Co si ještě můžeš přečíst?

Toulky ~ Ledeč nad Sázavou, Jihlava, Humpolec, Havlíčkův Brod

V předchozím článku jsem vás seznámila s kouzelným ubytováním.  A když už jsme se ocitli na Vysočině, museli jsme toho řádně využít a procestovat (ne)známá místa, která nás cvrnkla do nosu. Těchto pár dní jsem si náramně užila a už se těším, co podnikneme příště. 

Konkrétně jsme navštívili Ledeč nad Sázavou. Prošli jsme se v rychlosti po náměstí, pokochali se výhledem na hrad a pokračovali dál (hrad byl uzavřen). Následovala Jihlava, kde jsme navštívili místní McDonald´s a věž (v Zoo už jsme byli). Taky jsme zajeli do Havlíčkova Brodu, kde jsme si vychutnali dortíky na venkovní terase, a poté přítel ochutnával místní pivo Rebel. 

Rozhlednu Kalamajku jsme navštívili po cestě na ubytování a nestojí za řeč. Uvnitř strašný smrad, bordel, nahoře hejno much a ještě s sebou musíte mít klíč, jinak se na rozhlednu nedostanete (tato informace nebyla nikde psaná). 

Rozhodli jsme se zajet do Číhoště, kde se nachází Geografický střed ČR. Upřímně jsem o tomto místě slyšela poprvé a líbilo se nám tu. 

Další zajímavostí je určitě dvoupatrový Vojslavický most, který se nachází na D1. Schválně, kdo z vás věděl, že něco takového je? Já po D1 jezdím často a tato informace pro mě byla novinkou. Most je přístupný k zastavení a pokochání se. Po mostě se dá normálně jet, není uzavřen. 

Nejspíš jste si na úvodní fotce všimli slavné hlášky Hliník se odstěhoval do Humpolce!" Ano, správně. Návštěva Humpolce nesměla chybět. Nejenom, že jsme prošli město, ale náhodně jsme našli i pivovar Bernard a skvělé využití nefungujícího komína v podobě rozhledny. Úžasný! A výhled taktéž. 

Samozřejmě nesměla chybět ani návštěva pivovaru, kde přítel ochutnával a byl nadmíru spokojen. Usmíval se jak měsíček na hnoji. Myslím, že toulky tímto městem, byly radostí pro nás oba.

Stihli jsme toho až až. Byli jsme spokojeni. Moje srdce plesá

Navštívili jste některé z míst?

Komentáře

  1. Tak zrovna o dvojitém mostě vím, neznala jsem rozhlednu Kalamajka a netušila jsem, že v Humpolci v pivovaru je rozhledna z komína, a to to máme do Humpolce z chalupy asi 25 km (a pravidelně tam sjíždíme a najíždíme na dálnici). Vysočina je moc pěkná a když se sem vypravíte znovu, tak ještě pořád budete mít co obdivovat. Doporučuju třeba zříceninu Orlík u Humpolce, Pelhřimov, hrad Lipnici nebo poutní kostel na Křemešníku a rozhlednu Pípalka tamtéž

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Orlík byl v plánu, ale nevyšlo to a bylo zavřeno. A Lipnice taktéž. Tak třeba příště. A děkuji za tipy, vše si zapisuji :-)

      Vymazat
  2. Stihli jste a navštívili jste toho opravdu hodně, krásná místa! Ani jedno místo jsem zatím nenavštívila, ale všechna byla určitě pěkná až na tu rozhlednu.. A o mostě jsem vůbec nevěděla, zajímavé místo a i pěkný výhled z něj 🍂🤗.

    OdpovědětVymazat
  3. Já byla akorát v Zoo v Jihlavě, jinak jsem z uvedených míst nikde nebyla. Nejvíc se mi líbí most a geografický střed ČR :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Jihlava je od nás hodinka cesty, takže tam min. jednou za rok jezdíme (oční lékař), ale spíše vícekrát. Moc se mi líbí tamní ZOO :) O geografickém středu a mostu slyším poprvé, díky moc za tip! :) Je super, že jste si to parádně užili :)

    OdpovědětVymazat
  5. povedlo se vám toho stihnout hodně :) škoda té rozhledny :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vysočinu teda nemám vůbec "prozkoumanou". Měla bych to napravit! Ten geografický střed mě zaujal :) Fajn, že jste si to tak hezky užili!

    OdpovědětVymazat
  7. Závidím tolik výletů a cestování :). Na žádném z těchto míst jsem nebyla.

    OdpovědětVymazat
  8. Vidíš, já jsem z Vysočiny a rozhodně ji nemám procestovanou jako ty. Raději jezdíme do jiných krajů :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já v Jihlavě teda nikdy nebyla, máme to dost z ruky, ale třeba se tam někdy taky dostanu na nějaký výlet. 😊🙏🏻 A na té ochutnávce piv by se líbilo asi každému chlapovi. 😂🙈

    OdpovědětVymazat
  10. Je v Havlbrodě něco zajímavého k vidění? Já jím často projíždím vlakem, ale ještě jsem se neodhodlala k samostatné návštěvě. V Jihlavě jsem byla už před lety a tolik mě nezaujala, i když bych jí chtěla dát druhou šanci na celodenní výlet. Většinu zmiňovaných míst mám teď cca do 40 min autem, tak to okolí musíme pořádně projezdit. Díky za inspiraci. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥