Co si ještě můžeš přečíst?

Víkend s mladší a starší neteří ~ zábavný program

Brala jsem si na prodloužený víkend mou malou neteř, které je pět let a další víkend jsem brala tu starší, které je sedm. Vymyslela jsem pro ně zábavný program, aby poznaly něco nového a užily si společný čas. Program byl celkem nabitý.

První výlet byl do Zooparku Zájezd. Zoo malá, ale hezká. Máte možnost krmení prasátek a dokonce i hlazení kůzlátek, kde jste s nimi dokonce ve výběhu. Počasí nám moc nepřálo, byla zima a jedno velké mínus má určitě parkoviště, které je trochu dál a vede zablácenou cestou. To jsem celkem zuřila, byly jsme celé špinavé a auto jakbysmet. 

Další den jsme se i společně s přítelem vydali do Prahy do Světa medúz. Byla to rychlá prohlídka, je to malý prostor a měli jsme jej prošlý do 15 minut. Medúzy krásné a nachází se v obchodním centru Arkády (tam jsem brala obě). 

Hned poté následovala návštěva Galerie digitálního a audiovizuálního umění Lumia exhibition. Bylo to senzační. Opět takové menší, ale zabavilo nás to na delší dobu. Nachází se to v centru u Staroměstského náměstí (foto nemám). To můžu jen a jen doporučit, především s dětmi. A doporučuji hlídat Slevomat, my tam vstupenky nakoupili levněji. 

Po obědě následoval Aquapalace v Čestlicích, kde jsem stihla akci dítě za 1Kč,-. To prostě chcete, jinak se za celodenní dětský vstup platí osm stovek. Šílený. Malé bohužel nebylo dobře, nebyla ve své kůži. Snažila se to užít, ale věřím, že kdyby ji bylo dobře, řádila by o sto šest. Většinu času jsme byly obě hlavně ve vířivce, protože nám byla zima. Upřímně bych za ty peníze čekala větší komfort.

S tou starší jsme navštívili Zoo Prahu a Papilonia: Motýlí dům, který se nachází v hračkářství Hamleys a náramně si to užila. U motýlků jsme vydržely přes hodinu, a pak jsme procházely hračkářství. Je obrovské. Jako zpestření jsme použily dopravní prostředek metro, to se ji moc líbilo. Byla úplně nadšená a vůbec se jí nechtělo domu. 

Vymýšlet program pro děti mě baví. Obě si to náramně užily a ani jedna nechtěla domů. 

Navštívili jste z některých míst?

Omlouvám se za delší neaktivitu, ale téměř na týden jsem odpadla s nemocí, a pak byl frmol ohledně práce i osobních věcí. 

Komentáře

  1. Jsi skvělá teta, holky mají štěstí, že tě mají :)
    V ZOO Praha jsem byla naposled před necelým rokem a ráda bych se tam brzy vypravila znovu, chtěla bych vidět nový pavilon goril :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je paráda, taky se těším, až budu mít neteře nebo synovce :)) Jsi super teta! Takže do Aquapalace radši ne? Aby to člověk proseděl ve vířivce? :D Do Zoo v Praze se chystáme letos v létě o dovolené :) A jinak moc ti to sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji návštěvu spíš ve všední den a to hned jak otevřenou. V sobotu tam bylo strašně narváno a strašný fronty na tobogány a ne vždycky jsme se do té vířivky vešly ..🙈

      Vymazat
  3. Vyzerá to ako úžasný výlet. Tie medúzy sú nádherné

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě budeš oblíbená teta :). Z navštívených míst jsem byla akorát v metru :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, žádné z míst jsem nenavštívila, ale vypadá to skvěle. Motýlí dům i tu medůzovou výstavu mám na seznamu míst, co bych potencionálně chtěla vidět :-) Je vidět, že jsi teta k pohledání :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Moc ti to sluší. :) Jde vidět, že jste si to užily. Osobně se mi moc líbil svět medúz, je to takové nezvyklé stvoření a pro mě velmi magické! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Papilonii bych chtěla rozhodně jednou navštívit. Ale spíše si počkám, až malej trochu více povyroste. Přece jen ta cesta by chvíli zabrala. :D

    OdpovědětVymazat
  8. věřím, že si to holky náramně užily :) pražskou zoo znám i to hračkářství :D tam jsme byli dokonce hned ráno, abychom viděli otevírání s programem :D

    OdpovědětVymazat
  9. To jste měli moc povedený výlet a i z fotek je vidět, že z vás srší spokojenost. :) Už se těším, až také vyrazím na nějaký "celodeňák". :D :))

    OdpovědětVymazat
  10. Do Papilonie nás lákali známí, taky tam byli s dětmi a to je hodně nadchlo. Každopádně mě někdo vymyslet takový program, budu šťastná jako blecha a nějaká blátivá cesta mi mě nerozházela :D Jak se znám, tak z otoh všeho honění se za zvířaty by byl člověk ještě špinavější :DDD

    OdpovědětVymazat
  11. Na ty medúzy bych taky ráda, jen jsem čekala, že prohlídka je delší..

    OdpovědětVymazat
  12. Vymylela jsi jim moc hezký program :).

    OdpovědětVymazat
  13. Ty jsi teda úžasná teta!! Určitě si to holčičky moc užily :) My byli v pátek v Motýlím domě, ale v Brně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  14. Vymyslela jsi pro holky skvělý program! Hned bych jela s vámi :)) <3

    OdpovědětVymazat
  15. Připravila jsi pro ně moc hezký program a stihli jste toho opravdu dost 😊

    OdpovědětVymazat
  16. U medúz to muselo být super :) Na motýly se u nás v Brně taky chystám, tolik let chodím kolem motýlího domu a ještě jsem tam nezavítala :D

    OdpovědětVymazat
  17. Děti jsou boží, náročné je to vždy, potřebují pozornost, hlídat a rádi zkouší trpělivost, ale také jsou kouzelné, člověk se s nimi vrací do dětství, tulí se a je s nimi legrace.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  18. Na Svět medúz jsem chtěla zajít, ale jestli je to 250 Kč za 15 minut, tak nevím, zda se mi ještě chce... :D Motýlky mají krásné i ve skleníku Fata Morgana, kde lze návštěvu spojit s botanickou zahradou a užít si hezké odpoledne. Super tipy nejen pro děti, snad si to holčičky užily.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥