Co si ještě můžeš přečíst?

Vestecký rybník, hrad Okoř, rozhledna U Zámečku Lovosice

Miluji cestování a doufám, že toho ještě dost procestuji, protože mi to dodává elán do života. Tentokrát jsem s přáteli vyrazila na výlet k Vesteckému rybníku a na hrad Okoř. Byl to parný slunečný den, což bylo trochu méně komfortní a vyčerpávající. Ovšem na úžasnosti tomu nic neubralo.

Vestecký rybník znáte možná z instagramu, protože je u Prahy a je to velice fotogenické místo. Když jsme dorazili, zrovna se tam fotili novomanželé a o chvilku později i my. Ovšem toto místo se netýká pouze rybníku, ale je zde i Planetární stezka Vestec, která má tři kilometry. My jsme šli i po stezce, ale upřímně bych to klidně vynechala, protože po cestě vás čekají jen mini informační tabule o dané planetě. Případně bych jela třeba na kole nebo na bruslích. Cesta vás dovede opět k rybníku. Projdete se přes molo a pokocháte se krásným místem. 

Následoval hrad Okoř. Divím se, že to mám tak blízko a vždy jsem šla jen okolo, ale nikdy jsem nebyla uvnitř. Tentokrát jsme dovnitř šli, pokochali se, a nakonec zašli do místní restaurace u parkoviště. A rozhodně nechybělo prozpěvování známé písně Na hradě Okoři

Zásadně na tyto výlety jezdím ve všední den, protože je všude minimum lidí. 

A poslední výlet byl s přítelem při cestě do Ústí nad Labem. Po cestě jsou Lovosice, kde se nachází mini rozhledna U Zámečku s výhledem na zámek a Labe. Upřímně je to asi nejhorší rozhledna, jakou jsem kdy navštívila. Výhled nic moc a provedení rozhledny nelogické, protože přes trámy nemáte čistý výhled. 


Navštívili jste některé z míst? 

Komentáře

  1. Jéé ale přitom rozhledna vypadá takhle moc krásně :D Ani na jednom z míst jsem teda nebyla, všechno máme hodně z ruky. I mě po přečtení hned naskočila známý popěvek.. :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. No tak ta rozhledna je vážně divná :D Taky ráda cestuji, ale určitě necestuji tolik, co ty. Ke konci září se mooožná odhodlám jet za bráchou do Prahy a jak bude mít nejmladší brácha podzimní prázdniny, tak tam chceme s mladším bráchou a rodiči jet, kouknout na nějaké památky nebo něco.. zoo... asi bych se i sešla s kamarádkou a podnikla něco s ní. Já chodím hrozně ráda do kaváren, tak na to se těším :D
    No, to jsem se rozepsala, omlouvám se :D Ani na jednom z míst jsem nebyla. Ten hrad s modrou oblohou vypadá moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak k tomu rybníku se chci podívat, fakt že jo!♥

    OdpovědětVymazat
  4. Ani na jednom místě jsem nikdy nebyla, ale vypadá to na moc pěkná místa :)

    OdpovědětVymazat
  5. rozhledna na první pohled vypadá krásně, ale škoda toho výhledu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ve Vestci jsme byli a moc se nám tam líbilo 😍! Na Okoři jsem ještě nebyla, ale máme to v plánu se tam někdy podívat 🙂. O rozhledně jsem neslyšela, je škoda, že výhled je takhle na prd.. 😐.

    OdpovědětVymazat
  7. Hned se mi vybavila ta písnička :D. Krásná místa, také miluji výletování :).

    OdpovědětVymazat
  8. Okoř jsem navštívila v červnu, ale uvnitř jsem nebyla. Škoda, zdola vypadá rozhledna hezky. Lovosice jsme včera v noci míjeli, když jsme jeli z Holandska :D

    OdpovědětVymazat
  9. Vestecký rybník mám už dlouho na svém bucket listu, vypadá to krásně :) a Okoř máme kousek od domu!

    OdpovědětVymazat
  10. Vestecký rybník plánujeme navštívit na podzim. Určitě tam bude nádherně. Na Okoři jsem byla jednou kdysi dávno a byl to pěkný výlet :o)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, ani na jednom místě jsem nebyla. Já všechno doháním až teď s přítelem a neviděla jsem ani mainstream jako vyhlídka Máj, lom Amerika a obdobná místa... Jsem prostě břídil, hodně se zaměřujeme na prozkoumání daného regionu a zatím máme za sebou velkou část Moravy a velkou část Jižních Čech.

    OdpovědětVymazat
  12. To jsou moc krásná místa. Nikdy jsem je nenavštívila, ale třeba jednou ano. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Rozhledna je designově rozhodně zajímavá, ale jestli pak člověk kouká do trámu, místo do dálky, tak to nemá moc logiku :D

    OdpovědětVymazat
  14. Na Okoři jsme byli kdysi dávno. Mně se rozhledna docela tvarově líbí, ale trámy překážející ve výhledu nejsou nic moc (podobně jsem se při focení "prala" s ochrannou sítí na věži kostela ve Stříbře...)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥