Co si ještě můžeš přečíst?

Štědrý den v domově pro seniory ♥

Jelikož posledních pár let sloužím Vánoce v práci, letos jsem se rozhodla uspořádat klientům krásný den. Byla to čistě má iniciativa, svou práci zkrátka miluji. Pro klienty jsem si připravila aktivity a zároveň i překvapení v podobě dárečků, na kterých se podílela veřejnost. 


Bohužel ne všichni klienti mají možnost podívat se o Vánocích domů. Buď nemají příbuzné, nebo jim to zdraví nedovolí. Je mi líto, když jsou v tento den sami, a proto jsem jim uspořádala krásný den. 

Rozhodla jsem se pro aktivity, jako je bingo, ale taky trénování, co se týče doplňování slov a spojování přísloví (to byl kámen úrazu a moc jim to nešlo). Zapojila jsem i druhou kolegyni, která mi pomáhala. 

Během dopoledne, kdy se sešlo nejvíce klientů, jsem je překvapila a předala dárečky, které jsem sehnala pomocí skvělých lidí. Na instagramu jsem totiž zveřejnila stories s tím, co by se hodilo. Každý máme doma věci, které nepoužíváme (ať už nevhodná kosmetika, nenosené oblečení, sladkosti atp) a přesně ty jsem od okolí sháněla k darování. 

Z mého okolí se ozvalo minimum lidí, ale jelikož to jsou zlaté duše, sháněli i z jejich strany přátel (děkuji především blogerce Janičce!). Nemám slov. Byla jsem chvílemi naprosto dojatá, jak jsou lidé štědří (A víte, co mě překvapilo ještě víc? Miška (Miško, zdravím tě, ty víš! ♥), která dokonce poslala peníze, abych koupila, co je třeba. Ach.) Jak říkám, nešlo vůbec o to, aby lidé investovali do koupě věcí, ale pouze koukli, zda se jim doma neválí nepotřebně věci, které by senioři ocenili. 

Ovšem abych navodila příjemnou atmosféru, pustila jsem písně, na které jsme tančili, uvařili jsme si s klienty čaje a kafíčka. Na stůl jsem prostřela mnoho dobrot. Perníčky, brambůrky, sušenky, čokolády, upekla jsem štrůdl a nesměl chybět vaječný likér a víno. Strašně mě to bavilo, byla jsem ve svém živlu! A klienti? Nadšení! 

Já nikde, nikdy, nikomu v práci neřekla, že jsem toto plánovala a uspořádala. Nemám potřebu se s tím v práci chlubit, nejsem ten typ (a hlavně proto, aby se to tam neřešilo, protože známe lidi, jací dokážou být). Já to nedělala pro sebe, ale pro ty klienty. Uspořádala jsem to, protože jsem chtěla, a protože mě to baví. 
Byl to dlouhý náročný, přesto krásný den. Jednu klientku jsem dárkem dojala až k slzám, byla z toho hodně naměkko a já taky. Dojemný i pro mě, jak byla vděčná a překvapená. 

Doufám, že i vy jste měli krásné Vánoce ♥ Uvidíme se u dalšího článku nejspíš až v novém roce. Přeji vám tedy veselý vstup do Nového roku, plný štěstí, zdraví a lásky. 

Komentáře

  1. Máš dobré srdce, udělat takovou akci a ještě s tak velkou pokorou- máš můj velký obdiv!!!Udělala jsi jim (i sobě) velkou radost❤️.Do nového roku přeji hodně zdraví. Eva
    http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Panejo, to je tak krásné! Jsi úžasná, fakt :) Nemám slov, taky mě to dojalo... a moc hezké fotky :) Tak tobě taky vše nejlepší do nového roku, hlavně zdraví, štěstíčko, pohodu, lásku, spoustu splněných přání a ať jsi šťastná :)

    OdpovědětVymazat
  3. To bylo od tebe strašně krásné ♥ Dojalo mě to a jsem moc ráda, že lidi jako ty pořád ještě existují :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, určitě to byl moc pěkný den a klienti to ocenili. A dobrý nápad s těmi dárky.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  5. To je tak krásné. ❤ Jsi moc hodná, Jani. Dojala jsi mě.
    Přeji ti krásný zbytek roku a ještě krásnější rok následující.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je naprosto úžasné! Mám z toho úplnou radost, jsi moc hodná a velmi krásně jsi jim to vymyslela, museli mít fakt radost! <3 :)

    OdpovědětVymazat
  7. Né každý by vynaložil tolik úsilí a tolik snahy toto vše připravit a uspořádat 🙂. Je to od tebe krásné a věřím, že klienti měli radost, za to jak krásně jsi jim zpestřila tento výjimečný den 🎄🌟.

    OdpovědětVymazat
  8. Janinko, hrozně moc tě obdivuji, máš srdce na pravém místě <3 moc se mi líbí tvá snaha. Kdybych bydlela blíž, moc ráda bych ti s uspořádáním pomohla. Věřím, že klienti byli nadšení. Mají štěstí, že tě mají <3 měj krásný nový rok!!:)

    OdpovědětVymazat
  9. Koukám, že se asi nevložil můj poslední komentář. Jak už jsme si řekly, krásná akce 😍 děkuji z celého srdce za to, co děláš... Jani krásné svátky a ještě hezčí Nový rok

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, zapomněla jsem tě v článku úplně zmínit, tak jsem to hned napravila! :-) Bez tebe bych měla úplné prd. :-) ♥ Děkuji!

      Vymazat
  10. Jsem moc ráda, že jsem se mohla zapojit! Už teď se těším na další Vánoce, kdy budu moct zase něco poslat :)

    OdpovědětVymazat
  11. WOW jsi dokonalá! Tohle je opravdu velké gesto, velké uznání všem, co jsou v práci i těm, co ještě dělají něco navíc! Jde vidět že babičky i dědečkové si to moc užili! :) Opravdu krásné!


    Přeji vše nejlepší do nového roku, především zdraví, štěstí a splnění všech přání!

    OdpovědětVymazat
  12. Jani, veľmi krásna myšlienka. Vidieť, že máš krásne a veľké srdiečko plné lásky, pretože týmto starým ľuďom si určite vykreslila veľkú dávku úsmevu na tvári - dôkaz vidieť na fotkách :) Prajem ti do Nového roku veľa zdravia, šťastia a lásky, nech si stále nabitá pozitívnou , veselou energiou, ktorú budeš šíriť okolo seba :) a rovno aj obklopená láskavými ľuďmi ktorí ťa budú inšpirovať či v osobnom alebo aj pracovnom živote :) Nech sa ti splní všetko po čom túžiš - tvoje tajné sny, ciele aj dobrodružstvá. Prajem ti to z celého srdca ! <3

    OdpovědětVymazat
  13. Janičko, jsi hrozně úžasná osoba, že jsi tohle pro své klienty připravila <3 Opravdu, tohle se v dnešní době jen tak nevidí. Máš srdce na správném místě <3 Doufám, že se budu moc podílet i příští rok :-* Jsem ráda, že jsem mohla aspoň trochu přispět <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já děkuji tobě, protože si ve mně měla důvěru ♥

      Vymazat
  14. Muselo to být moc pěkné, krásné gesto :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  15. Tyjo.. Moc krásné! Obdivuji, jak jsi jim udělala krásný den :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jsi úžasná! A pak, že jeden člověk nedokáže změnit svět k lepšímu! Jsi mou velkou inspirací a mám obrovskou radost, že se ti akce vydařila podle tvých představ!

    OdpovědětVymazat
  17. to je opravdu úžasné :) věřím, že jste si to všichni užili a bylo to nezapomenutelné :)

    OdpovědětVymazat
  18. Jani, máš můj velký obdiv za to, co pro stařečky děláš. Doufám, že sis to i ty užila, i přes jistě náročné přípravy. Klienti tě musí vnímat jako úplného anděla. <3

    Do nového roku přeji jen to nejlepší a samé pohodové směny v práci. Snad tě zaměstnavatel na rukou nosí.

    OdpovědětVymazat
  19. Krásné a dojemné! :-) Děláš svou prací svět lepší - co víc si přát? Snad jen aby takových lidí bylo co nejvíc :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Jani, při čtení příspěvků o vánočních svátcích v domově důchodců jsem měla slzy v očích. Jsi hodně empatický a milý člověk, tvoji staříčci tě určitě moc milují ❤️

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥