Co si ještě můžeš přečíst?

Dovolená v Tunisku ~ Monastir

Jedenáctidenní dovolená v hotelu Mahdia Palace je za námi a já se chci podělit o naše zážitky. Byla to z větší míry odpočinková dovolená, kdy jsme se většinu času váleli na lehátku, ale vůbec nám to nevadilo, potřebovali jsme to jako sůl. 

Let tam i zpět proběhl v pořádku, do Tuniska se letí 2,5 hodiny, což je naprosto super. Tunisko je dost podobné Egyptu. Okolí mimo hotel je špinavé, plné odpadků a jiného nepořádku. Náš hotel se nacházel padesát kilometrů od letiště, podle fotek se jednalo o krásný pětihvězdičkový hotel, ale realita byla trochu jiná. Ten hotel má svou slávu dávno za sebou, hodnotila bych jej spíš jako čtyřhvězdičkový (zároveň ale hodnotím jako nejlepší, kde jsme kdy byli). Pokoje byly staré a co mě nejvíce zarazilo, to byly koberce, místo podlahy. Pro tyto hotely je to velice nepraktické. Chodby i pokoje smrděly zatuchlinou. Nábytek starodávný. Jediné překvapení pro nás byla koupelna, ta byla opravdu hezká. 

Ale nebylo to nic tak strašného, abychom tam nevydrželi. Ostatní služby, jako úklid pokoje, úklid celého areálu hotelu hodnotím jen kladně. Uklízeli pořád vždy a všude. A to jídlo! Obrovský výběr a chuťově výborný. Přes den bylo mnoho aktivit od animačního týmu. Jednou jsem se zúčastnila i aqua aerobicu v bazénu. Ovšem velké zklamání byla večerní zábava. Nic se nekonalo. Buď tam přišel někdo zazpívat, nebo zahrát na hudební nástroj. Škoda. 

A co uchvátilo teda mě, to byla pláž a moře. Vlastně je považována za nejkrásnější pláž Tuniska. Písek tam byl ten hladký, příjemný (porovnávám k Maledivám :D) a to i v moři. Moře bylo krásně čisté a průzračné. Na břehu mnoho mušlí, což mělo své kouzlo. 

Jeden den jsme měli akční a vyrazili jsme s přáteli, které jsem tam poznali, na skútry po moři za delfíny. Trochu jsem se bála, ale nakonec to bylo super. Musím říct, že jsme jeli dost rychle a doslova jsem na tom kvůli vlnám lítala. Naklepaná jak řízky. Delfínů jsme viděli mnoho, plavali kolem nás. Zážitek nádherný! (Bohužel fotky nemám žádné). 

Jak jsem již zmínila, tato dovolená byla odpočinková a opravdu jsme nedělali nic jiného, než jedli, leželi u bazénu a chodili se schladit. Bylo nám krásně. Počasí po celý pobyt bylo na jedničku a ještě jsme poznali skvělé přátelé, co víc si přát. ♥

A rozhodně doporučuji si v cizí zemi na letišti koupit jejich SIM kartu, protože to vyjde levněji než od delegáta a hlavně vůbec nespoléhejte na Wi-Fi na hotelu. Druhé doporučení je zakoupit si voděodolný obal na mobil. My bychom jej využili zrovna na těch skútrech. A celkově na fotky v moři a v bazénu. 

Byli jste někdy v Tunisku? A byli jste letos u moře?

Komentáře

  1. Taky bych se hned jela vyplácnout k moři, po aktivním létě bych to uvítala :D S obalem na mobil do vody souhlasím, pořizovala jsem si ho letos na splouvání Vltavy, a nebýt toho, tak nemám jedinou fotku.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky. Já u moře ještě nebyla.
    Hezký večer. 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. To je fajn, že jste si to užili, i když ne všechno bylo dobré. Hezké fotky :) V Tunisku jsem nikdy nebyla a vůbec, u moře jsem nebyla ještě nikdy :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, já byla u moře naposledy tři roky zpátky, ale jela bych hned. Jen jsou poslední roky přednější jiné výdaje...Předtím jsem jela se školou za doslova 4 tisíce na týden do Itálie...Ale přeci jen ty ceny těch dovolených. Já bych sotva zvládla za celý rok ušetřit na dovolenou v Egyptě...Tak třeba někdy v následujících letech.

    OdpovědětVymazat
  5. v Tunisku a ani u moře jsem nebyla :) já jsem spíše na hory :) fotky jsou krásné, škoda, že nemáš s delfínky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten raut je teda boží. Musela sis to tam fakt užít. Taky už se těším na nějakou dovolenou, nebo aspoň líbánky :⁠-⁠)

    OdpovědětVymazat
  7. Takovou odpočinkovou dovolenou bych taky potřebovala, tak snad příští rok se mi už konečně splní :) Škoda, že ubytování bylo nic moc, ale zbytek to určitě vynahradil :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to, že sis dovolenou užila ♥ Já jsem nikdy v Tunisku nebyla a upřímně je to destinace, která mě moc neláká. Nicméně se moc těším, až si budu vybírat dovolenou na příští rok, jako odměnu za snad složené státnice ♥

    OdpovědětVymazat
  9. To muselo být parádní! Odpočinek je potřeba, zasloužila sis ho <3 u moře jsem byla poprvé a zatím naposledy v roce 2009. Domácí říkal, že jsme chytli nejhorší počasí za 50 let - každý den déšť a bouřky. Škoda, doufám, že se k moři v brzké době vydáme.

    OdpovědětVymazat
  10. Škoda toho hotelu.. 😐, ale alespoň že jídlo měli dobré 🙂. Je dobře, že jste si dovču užili, jen já bych asi celou dobu na lehátku nevydržela 😀, potřebovala bych furt někde cestovat, objevovat a fotit 😁.

    OdpovědětVymazat
  11. Musela to být super odpočinková dovolená a na těch skútrech to muselo být parádní :D. Já v Tunisku byla jednou v našima, asi v mých 12 letech :D.

    OdpovědětVymazat
  12. Jsem ráda, že jste si to užili. Na ty voděodolné obaly na mobil pozor – spousta lidí si je pořídí s tím, že budou fotky, a akorát ten telefon utopí :D Ale je pravda, že v dnešní době už i ty samotné telefony jsou voděodolné.

    OdpovědětVymazat
  13. Teda... jela bych hned, až na ty koberce všude, to taky nechápu.

    Ale na skútrech za delfíny... to musela být pecka! :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
  14. Waw, jet mezi delfíny musel být úžasný zážitek! To jsi dobrá, že jste celou dobu vydrželi jen s bazény a mořem, já nejsem úplně válecí a opalovací typ.. :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  15. Je super, že jste si dovolenou užili, i když hotel nebyl úplně podle Vašich představ :) Moc pěkné fotky, už jsem je obdivovala na instagramu.

    OdpovědětVymazat
  16. Fotky vypadají vážně parádně :-) A pozorování delfínů musela být pecka. I když, pravda, na focení to není ideální :-D

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, ráda čtu zajímavé články o cestování, tento se mi velmi líbil. Zazpomínala jsem na svou dovolenou v Tunisku. Bylo tam krásně, navštívili jsme i slavné Kartágo. Odlet byl z Prahy. Ještě předtím nežli odlétali, jsme si zajišťovali parkování u letiště. To jsme objevili zde , chtěla bych se do Tuniska podívat příště. Pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  18. Tunisko z tvého článku vypadá parádně! Jetski s delfíny, tak to musela být neskutečná pecka. Je paradoxní, že ze zážitků, které zůstávají zaryté nejhlouběji, vlastně většinou žádné fotky nemáme, že? :)

    OdpovědětVymazat
  19. Letos nikde. Parádní fotky :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥