Co si ještě můžeš přečíst?

Maďarsko: Lázeňské Tiszaújváros ve 4* Tisia Hotelu

S přítelem jsme vyjeli předčasně oslavit naše pětileté výročí vztahu do Maďarska. Přítel totiž přišel s nápadem, že by se tam chtěl podívat, a jelikož já jsem cestovatelská duše, neváhala jsem ani minutu a rovnou navrhla, že tím oslavíme naše výročí. 

Cesta byla dlouhá. Necelých osm hodin jízdy autem. Ovšem stálo to za to. Dorazili jsme do města Tiszaújváros, kde se nachází termální lázně v nádherném a moderním hotelu. Byla jsem mile překvapena. Ve městě bohužel nejsou žádné jiné turistické atrakce, ale jelikož jsme celý pobyt trávili v lázních, nevadilo nám to. Jednou jsme vyrazili do městské restaurace a rovnou se prošli po okolí a všimla jsem si jediného –⁠ klidu. Venku bylo opravdu minimum lidí i aut. 


Každopádně zpět k lázním a ubytování. Pokoj byl krásný, čistý a moderní. Vůbec nemáme co vytknout. Měli jsme polopenzi a nemůžeme si stěžovat. Sice menší výběr, ale pokaždé si člověk vybral. Jídla chutná a kvalitní. Restaurace působila luxusně a jediné mínus má obsluha, která buď nestíhala, nebo si neuměla zorganizovat práci. Při první večeři jsme byli bez pití a nikdo si nás za celou dobu nevšimnul. A při druhé si všimnuli, ale než nápoje přinesli, už jsme byli po večeři. 

Lázně jsou krásné a udržované. Odpočinula jsem si. Byla jsem překvapená, kolik lidí do lázní zavítalo, spíš mě to tedy až děsilo, protože to byla pomalu hlava na hlavě (což má mínus, protože nebylo dostatek lehátek pro všechny a mnoho lidí mělo věci položené všude možně). 

Místní lázně využívají termální minerální vodu, která vyvěrá z hloubky 1 200 m a má léčivé účinky na onemocnění kloubů, gynekologické potíže a působí proti stresu. Tyto informace jsem se dozvěděla až na místě a opět jsem byla mile překvapena, protože přesně to moje tělo potřebovalo. Čekaly na nás čtyři bazény o teplotě 32-40 °C včetně jednoho venkovního, kde jsme trávili nejvíce času.

Musím říct, že jsme načerpali sílu a pobyt jsme si užili na maximum. V hotelu se nachází i herní zóna, kam jsme s přítelem zavítali. Je tu i posilovna, ale bohužel byla zrovna v rekonstrukci. Ovšem pobyt nám nic nepokazilo, ba naopak. Vše bylo krásné a vydařené. 

Navštívili jste někdy termální lázně? Případně jaké a kde? 

Komentáře

  1. Jéé, tak muselo být úžasně a vám to moc sluší <3 Nás taky za chvíli čeká výročí, tak jsem zvědavá, jak ho oslavíme. Z původních plánů sešlo, tak uvidíme :) Já byla naposledy taky v lázních v Maďarsku, ale v Budapešti. V městských lázních Gellért a také jsme byli moc spoko :) Spojili jsme to tedy s celkovým poznáváním města.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Budapeště se taky chystáme, sice jsme jeli přes, ale nebyl čas pokochat se městem. Chceme tomu věnovat aspoň tři dny :-)

      Vymazat
  2. Ty máš tak krásné výlety a dovolený, že ti neskutečně závidím!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je super, že sis odpočinula a že jste tak hezky oslavili výročí :) Moc vám to spolu sluší! Ten čas letí, už 5 let?? A vypadá to tam moc hezky :) Já jsem v lázních nikdy nebyla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti moc Rezzy a určitě do lázní zajdi, je to skvělý odpočinek pro tělo i duši :-)

      Vymazat
  4. V termálech (v Maďarsku) jsem byla kdysi dávno jako holka s rodiči. A před lety jsme byly v aquaparku v Popradu, kde je i termální bazén. Jinak na nís by asi několik dní v termálech nebylo - pro nás je ideální výšlap do lesa nebo do kopců :). Ale kombinace termálu a nějaké zajímavé krajiny okolo by se mi líbila - nejdřív výšlap, pak relax v bazénu... A musím říci, že podle fotek ubytování vypadá skvěle
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to tam krásně :) já byla ve slovenských lázních, v Podhajské. Je to minimálně 10 let zpátky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Máme moc rádi termální lázně. Často jezdíme do Thermália v Teplicích a do Itálie na Ischii. Ale známe termály ve Velkých Losinách, v Maďarsku, v Německu, na Slovensku a 2x jsme byli v termálech i ve Švýcarsku. Myslím, že všechny jsou krásné a hlavně zdraví prospěšné. Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, v Teplících jsem také byla a určitě bych velice ráda i na Slovensko a Švýcarsko, tam to musí být také krásné ♥

      Vymazat
  7. vypadá to úžasně :) jsem ráda, že jste si to užili a odpočinuli :) já osobně jsem nikdy v termálech nebyla a ani mě to neláká :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jani nádherné fotky a verím, že to bol jeden skvelý jedinečný zážitok kde ste si oddýchli a načerpali sily - ty aj tvoj priateľ :) Nie je krajšie osláviť výročie ako niekde na peknom mieste :) ale poviem ti pravdu, že ten názov uff aj jazyk by som si isto polámala :D

    https://mimsinkahale.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Páni, další skvělá dovolená, trošku ti závidím, že takto hodně cestuješ a poznáváš různá místa :) V termálních lázních jsem nikdy nebyla a podobná prostředí ani nevyhledávám. Tím že nosím brýle a bez nich nic nevidím, tak mám z bazénů a vody respekt. S brýlemi se bojím, abych je neutopila a bez nich abych třeba do někoho nenarazila ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to vypadá naprosto skvěle! Pokoj vypadá moc dobře a myslím, že bych se tam zabydlela hned :)
    Obsluha by mě tedy taky naštvala. Nemám ráda, když musím dlouho čekat. Chápu, když je frmol..
    V žádných termálních lázních jsem takhle nikdy nebyla.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, já v termálech nikdy nebyla a vlastně ani v Maďarsku :-D každopádně hotel vypadá moc hezky. To je dobře, že sis odpočinula.

    OdpovědětVymazat
  12. Termální lázně jsem takto přímo nenavštívila, ale při dovolené v Maďarsku jsme byli ubytovaní v hotelu, kde byly dva bazény se speciální vodou, které také měli léčivé účinky a pohybovaly se teplotně jako tyto 😊. Myslím, že to byl skvělý nápad jak si odpočinout a zároveň oslavit vaše krásné pětileté výročí 😊.

    OdpovědětVymazat
  13. Termální lázně jsem nikdy nenavštívila. Moc vám přeji, že jste si to užili a odpočinuli si. 🙂

    OdpovědětVymazat
  14. Musel to být příjemný relax, tolik času sami pro sebe, užívání si bazénů a krásný způsob, jak oslavit tak krásné výročí! Moc gratuluji a držím palce, ať jste spolu šťastní i nadále.

    OdpovědětVymazat
  15. Konkrétně tyto lázně jsem ještě nenavštívila, ale v Maďarsku jsem byla už ve 3. V Budapešti v těch nejstarších, jejich název neumím napsat bez google, pak blízko hranic u Rakouska (název si nevzpomínám), ale kousek od Szombately a pak ve měste Babolna, nebo Blabola :-D kousek od Gyoru, tam byly boží lázně a bez turistů.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥