Co si ještě můžeš přečíst?

Přečetno: Leden /23

Leden uplynul jako voda a máme tu další shrnutí přečtených knih. V mé knihovně přibývají nové a nové knihy, tak se snažím. Knihy si půjčujeme i vzájemně s kolegyněmi, takže seznam je opravdu dlouhý. Jsem zvědavá, co všechno jste přečetli vy. Podělte se v komentářích. 

Meggie je dospívající dívka, kterou potkala nečekaná událost –⁠ těhotenství. Musí odjet za svou tetou Lindou, která je bývalá jeptiška a má zkušenosti s neplnoletými děvčaty, které čekaly miminko. Pro Meg je to nepředstavitelné, ale přeci jenom to všechno zlé bude k něčemu dobré. V neznámém městečku poznává pohledného a inteligentního mladíka, který ji zasvětí nejen do světa fotografování. Jsou si bližší a bližší, i přesto, že si uvědomují realitu jejich vztahu. Ona je těhotná, on má naplánovanou budoucnost. Milují se, ale nemají šanci na společný život. Meg musí zpět do Seattlu hned jak porodí. Miminko půjde k adopci a s Brycem si dali slib, že se po několika letech setkají na pláži. Jenže život to chtěl jinak –⁠ bolestně. Meg je dospělá a vlastní uměleckou galerii v New Yorku. Ovšem nejen to, má rakovinu v celém těle a umírá. Točí videa na Yotube o její nemoci, která ji proslavila. Jednoho dne se u ní objeví mladík Mark. Pomalu se seznamují, vypráví mu svůj životní příběh a během toho oba dva zjišťují věci, které jim změní život. 

Po dlouhé době jsem plakala u knihy. Konec mě naprosto odrovnal, ačkoliv jsem věděla, jak dopadne. Příběh je psán z pohledu minulosti a přítomnosti. Poznáváte mladičkou Meg a její život během těhotenství a zároveň tu Meg o dvacet let starší. Nicholas prostě píše dojemné (nešťastně šťastné) příběhy a ani tento není výjimkou. Na tuto knihu budu dlouho vzpomínat. 


Příběh vyprávěný sám životem. Dan a jeho partner se ocitnout před skutečností, že je tu možnost koupit zámek. A proč se té možnosti nechytit? Je to příběh nejenom o životě na zámku, ale i o náročné cestě. Když člověk něco chce, musí pro to tvrdě dřít, protože nic nespadne jen tak do klína. O tom, jak postavit na nohy nejenom sebe, vztah, povinnosti, ale především zámek. 

Musím říct, že jsem byla mile překvapena! To bylo tak skvělé poutavé čtení, klobouk dolů! Neskutečná zábava, autor je sympaťák a celkově to na mě působilo velice příjemně, ačkoliv tam byly i neveselé odstavce. Zámek rozhodně navštívím a podpořím! (A jen malé info, autor se s přítelem zúčastnili pořadu Výměna manželek). 

Hannah se rozhodla pro změnu, a ačkoliv je úspěšná právnička, vyměnila kariéru za kulinářský kurz. Z Manchesteru se ocitá v Irsku, které ji naprosto pohltí a nejenom, že objeví sama sebe, ale objeví i mnohem víc. Přátelství a lásku. Strach a pochybnosti o tom, že není a nikdy nebude dost dobrá. Poznává mladíka. Jedná se spíše o takový flirt, ačkoliv vůbec netuší, že je slavný. Zkrátka to byla rychlovka na jednu noc, ovšem osud tomu chtěl jinak. Nejenom, že zjistí, že je synem slavné učitelky, která ji provází kurzem, ale především to, že je celebritou. A teď ho bude mít neustále na očích. Při svém boku. Opravdu Hannach uvěří, že nejsou zamilovaní a vrátí se zpět do stereotypního života v Menchestru? 

Oddechové čtení, jako u všech ostatních dílů. Příjemná atmosféra a ani ne tolik o jídle, jako spíše o lidech a rozhodnutí. O přátelství, síle a lásce. Moc se mi příběh líbil, nemá chybu. 

Komentáře

  1. Domek v Irsku jsem v lednu taky četla a příběh se mi moc líbil, potřebovala jsem něco takového oddychového :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny knížky vypadají zajímavě, o Domku v Irsku jsem už četla na pár blozích, Caplinová je teď v kurzu (ostatně, já si ho chci přečíst taky), o zbývajících titulech jsem neslyšela. Já v lednu dočetla Bílou Vodu od K. Tučkové a přečetla jsem dva vánoční dárky - Osudné svědectví od Bryndzy a Dokonalou kořist od Helen Fieldsové.

    OdpovědětVymazat
  3. Opäť môžem pridať na zoznam zaujímavé knižky, ktoré si budem môcť vypožičať z knižnice :) Len mám pocit že pri toľkom zozname nestíham čítať :D :) ak niečo z toho prečítam podelím sa o môj názor :)

    https://mimsinkahale.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Já v lednu přečetla jen jednu nebo dvě knihy. Nicméně z tvých knih jsem četla Domek v Irsku a za mě nejlepší kniha od Caplin :)

    OdpovědětVymazat
  5. V lednu jsem měla zkouškové a tak jsem ležela spíše ve skriptech, nicméně mě velmi zaujala kniha PŘÁNÍ.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak o přání jsme si už psaly <3 Taky jsem si skoro až do konce říkala, že tady není nic velmi dojemného a konec mě úplně odrovnal, i když jsem také něco tušila :D Na Domek v Irsku se těším, doufám, že mi ho Terezka půjčí k přečtení. Má spoustu knih z této ságy - 2 jsem už četla a moc se mi líbily!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. Tak přání mě hodně zaujala, píšu si na seznam! :) Domek v Irsku jsem četla :).

    OdpovědětVymazat
  8. Já bych si tentokrát vybrala Přání. 🙂
    Letos jsem se čtením začala pomalu, ale i tak jsem za leden stihla dvě knihy, a to Vánoční koledu a Psí Vánoce. Obě se mi moc líbily.

    OdpovědětVymazat
  9. mně se povedlo přečíst za leden šest knih... to mě překvapuje :D myslela jsem, že mám krizi :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, já za leden nepřečetla nic. Minulý rok jsem četla ten Domek v Irsku a za mě zatím nejlepší díl celé série je vidět, že autorka se neustále vyvíjí.

    OdpovědětVymazat
  11. Hezké knížky :) já měla prázdniny, tak jsem četla o 106. Přečetla jsem 9 knížek, teď čtu knížku o Monty Robertsovi - takový zaříkávač koní :)

    OdpovědětVymazat
  12. Z těchto knih jsem četla jen Domev v Irsku, byla to fajn oddechovka.

    OdpovědětVymazat
  13. Já mám zatím přečtenou jen Kavárnu v Kodani, ale Domek v Irsku mi kamarádka doporučuje prakticky od doby, co objevila tuto sérii. Je to její nejoblíbenější díl :D

    OdpovědětVymazat
  14. Knížka zní opravdu, jak pravá oddechovka :) fajn tip

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  15. Na domek v Irsku se taky chystám a o zbývajících knihách jsem neslyšela i když od Sparkse už jsem 2 knihy četla. Já za leden přečetla Annu ze Zeleného domu od L. M. Montgomeryové, Fantastická zvíčata a kde je najít od J. K. Rowlingové ( jako audioknihu ), Jezdecký tábor Yonahlossee o A. DiSclafaniové.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥