Co si ještě můžeš přečíst?

Amazingplaces ~ Forest Garden Romance ~ Hotel Kouty

Místo, abych o dovolenou seděla doma, raději vyjedu pryč z města. Tento pobyt byla takzvaná hurá akce, kterou jsem našla a rezervovala na poslední chvíli. Bylo to opravdu štěstí, protože jediný volný termín byl zrovna ten, který jsem potřebovala. A kam jsme vůbec jeli? Díky Amazingplaces jsem našla chatku v hotelu Kouty v okolí Ledče nad Sázavou. A jaké to bylo? 

Naprosto ohromující! Kouzelný!

Dle fotek z internetu jsem čekala, že to bude naprostá pecka. Chatička v lese jen pro nás dva (zároveň kousek od hotelu), s výhledem na přírodu, s ohništěm, s krbovými kamny, nádhernou koupelnou a hlavně bez signálu! Ovšem skutečnost? Ta byla ještě mnohem lepší a krásnější. 


Už jen když jsme se k chatce blížili, byla jsem ohromena. A když jsme vstoupili, úplně jsem zkameněla. Nejkrásnější ubytování, kde jsme kdy byli. I přítel byl nadšený a největší radost měl z kamínek, které hned roztopil, abychom měli krásnou atmosféru (navíc si venku můžete sami nasekat třísky do kamen). A do čeho jsem se zamilovala já? Do terasy a vany. 


Na terasu jsem přišla s počítačem a začala psát články –⁠ vždycky jsem si tento moment představovala a přála. A do vany jsme se naložili společně s přítelem, protože by byl hřích, kdybychom ji nevyzkoušeli. Zapálili jsme si svíčky, připravili hromadu jídla a užívali si klid. 


Probuzení s pohledem do krajiny vám asi popisovat nemusím. Dokonalost! Upřímně jsem uronila slzu, když jsem si druhý večer uvědomila, že tento ráj budeme opouštět.


Musím podotknout, že chatička je plně zařízena. Je tu kuchyňský kout, velká manželská postel, koupelna, jídelní stůl, a jak jsem zmínila výše –⁠ žádný signál! Upřímně to byla pěkná náhoda, která hrála do karet, protože já si dala offline dovolenou. (Wi-fi samozřejmě je). 


Celkově hotel Kouty nabízí mnoho možností k zábavě a dokonce i různé druhy ubytování. Tři dny byly opravdu málo, ale i tak jsme si stihli užít chatičku i toulky po okolí, o kterých vám napíšu v dalším článku. 

Ubytovaní jsme byli na tři dny a stálo nás to 8 000,-Kč. Nechci psát, zda je to moc nebo málo, protože každý máme tu finanční hranici jinou. Každopádně cena odpovídala kvalitě. Po celou dobu jsme měli klidný, ničím a nikým nerušený pobyt. Chata je osvětlena i zvenku, parkování přímo u hotelu a možnost objednání stravy. 

Kdyby vás cokoliv zajímalo, určitě se ptejte. Já mohu jen a jen doporučit!

Komentáře

  1. To je nádhera, úplná oáza klidu :) Trošku mi to odlehlostí od lidí a klidem připomíná glamping, kde jsme s přítelem byli v létě. Příští rok bych si ráda zopakovala podobný zážitek :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotografie!! Určite tam muselo byť ako v rozprávke! <3 :) A som rada, že si si oddýchla spoločne s priateľom a nabrala novú energiu a zároveň to využila na písanie článkov :) Určite sa v takom skvelom tichu a magickom výhľade na prírodu muselo perfektne písať :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ubytování vypadá opravdu moc pěkně. Zvlášť ten výhled do podzimní přírody

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je nádhera! My měli krásné ubytování v Holandsku. Takový venkovský, retro styl a byla to paráda! :)

    OdpovědětVymazat
  5. No vypadá to prostě dokonale, hlavně teď na podzim. Úplný ráj pro duši :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je nádhera! Můj sen takhle někam vycestovat a užívat si podzimní přírodu, nejlépe u lesa. :)) Už jen z fotek to vypadá jako kouzelné místo a je super, že sis tu atmosféru maximálně užívala. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, to vypadá vážně nádherně! My s přítelem z těchto neobvyklých ubytování vyzkoušeli kdysi maringotku s výhledem na město, koupacím jezírkem a sudovou vířivkou. Nebýt souseda, co si tam přijel udělat technopárty tak úplně super. A jelikož jsem objednávala za zaváděcí ceny, když ještě nebylo vše dostavené, měla jsem nejlevnější termín celé letní sezóny. Ani sám majitel tomu nechtěl věřit.

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlasím s tím, že každý má cenovou relaci ubytování a zážitků trochu někde jinde. Osobně bych do takového víkendu investovala, když bych měla hodně naspořeno a bylo nějaké speciální výročí, jinak se mi zdá finančně pobyt dost vysoko, stejně jako většina od amazingplaces. Nicméně zde se opravdu platí za kvalitu, s tím, že ta opravdu přijde. U levnějších pobytů to bývá buď a nebo :) ne u všech, ale...

    Jinak je to jako z pohádky a být bez signálu by občas neuškodilo nikomu, kdo žije v online světě.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Ježiš, tak to je ale naprosto dokonalý!!! Co bych dala za takový výlet! Jen ve dvou, klid, odpočinek a bez signálu.. tak tohle by byl sen... Nedokážu si představit, jak by to přítel zvládl bez signálu a internetu, ale přála bych mu to!!! 😂😂😂 Jej, to bych asi pěkně trpěla. 😔😬🙏🏻 Fotky nádherné!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Kouzelné místo! A teď na podzim, věřím že to tam mělo naprosto dokonalou podzimní atmosféru 🧡🍂.

    OdpovědětVymazat
  11. tak to vypadá naprosto pohádkově :) tam bych klidně zůstala bydlet už napořád :D

    OdpovědětVymazat
  12. To je nádhera! Já bych na terase přečetla zachumlaná v dece ideálně celou knihovnu! Opravdu krásné a kouzelné místo! A takovou vanu si přeje snad každý!
    Jen mě malinko zarazilo, že jsi psala offlien dovolenou a pak v zápětí, že tam wifi je xD Protože přesně od té já si potřebuju kolikrát odpočinout nejvíc xD Jednou jsem dokonce přespávala u sester v klášteře a má představa (naivní a trochu zkonstnatělá), že tam wifi nebude byla naprosto zcestná :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On tam není signál, takže nikdo nemůže vyrušovat. Wifi tam sice byla, ale já jsem se na ní nepřipojila :-) :-D

      Vymazat
  13. Věřím, že to byla úžasná dovolená. Nějaké takové luxusní ubytování v přírodě bych taky chtěla vyzkoušet, ale hádám, že bych si to musela sama zařídit. Kéž by mě tam někdo vzal. :D

    OdpovědětVymazat
  14. Och, tak to je nádherná chata! Jdu si ji uložit do map, až se zase budu chtít někde na chvíli schovat, tak to bude jasná volba! A takhle na podzim, s kamínky, barevným listím, huňatou dekou, to muselo být kouzelné :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥