Co si ještě můžeš přečíst?

Přečteno: Říjen & Listopad

Přidávám přečtené knihy za říjen a listopad. Je to velká bída, proto jsou měsíce spojené do sebe. Snad se brzy rozečtu více, ale mám hromadu věcí na práci a knihy zkrátka nestíhám. Hlavně mám tedy rozkoukané seriály, nebudu lhát. 

Tess se kvůli roli herečky vrací do města, kde prožila nehezké dětství. Bojí se, aby neukázala svou pravou tvář, protože by vyšlo napovrch něco, co má být navždy skryté. Ovšem je tu jistý novinář Cole, který musí získat o Tesse co nejvíce informací. Nejenom informací, ale především velké tajemství, protože ta skrýváme všichni, a takový článek by jejich rodinnou firmu vynesl na vrchol. Z této spolupráce je znechucen, protože Tessa je pro něj pouze nafoukaná herečka, ale jak to bývá, díky tomu všemu začne poznávat její pravou tvář. Na povrch vyjde mnohem víc, než by si kdo představil. A co má dělat Cole? Má sepsat článek, kterým by ztratil Tessu, nebo se postavit své rodině? Tessa se postaví mnoha démonům a buď její cesta skončí nebo teprve začne. 

Já jsem milovník těchto příběhů, kdy se dva nenávidí, a pak se zamilují. Tessa mi byla bližší, než jsem si uvědomovala, protože mnohé pocity jsem prožívala také. Není to příběh ze střední školy, ale pracujících lidí, kteří vzájemně poznávají, jak je těžké být někým, kým nejste. 

Hana se ocitá ve městě na Slovensku, ve kterém žila s rodinou před tím, než je nacisté odvedli do táborů smrti. Poznává místa i sousedy. Touží po domově, ale zjistí, že tam bydlí jejich známá, která ji bohužel s otevřenou náručí nepřivítá. Všichni na Hanu vzhlíží jako na Židovku a nechtějí s ní ani promluvit. Hana je velice slabá po všech stránkách. Poté, co omdlí v uličce, ji najde známá, která ji pomůže znovu ožít. Je to příběh dívky, která na světě zůstala sama, lidé kolem ní vůbec nevěděli, čím vším si prošla, ačkoliv se informace šířily, ale málokdo jim věřil.  Nakonec se ji ujala žena, která přišla o syna a Hanou opovrhovala. Netrvalo dlouho a našly k sobě cestu. Nakonec je čeká ještě jeden nečekaný návrat. 

Není to příběh vyprávěný z tábora, ale poté. Jak těžké bylo přežít, vrátit se k domovu a zjistit, že nejste vítání a jste pro lidi stále odpadem. Hana bojovala a vyhrála. A konec knihy byl dojemný, plný naděje a lásky. 

Četli jste je? A co momentálně čtete?

Komentáře

  1. ani jednu knihu jsem nečetla, ale první znám od vidění v knihkupectví :) není to však můj šálek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi Tajemnství v nás, to by mě mohlo bavit :). Já teď taky moc nestíhám číst :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Ani jednu jsem nečetla, takže děkuji za tip. 🙂
    Já teď čtu detektivku Propast smrti od Roberta Bryndzy.

    OdpovědětVymazat
  4. Poslední dobou taky moc nečtu, kvůli zkouškám. Chystám se na Labyrint od Komenského :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vidím, že první zmíněnou jsi četla v tom krásném domečku/chatě, kde jste byli nedávno (beru to podle článku xD) na dovče :D Upříměn takyp oslední dobou čtení zanedbávám, kvůli zkouškám není čas. Ale Vánoce se nezadržitelně blíží a já se nemůžu dočkat, až si to vynahradím! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi všímavá, ano je to tak, četla jsem ji v kouzelné chatičce :-) ♥

      Vymazat
  6. Ahoj, nečetla jsem ani jedno. Momentálně bych ráda přelouskala závěr edice o Smrtkách od Neala Shustermana pod názvem Zvon. Poslední dobou jsem četla hodně romantiky, tak to chci zase něčím proložit. A taky mi tu knížka na přečtení čeká pěkně dlouho, tak se jí chci pověnovat než dorazí další dvě krásky, co jsem si objednala.

    OdpovědětVymazat
  7. Nečetla jsem ani jednu, ale Hanina hvězda mě zaujala. Momentálně tak nějak na přeskáčku louskám 100 esejů, které změní vaše myšlení a snad potřetí Kunderovu Nesnesitelnou lehkost bytí. Obě můžu s klidným svědomím doporučit.

    Eli | Ve znamení býka

    OdpovědětVymazat
  8. Ani jednu knížku jsem nečetla, ale ta první mě zaujala :) Knížky ohledně holocaustu mě úplně netáhnou.. Já teď rozečetla Vánoční přání nebo tak nějak. Teprve jsem na začátku a knížka mě ještě úplně nevtáhla, tak uvidíme :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. Mě by zajímala ta Hanina hvězda. Mám pocit, že o této knize jsem již četla.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥