péče o seniorský pár. Budu dojíždět k nim domů a starat se o základní věci. Už jsem s nimi měla seznamovací schůzku a bylo to super, strašně se na to těším. Letos překonávám svou komfortní zónu. Nikdy by mě nenapadlo, že si vyzkouším neoficiální terénní pečovatelku (je to jen na domluvě mezi mnou a rodinou).

Naložila jsem si toho opravdu dost, protože do konce měsíce nemám jediný volný den a vidím to i na plně obsazený květen. Dokonce jsem domluvená s jednou maminkou, že jim budu hlídat skoro tří letého kloučka. Děti mám ráda, takže se toho vůbec nebojím. Když člověk dělá to, co miluje, je to pohlazení po duši. 

Do toho ještě nejspíš budu reagovat na inzeráty ohledně uklízení. Nikdy bych neřekla, že se do toho takto pustím, ale občas člověk musí dřít, aby mohla přijít zasloužená odměna

V půlce dubna mě ještě čeká jedno přenádherné focení, o kterém vám pak sepíšu článek i společně s fotkami. Neskutečně se na to těším, protože to bude má premiéra před foťákem (jak říkám, překvapuji sama sebe). 

Do toho musím ještě skloubit doktory, domácnost a koníčky. Nikdy jsem neměla takto plný diář a opravdu se nezastavím. Ale víte co? Já se na to těším! Miluji, když něco dělám, že se ani nezastavím a miluji, když vidím výsledky. 

Slavíte Velikonoce? Jaké máte plány na duben? 

Komentáře

  1. Velikonoce? Úklid :D Trošku výzdoba, nějaké ty mňamky... Jinak to moc neprožíváme. To jsi teda dobrá, že toho chceš stíhat tolik, přeju hodně síly a energie, ať to všechno zvládneš, fandím ti :) A na fotky se moc těším!

    OdpovědětVymazat
  2. Mám děti a stejně to neslavíme. Prostě ty svátky nejsou nic pro nás. S dcerkou jsme jen upekly dnes perníčky, protože to chtěla, do ničeho jiného jsem ji nenutila... :) Spíše vytáhneme dekorace na jaro, to nám stačí :)

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme o Velikonocích slavili naše výročí, takže jsme si udělali prodloužený víkend v Českém Krumlově :) Když jsme doma, Velikonoce nijak nehrotíme. Musím uznat, že sis toho na sebe nakladla opravdu dost. Hlavně to moc nepřežeň, odpočívat je taky třeba <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi skvělá, že jdeš do nových věcí. Určitě ti půjdou jedna báseň :) k nám chodí taťkovi známí, včera přijela mamky sestřenice na návštěvu. Dnes odpoledne jsem pak jela zase do ČB. Měj se krásně a nezapomeň taky odpočívat! <3

    OdpovědětVymazat
  5. Já beru Velikonoce jako takové svátky jara, většinou jezdíme na chalupu (byli jsme i letos). Trochu jarně zdobím a k Velikonocům pro mne patří mazanec (beránka jsme nikdy nepekli, ani nemáme formu) a velikonoční nádivka s uzeným a kopřivami.
    Plány na duben moc nedělám. Jen vím, že se zúčastním burzy sběratelů čajových přebalů a určitě pojedeme zase na chalupu. V týdnu mne zcela vytíží jedna práce...
    Oceňuji, že si chceš přivydělat, ale jak už někdo psal - nezapomeň odpočívat.

    OdpovědětVymazat
  6. neslavíme :) jen udělaná jarní výzdoba :)

    hlavně si najdi i chvilku sama pro sebe a čas na odpočinek :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na Velikonoce jsem jako tradičně upekla čokoládového beránka. Zatím se to neslaví, ale až malej bude starší, tak se více budou slavit. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, držím palce ať to všechno zvládneš a daří se 🍀, hlavně si najdi i nějaký čas pro sebe a odpočiň si, diář máš opravdu nadupaný 🙂. Slavíme jen Velikonoční pondělí, na které vždy upečeme pár tradičních dobrot jako je mazanec, já vždy upeču ještě něco navíc s velikonoční tématikou 🐰. Letos jsem upekla velikonoční linecké, perníková vajíčka a s mamkou jsme udělaly pár božích milostí 🙂, také jsme nabarvily symbolicky pár vajíček, z kterých jsme večer udělali vajíčkovou pomazánku. Velikonoce si užíváme v poklidu a pohody doma 🤗.

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo, naložila sis toho hodně, ale samé pěkné věci. Ať se ti ve všech oblastech daří a hlavně, ať se ti všude líbí :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  10. Velikonoce nijak neprožíváme - máme výzdobu, upekly jsme mazanec, beránka, pár kousků lineckého a sekanou, ale nijak zvlášť to neřešíme, protože k nám koledníci nechodí - upřímně jsem ráda, že nechodí. 🙂
    Na duben žádné plány zatím nemám.

    OdpovědětVymazat
  11. Ja som si túto veľkú noc chcela najmä oddýchnuť, a to sa mi podarilo. :) Dobroty som kúpila, nepiekla som. A plány na apríl? Chcem predovšetkým vystúpiť z komfortnej zóny a v tom si pre mňa inšpiráciou. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Zatím Velikonoce taky tolik neřešíme, až bude malý větší :). Páni, máš toho teda hodně, držím palce, ať jde vše jako po másle :). A zkus si najít trochu času i na odpočinek, není dobré se zas moc dlouho přemáhat :O.

    OdpovědětVymazat
  13. Pozerám, že máš asi tiež diár od Cup of Style. Ja sa tiež rada starám o deti a venujem im svoj voľný čas aj vrámci dobrovoľníckej činnosti. Počas pandémie som písala listy do domovov dôchodcov a je to radosť.

    OdpovědětVymazat
  14. U nás byly Velikonoce hodně pečící a odpočinkové. Před Velikonocema jsem dokončovala několik projektů, tak jsem byla za následný odpočinek strašně ráda. Přiznám se, že na vystupování z komfortní zóny mi poslední dobou nezbývala energie, byla jsem zavalena povinnostmi...ale díky efektivnímu plánování se mi podařilo se z toho nezbláznit a nezbavit se úplně koníčků (i když jsem je musela hodně omezit). Tvůj pohled na věci je pro mě vemi inspirující, je radost to nejen číst :D

    OdpovědětVymazat
  15. Já Velikonoce doslova nesnáším, takže žádná výzdoba a žádný slavení :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥