Co si ještě můžeš přečíst?

Výlet na hrad Krakovec & dvě rozhledny

Jelikož mě přijela navštívit má nejmilejší Nikolka, kterou znám díky blogu, vymyslely jsme, že pojedeme na výlet. Lepší, než sedět doma. Největší náhoda je, že ve městě, kde bydlím, ona navštěvovala v dětství rodinného příslušníka. Neskutečný. Ovšem náš společný den byl naprosto dokonalý a to nejenom proto, že nám přálo počasí.

Rády poznáváme nová místa a kousek ode mého bydliště se nachází hrad Krakovec, kde jsem nikdy nebyla. Pro zajímavost - natáčela se zde pohádka Ať žijí duchové. Po cestě jsme ještě zastavovaly na geocaching.

Myslím, že můžu mluvit za nás dvě –⁠ milujeme výhledy. Proto jsme navštívily první rozhlednu Seneckou horu, kde jsme byly sami a měly klid. 
Druhou rozhlednou byla Velká Buková, kam jsem se taky chystala delší dobu, ale nebylo mi přáno. Buď špatné počasí, nebo neměli otvírací dobu. Ovšem teď nám štěstí přálo a bylo otevřeno. Rozhledna není nijak velká, ale výhled je hezký a především na přírodu. Mě osobně okouzlila i svým vzhledem.
A poslední zastávkou byla vyhlídka Paraplíčko (neplést si vyhlídku Paraplíčko s výhledem na Křivoklát), kam jsme musely vyšlápnout menší prudší kopec.  
To bylo z našeho putování vše. Nezdá se to, ale zabralo nám to půl dne a musím říct, že jsem si to moc užila. Navíc jsem získala nějaké nové zkušenosti s geocachingem. 

Byli jste na některém místě? 

Komentáře

  1. Bezva výlet. Na Krakovci jsme kdysi dávno byli, ale rozhledny jsou pro mne neznámé. Obě se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  2. Jé dokonalý podzimní výlet :) Na žádném z míst jsem nebyla, ale na rozhledny a hrady/zříceniny taky chodím moc ráda. Z rozhleden mám nejradši ty, kde se neplatí vstup a tím pádem je tam celoroční přístup :D Také to většinou vychytáme tak, že když někam jedeme, tak je zavřeno :( :D Určitě to byl s Nikčou super den!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. To je fajn, že jste si užily hezký výlet :) Rozhledny mám ráda, ale se schody nejsem moc velká kamarádka, ale co se dá dělat :D Ani jedno z míst neznám.

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasné fotky, skvělé kompozice, čím to prosím fotíš?? ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mobilem :-) Na největší vzdálenost, kterou mi mobil nabízí. Barvy si pak upravuji sama. :-)

      Vymazat
  5. Ahoj, ani jedno z míst neznám, ale je vidět, že sis to užila :-) Někdy máme kolem sebe skryté diamanty mezi místy. Já tu v okolí mám tolik turistických atrakcí, že nevím kterou vypíchnout jako první.

    OdpovědětVymazat
  6. Jee, boží fotky :))) Hezká místa, já ani na jednom z nich ale nebyla... A super, že jsi se potkala takhle s někým z blogerského světa. :)

    OdpovědětVymazat
  7. To jste si udělaly krásný výlet 🤗, navštívily jste moc pěkná místa. Moc se mi líbí ty rozhledny a na vyhlídce Paraplíčko jsem byla nedávno 🙂🙈. Moc pěkné fotky Jani ❤.

    OdpovědětVymazat
  8. Žádné místo jsem nenavštívila, ale vypadají moc hezky. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já díky instagramu taky potkala mnoho zajímavých lidí, bohužel s nikým jsem se ještě nikdy neviděla naživo. Každopádně je super, že jste si výlet užili!

    OdpovědětVymazat
  10. Místa vůbec neznám, ale muselo to být fajn :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  11. jsem ráda, že vám počasí vyšlo a užily jste si to :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥