Co si ještě můžeš přečíst?

Prodloužený víkend v Českém Krumlově

Na dovolené jsme se seznámili s jedním párem a sedli jsme si natolik, že jsme si slíbili setkání. Domluvili jsme si prodloužený víkend v kouzelném Českém Krumlově. Nebudu lhát, ale bydlet přímo v centru krásných uliček, byl ráj. 

Ubytovaní jsme byli ve Villa Cointe a naprostá spokojenost. Byla jsem mile překvapena. Upřímně i cena byla přijatelná, když jsme vzali v potaz místo ubytování v centru, nádherný pokoj a snídani.

Během pár dnů jsme toho stihli mnoho. Projít si zámek, zahradu i město. Podívat se na medvědy. Navštívit několik restaurací, sníst nespočet domácích chipsů a užívat si atmosféru. Krumlovské uličky jsou dechberoucí a celková atmosféra taktéž. Byla jsem zde podruhé, ale poprvé to byla jen rychlá zastávka, kdežto teď jsme měli dost času na poznávání a mělo to úplně jiný nádech. 

V Krumlově se taky nachází úniková hra –⁠ Zachraň Český Krumlov, kterou jsme navštívili. Ta sklidila velký úspěch a moc se nám všem líbila. Další večer jsme hráli bowling, takže o zábavu nebyla nouze. 

A když jsme se zrovna nekochali krásami kolem nás, tak jsme seděli v restauraci a užívali si kouzlo okamžiku. Upřímně jsme byli v několika restauracích a každá měla něco do sebe. Každá byla něčím jedinečná, krásná a taky drahá. 

Tady na té fotce ↓ jsme byli na posezení v Hostinci Depu. Zajímavý a originální místo. Lepší fotku bohužel nemáme, ale je to skvělá momentka, že si ji uložím i tady na blogu. 

Byli jste někdy v Krumlově? Co se vám tam líbilo nejvíce? 

Komentáře

  1. My v Českém Krumlově byli v létě asi před třemi roky, ale by zde spousta lidí. Takhle na podzim by to mohl být moc fajn výlet! :)

    OdpovědětVymazat
  2. V Českém Krumlově jsem nikdy nebyla ale po přečtení článku mám docela chuť se tam zajet podívat :)

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme v ČK byli v březnu 2020, kdy už tam nebyly davy turistů z Asie, takže jsme si ho užili docela v poklidu. Jen už kvůli covidovým opatřením nebyl otevřený zámek ani zámecká věž. Moc se nám líbila kavárna Authentic a krčma Šatlava. A byli jsme i v Depu, ale tam jsme si dávali jen pivo. Ubytování jsme měli tenkrát taky v centru (penzion Largo) a bylo moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Davy turistů z Asie zrovna taky byly, ale určitě ne tolik, jako v sezóně. A jinak v Šatlavě jsme taky byli :-)

      Vymazat
  4. už je to dávno, co jsem toto město navštívila, a po pravdě si to ani moc nepamatuji :D nejvyšší čas se tam vrátit :)

    OdpovědětVymazat
  5. V Českém Krumlově jsem byla několikrát, ale vždycky jen na jeden, klidně bych si tam ale na pár dní mimo sezónu zajela :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Krumlov je nádherný! Byla jsem tam několikrát a nikdy nezklame :) před rokem jsem fotila noční město. Potkala jsem jen pár lidí, přitom ve dne jsou tam davy. Bylo to moc zajímavé a hezké :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, v Krumlově jsem byla na první dovolené s přítelem pouze ve dvou. Částečně jsem jí platila z brigády a ubytovaní jsme byli v Penzionu Ametyst, pokud bys příště chtěla ubytování s wellness nebo snídaní do postele, tak vřele doporučuji :-) Za nás bylo docela zklamáním, jak už je velká část podniků mimo letní sezónu zavřená. Spíš mi učarovala Šumava na kterou to není daleko :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Měli jste vymyšlený hezký originální program. A je hezké, že jste se takhle sešli i po dovolené :) V Krumlově jsem taky nikdy nebyla, tak snad se tam někdy podívám. Fotky jsou od tama prostě úchvatné :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. V ČK jsem byla několikrát, naposledy v létě a nejvíc se mi líbila prohlídka dolu a voroplavba :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  10. Krumlov jsem nenavštívila, ale sestra a rodiče ano. 🙂 Snad se tam taky někdy podívám.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  11. V Krumlově jsem nikdy nebyla. Ale myslím, že by to nemusela být špatná dovča :)

    OdpovědětVymazat
  12. Do Krumlova bych se někdy ráda podívala, jen ho mám dost z ruky :D. Jinak to musela být paráda, hezké fotky :).

    OdpovědětVymazat
  13. Tam jsem kdysi dávno byl, ale je to mnoho let zpět

    OdpovědětVymazat
  14. V Českém Krumlově jsem zatím nebyla, ale moc bych se tam chtěla příští rok podívat 🙂, projít se hezky městem, uličkami atd. Z fotek to tam vypadá moc pěkně 🙂.

    OdpovědětVymazat
  15. Ta momentka je super! Krumlov mimo sezónu má kouzlo, že? My jsme byli začátkem roku a shodli jsme se, že příště znovu a na dýl, protože víkend je na Krumlov málo. Krásně tam bylo.

    OdpovědětVymazat
  16. V Krumlově jsem byla dvakrát - jednou před asi 13 lety s tátou na výletě a podruhé letos, kdy jsem si ho mohla prohlídnout z kánoe z trochu jinačí perspektivy :D Je to krásný místo, někdy bych se tam zase ráda vydala, jen asi mimo sezónu :)

    OdpovědětVymazat
  17. V Krumlově jsem byla tuším dvakrát - jednou jako malá, podruhé na letem světěm výlet. Vím, že tehdy jsme navštívili v rychlosti zámek a pivovar poblíž. Ale moc dobře si pamatuju na úzké uličky, kde bych se mohla procházet doekonečna. Srovnatelné uličky člověk najde snad jen v Praze anebo ještě lépe - v Olomouci :D JInka si mi udělala chutě tím trdelníkem, dala bych si :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥