Co si ještě můžeš přečíst?

Odpoutání se.

Procházíme se s rukou v ruce při západu slunce podél pobřeží a sledujeme vlny, jež nám máčí nohy a nasloucháme moři. Slyším, jak nad námi létají ptáci a něco si štěbetají. Dívám se za obzor nekonečného moře a cítím, jak mě zezadu něžně obejmul. Cítím na krku jeho dech a má touha roste. Toužím po jeho dotecích a něžných slovech, ale tahle chvíle je mnohem víc. Stojíme tu v objetí před pohybující se třpytící hladinou, slyšíme tlukot našich srdcí a cítím intenzitu našich citů. Zpovzdálí se ozývá hudba, na niž si hledíme z očí do očí a v objetí pomalu tančíme.

Jsme tu my dva společně s mořem, jenž nám střeží naši hlubokou nekonečnou lásku a necháváme se unášet momentem, který nás vznáší do nebes. Veškeré doteky a pohledy planou ohněm, hudba pomalu odeznívá a já se nemůžu vynadívat, jak nádherný je. Všechno odpovídá tomu, že spadl přímo z nebe. Vidím, jak touží říct slova, jež mají sílu otřást světem, namísto toho ho dlouze a vášnivě políbím a vložím do toho celou svou lásku.

Otevřu oči a přede mnou je pouze moře, jehož hladina se zklidnila a slunce zašlo za obzor. Veškeré pocity jsou uhašeny. Rozloučila jsem se. Je čas na novou kapitolu, proto se odvracím a jdu vstříc něčemu novému a neznámému.

Odpoutávám se.


Někdy nás minulost dohání, a ať už je jakákoliv, je třeba se s ní rozloučit v dobrém. Odpoutat se a být svobodný. Je to zcela vymyšlené. Zveřejnila jsem aspoň mé myšlenkové pochody, jelikož jsem pár dní blog zanedbávala. 

Komentáře

  1. Ono se to lehce řekne, odpoutat se od minulosti. Pro mě je to vlastně v některých ohledech nemožné. Vzpomínky se totiž čas od času vrací a vždy mají tendenci mě dokonale rozhodit. Ale třeba i na to je nějaká metoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzpomínky budou navždy, ale rozloučit se hezky a poklidně v duši aspoň trochu pomůže, aby člověka ty méně hezké vzpomínky úplně nepoložily.

      Vymazat
  2. Píšeš fakt krásně poutavě :). Občas je fakt těžké tu minulost zpracovat, ale člověk by se to měl naučit.

    OdpovědětVymazat
  3. je těžké najít sílu a minulost nechat být :) rozhodně ale krásně napsané :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžké to určitě je, protože minulost bude pořád s námi, ale důležité je, aby nám neubližovala :-)

      Vymazat
  4. Podarilo sa ti to napísať naozaj krásne. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Janinko, jako vždy nádherně napsané. Těším se na tvou knížku.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásnou myšlenkou jsi příběh zakončila. Opravdu na to máš talent. Tvé texty se čtou hrozně pěkně <3

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. To je nádhera...dokonale zachycený moment pomocí slov, má to své kouzlo a opravdu to umíš vystihnout! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Občas to chce čas než člověk zpracuje minulost, každopádně to máš moc hezky napsaný!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥