Co si ještě můžeš přečíst?

Výlet do Mnichova & liga mistrů fotbal

V říjnu jsme vycestovali do Mnichova za fotbalem. Hrála se liga mistrů – Plzeň vs. Bayern. To není ale to podstatné. Vyjeli jsme brzy ráno, abychom se stihli podívat na krásy, které Mnichov nabízí.

Hned po příjezdu jsme zaparkovali u fotbalové arény, kde jsme použili jejich veřejnou dopravu  metro. Dojeli jsme k Radničnímu orloji (Clockenspiel), který přesně na poledne začne hrát a točící se postavičky naznačují příběh. Řeknu vám, že lidí tam bylo víc než v Praze u orloje.


Následoval oběd v centru a procházka po trzích, které mě neuchvátily. Došli jsme až na vyhlídku, z které jsme viděli celé město. Výhled opravdu krásný a stálo to za to. 

Po vyhlídce jsme došli do parku, kde se nachází malá Japonská zahrada (upřímně to nestojí ani za návštěvu) a po cestě došli až k známému místu, kde sjíždí vlny surfaři. Byla to zajímavá podívaná. Ovšem už se nám blížil čas fotbalového utkání, tak jsme vyrazili zpět. 

Allianz aréna je neskutečná. Obrovská! Diváků bylo ohromných 75 000. My jsme seděli úplně nahoře a musela jsem tu výšku rozdýchávat. O fotbale vám nic psát nebudu, ale návštěva této arény byla zážitkem.


Upřímně moc fotek nemám, protože jsem žila okamžikem a vůbec jsem nechtěla držet mobil v ruce, ale aspoň něco málo do tohoto článku jsem vyfotila. 

Navštívili jste někdy Mnichov?

Komentáře

  1. V Minichově jsem nikdy nebyla - jen jsme kolem jeli, takže arénu jsem viděla z dálky.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, v Mnichově jsem nikdy nebyla, ale pár let tam žila jedna má příbuzná :-D Fotbal mě nechává naprosto chladnou ačkoliv ségra ho hraje, mamky přítel ho hraje, táta ho hrál a celkově u táty strany se fotbal spousty let dost prožíval.

    OdpovědětVymazat
  3. Mnichov musí být nádherný, nikdy jsem tam tedy nebyla, ale vypadá to tam úžasně. :) Ráda bych se tam také podívala, v létě jsme byli v Buxheim, což je taková malá vesnička v Německu a bylo to tam magické!

    OdpovědětVymazat
  4. Já nejsem fotbalovým fanouškem ani trochu, ale věřím, že to bylo fajn. 🙂 V Mnichově jsem nebyla.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné fotky :)! Surfování mě překvapilo. Já byla jen v Drážďanech na vánočních trzích. Wow, tak obrovský stadion. Já byla několikrát v O2 aréně. Na tenise bylo 15 tisíc diváků a už to byl pro mě obrovský zážitek, natož 75! To si nedokážu ani představit :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tento zápas som pozerala v TV a verím, že atmosféra na štadióne musela byť perfektná! V Mníchove som ešte nikdy nebola, ale vyzerá ako zaujímavé mesto :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné fotky! V Mnichově jsem nikdy nebyla a není to zrovna město, které by mě lákalo.

    OdpovědětVymazat
  8. v Mnichově jsem nebyla a ten fotbal musel být zážitek! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Co by jsi pro lásku neudělala viď :D <3 Nebo tě snad fotbal také baví? :) Tak aspoň, že jste se podívali i do centra, v Mnichově jsem nikdy nebyla :) Ale včera jsem se vrátila z Budapeště... :D I tak se už ale zase těším, kam vyrazíme!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotbal mě baví, ale pouze tehdy, pokud fakt hrají hráči, co to umí :D Přítel taky jeden čas hrál, ale to byla vesnická kopaná, ale vždy jsem ho jezdila podporovat :-D

      Vymazat
  10. V Mnichově jsem nikdy nebyla 🙂. Je super, že jste vyrazili dříve a stihli se projít po městě, památkách atd. Věřím že v tak velké aréně to musel být pěkný zážitek 🙂.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥