Co si ještě můžeš přečíst?

Úniková hra: Útěk z věznice Alcatraz & Burgrárna

S přáteli jsme vyrazili na další únikovou hru do Prahy. Tentokrát jsme se snažili o útěk z věznice Alcatraz. Jednalo se o hodinovou hru plnou záhadných kódů a míst. Podařilo se nám uniknout?


Nejprve nás pan průvodce provedl příběhem, a poté dvě dvojice zavřel za mříže, odkud jsme se museli dostat. Už to bylo trochu obtížné, protože přítel byl v cele sám a ještě jsem mu přes zeď musela radit, co má dělat. Představte si. Ptala jsem se: ,,Musíš tam něco, kromě knížek, ještě něco mít?!" Na to mi odpověděl, že nic. Já si byla jistá, že prostě musí a nakonec z něho vylezlo, že tam má zrcátko, ale že na tom zrcátku nic není. No v tu chvíli by mě šlak trefil, protože mi bylo úplně jasný, jak to zrcátko musí použít. Hlavně, že mi pořád tvrdil, jak v cele už nic nemá. Ach jo. Chlap. 

Dostat se z cel nám trvalo dobrou půl hodinu, což byla velká škoda, protože nám to sežralo nejvíc času (přitom to byla nejlehčí část). Když už jsme se dostali dál, opět jsme se na určitých místech sekli. Moc mi to nedávalo smysl, až mě to chvílí štvalo, protože jsme se nemohli posunout dál. Když už jsme se dostali do další místnosti, byl konec hry. Celkem nás to mrzelo, protože nám průvodce hry ukázal všechny další místnosti, které byly zajímavé a dobře vymyšlené. Propracované. 

Kdybychom se nesekli v celách, bylo by to super. Rozhodně nás to bavilo i tím, jak tematické bylo prostředí a provedení celé hry. Rozhodně zkusíme další hry, které mají v nabídce. 

Abychom si aspoň trochu zlepšili náladu, vyrazili jsme ještě do naší oblíbené Burgárny, kde připravují ty nejlepší burgry! Mňam!  Doporučuji, musíte tam zajít! 

Komentáře

  1. Na Escape room si už dlho brúsim zuby. Vo väčšom meste (než je to naše) neďaleko od nás majú štyri témy Escape room, ale ešte sa nenašiel nikto, kto by sa do toho so mnou pustil, takže mi to stále zostáva na wishliste. No tento týždeň som si aspoň splnila sen v hale s trampolínami, tak aspoň niečo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já na žádné únikovce nebyla a vlastně nejsem rozhodnutá, jestli mne to láká nebo nebo... Burgry vypadají skvěle.

    OdpovědětVymazat
  3. to je škoda, že jste to nestihli :) tak třeba příště :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já byla na únikovce jednou a klidně bych zašla znovu, myslím si, že čím víc jich člověk navštíví, tím mu pak jdou snadněji :) Na té jedné únikovce, co jsem byla, bylo znát, že jsme tam všichni byli poprvé a zasekli jsme se na těch nejjednodušších úkolech ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle byla naše asi 5 společná únikovka a teda... že bychom se zlepšovali, to se říct nedá :-D Ona je opravdu každá úplně jiná. Samozřejmě člověk ví, že má hledat a tak, ale stejně :-D

      Vymazat
  5. Ahoj Jani, na únikovce jsem nikdy nebyla a asi mě to ani neláká. Každopádně to vypadá, že i přes menší karamboly jste si to užili a to je hlavní.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tu únikovku bych chtěla vyzkoušet, sice bych se zasekla v cele na celou hodinu, ale i tak 😅

    OdpovědětVymazat
  7. Já si říkám, že mě je ten příběh nějak povědomý a on o tom byl díl Opravdových zločinů :D My ještě na žádné únikovce nebyli, ale je škoda, že na to má člověk omezený čas a nemohli jste si to dohrát do konce. Burger vypadá skvěle!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. Někdy chci taky nějakou únikovku zkusit! :) Už delší dobu mě to láká :D.

    OdpovědětVymazat
  9. Na únikovce jsem ještě nikdy nebyla, ale moc mě to láká. :) Budgříky vypadají moc dobře, v poslední době na nich úplně ujíždím!

    OdpovědětVymazat
  10. Na žádné únikovce jsem nikdy nebyla, takže to musí být opravdu skvělý zážitek!
    Burger jsem měla hned na začátku dubna a byl to nejlepší burger jaký jsem kdy jedla!

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem zatím na žádné únikovce nikdy nebyla, tak těžko říct, zda by mě to chytlo a bavilo 🙂, ale na tu Burgrárnu určitě mrknu 🍔.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥