Co si ještě můžeš přečíst?

Koncert v O2 Aréně: Lewis Capaldi

Když jsem viděla prodej lístků na koncert Lewise Capaldiho, bylo to jasné –⁠ musím tam být! Nikdy předtím jsem na koncertě nebyla, ale jelikož on je moje srdeční záležitost, investovala jsem do koupě lístku s radostí a bez váhání. Moje poprvé si zasloužil právě on. 

Lewis si mě získává každou jeho písničkou. Miluji jeho hlas a texty. To, že bude u nás v Praze, jsem zahlídla na poslední chvíli. Lístky byly v prodeji už od října a já je kupovala v lednu. Divila jsem se, že mám to štěstí a nejsou vyprodané. O pár dní později už byly. 

Lew trpí touretteůvým syndromem (pohybové a zvukové tiky), což šlo vidět. Je mi to strašně líto, ale o to víc ho obdivuji. Veřejnost dokáže být zlá a on s tím vystupuje před tisíci diváky. A nejen to, však je celebrita. Je lidem na očích denně. Možná proto ho mám tolik ráda. Navíc je vtipný a zkrátka skvělý. 

Bavil celou arénu a jeho show byla nádherná. Měl krásně připravené pozadí ke každé písničce a vyzařovala z toho jeho osobnost. Dokonce zahrál novou písničku z jeho připravovaného alba, ach. 

A co se mi nejvíc líbilo, byl jeho hlas naživo (trochu jsem se bála, aby to nebyl oproti upraveným verzím velký rozdíl). Když jsem slyšela zpívat třeba Katy Perry, nebylo to moc příjemný. Do videoklipů si dají upravené verze hlasů a u některých umělců jde při koncertě bohužel ten rozdíl slyšet (viz KP), u některých téměř vůbec. A na vlastní uši jsem se přesvědčila, že Lewis má jedinečný nádherný hlas. 


Opravdu jsem byla nadšená. Procítil se. I já. Měla jsem při dvou písničkách slzy v očích a po celou dobu husí kůži. Šla bych znova. 

Byl jste taky někdo na koncertě? Posloucháte Lewise? Znáte jeho písničky? 

Komentáře

  1. Já vyloženě na koncertě nikdy nebyla, jen jsem třeba slyšela některé zpěváky či kapely na nějakých slavnostech :). Musel to být moc hezký zážitek a ještěže tě jeho hlas naživo nezklamal :).

    OdpovědětVymazat
  2. Celý den na mě vyskakovali fotky z koncertu, ale přiznám se, že si vůbec nevzpomínám, že bych o něm kdy slyšela. Poslechla jsem si ale tvou nahrávku a rozhodně se po něm na YT kouknu :) Jinak na takhle velkém koncertě jsem ještě nikdy nebyla.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Musel to být krásný koncert :) Od Lewise znám jen nejznámější písničky. V O2 aréně jsem párkrát byla (hlavně na sportovních akcích) a vždycky mám husí kůži, jak je obrovská

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu uvěřit, že jsi nikdy nebyla na koncertě! Já je mám moc ráda, i když už na ně nechodím tolik jako dřív :) Od Lewise znám pár písniček, jinak ho ale neposlouchám :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. do teď jsem neznala, ale pustila jsem si od něj několik písniček a pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  6. Bohužel, neznám. Nejvíc jsem si užila asi poslední,velmi emotivní koncert kapely Mandrage. Myslím, že ten jen tak něco netroufne..

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, já mám koncerty moc ráda naposledy jsem byla na Scooterech v Pardubicích a s kamarádkou na koncertu Kaliho. Taky se každoročně s přítelem a partou účastníme nějakého festivalu většinou Votvíráku, ale letos to vypadá spíše na Magmafest v Jihlavě. Co se týče koncertů, tak mě čeká teď Marpo taktéž s kamarádkou a pak v květnu Maneskin a v červenci Queenie :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Přiznám se, že podle jména mi to vůbec nic neříká.. Důležité je, že jste si koncert naplno užili a že jeho zpěv na živo nebyl tak odlišný jako ve videjích. Já byla takhle jednou s přítelem na koncertě Scooter a musím říct, že jsem byla zklamaná z toho jak to znělo na živo a jak to znám z klipů.., ale užili jsme si to 🙂, ale byl tam slyšet jasný rozdíl.

    OdpovědětVymazat
  9. Od Lewise jsem už nějaké písničky slyšela, ale neposlouchám je na denní bázi. Každopádně je super, že sis koncert užila. Já měla své poprvé na velkém koncertě vloni. :) Jinak ten syndrom je pěkný svinstvo, měla jsem jako sociální pracovnice starší paní, která to měla a ve stáří se hodně člověk tomu poddá :/ Chudák.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  10. Popravdě jsem si ho musela na youtube najít a zjistila jsem, že nějaké písničky od něj znám, ale popravdě řečeno koncert by mě asi úplně nelákal. Ale je to obdivuhodný člověk :) Já naposledy byla na koncertě Pocta Davida Stypkovi, kde jeho přátelé a kapela hráli a zpívali jeho písničky. Už jsem to psala na blogu, hráli to všechno s Janáčkovou filharmonií a bylo to úžasné! Jinak jsem asi na žádném takovém koncertě nebyla. A ještě musím napsat, že ti to hrozně moc sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já na koncerty nechodím, ale moc bych chtěla, a to i přestože jinak tyhle davové akce nevyhledávám. Vzhledem k tomu, že jsem handicapovaná by ale tyhle akce bez doprovodu pro mě nebyly. A tak si sice živou muziku nikdy neužiju, jinak jsem ale velký hudební nadšenec. 🙂 Lewis Capaldi sice není můj oblíbený žánr, neznamená to ale, že by mi vadil - naopak, ráda si podobnou muziku občas poslechnu, když je nálada. Jsem zvědavá na jeho chystanou novinku a pokud se někam jeho tvorba posunula, věřím, že příští koncert bude zase o něco lepší - viděla jsem na YouTube pár videí - pro fanoušky určitě pěkný zážitek. 🙂

    OdpovědětVymazat
  12. Jéé, to ti závidím! Já některé jeho písničky taky mám moc ráda. Sama jsem však na žádném koncertu nikdy nebyla.

    OdpovědětVymazat
  13. Koncert v tichosti závidím! Určite to bol skvelý zážitok, ja si tie pesničky fakt užívam. :) Inak, máš úplne nádherné sako!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥