Co si ještě můžeš přečíst?

Malovaný kamínek

Když bylo všechno zavřené, někdo přišel s nápadem malovat na kamínky a nechat je putovat. Bylo to především pro děti, aby nebyly zalezlé doma, ale vyvětraly se venku a zároveň zabavily, protože chvíle byly dlouhé. Ovšem stal se z toho trend a už malují nejen děti, ale i dospělí. Já jsem dlouho sledovala zpovzdálí, až mě to nakonec přilákalo taky. 

Nejsem žádný umělec, kreslit moc neumím, spíš vůbec. On papír a kámen je úplně něco jiného. Na kámen se kreslí mnohem obtížněji. Produkty na malování kamínku jsou dražší, ale zainvestovala jsem, vyzkoušela první vlaštovky a zalíbilo se mi to. Maluji společně s mamkou.

Vždy si vyberu nějakou předlohu, podle které budu malovat. Naprosto obdivuji ty, kteří kreslí vyloženě umělecká díla. Nechápu. Já jsem ráda, když nakreslím to, co nakreslím. Beru to jako formu relaxace, dost podobné antistresovým omalovánkám. Zezadu se na kámen napíše poštovní směrovací číslo, a kdo kamínek najde, sdílí fotku na facebooku (abyste věděli, kde všude putuje). 

Nějaké jsem vyslala do světa, ale bohužel se zatím nikde neobjevily. Nevadí, věřím, že jej někdo našel, a buď si jej nechal, nebo vyslal dál do jiného koutu světa. 

Upřímně jsme společně s mámou malovaly vždycky pět hodin v kuse. Uteklo to mrknutím oka. Nezdá se to, ale zabere to spoustu času. Než zaschne barva, než si člověk nakreslí předlohu na kamínek, než se to vybarví a dodělají detaily. Jak jsem řekla, je to forma terapie. Je to uklidňující. 

Našli jste už někdy malovaný kamínek? Případně malujete taky, nebo o tom slyšíte poprvé?

Pokud najdete malovaný kamínek, tak jej vyfoťte, sdílejte na FB. Kamínek můžete i vzít, aby putoval jinam. :-)

Komentáře

  1. Máš je nádherné! Já bych takové obrázky ani nenamalovala 🙈. Kamínky jsem dost často vídala na procházkách, ale vždy jsem se jen podívala a šla dál 🙂.

    OdpovědětVymazat
  2. Kamínky jsou moc povedené 😍 také jsem je malovala, když to k nám přišlo. Teď už na to není tolik času, tak maluju většinou jen na výlety, kdy se vždy snažím kamínek i přizpůsobit :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem ještě ve fázi "sleduju zpovzdálí", jak jsi psala :D je to hezký nápad a ty to máš opravdu krásné :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké kamínky, jste šikovné :)! Také kreslím, ale spíše abstraktně. Bohužel se zatím žádný kamínek na stránce neobjevil a to už jsem jich umístila hodně. Tak snad někdy... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Malujete krásné kamínky. Já "kamínkování" znám, ale zatím jsem se nezapojila a ani jsem žádný nenašla.

    OdpovědětVymazat
  6. Náhodou ty kamínky máš pomalované krásně. Také jsem přemýšlela, že bych nějaký ten kamínek pomalovala. Ale nějak k tomu ještě nedošlo.

    OdpovědětVymazat
  7. Máte kamínky moc krásné :). Já o tom samozřejmě slyšela, dokonce mám malování fakt ráda, ale k tomuto jsem se nedostala :D.

    OdpovědětVymazat
  8. Jee tak ty kamínky jsou fakt nádherné, moc se povedly! Já jsem o tomhle trendu slyšela asi jenom jednou a ani mě nenapadlo, že je to už tak rozšířené. Ale jeden kamínek jsem našla v jednom parku, od toho jsem pak vlastně zjišťovala, o co jde.

    OdpovědětVymazat
  9. kamarádka takto maluje také, a když je na procházce nebo výletě se synem, tak vždy nějaký kamínek nechá :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jsou povedené, obzvlášť harrypotterovské. A ta houpačka v noci je krásná.
    Občas někde najdu, obhlédnu, nechám na místě a nic dalšího nepodnikám, protože jsem hlava děravá :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jsou moc povedené, je super, že sis našla něco, co tě baví :) Já kamínky potkávám celkem často, některé nechávám na místě, některé poponesu dál a pár jsem si jich nechala pro sebe :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  12. Jani kamínků už mám namalovány desítky, různé typy, techniky, motivy. Je to jedna z nejvíc relaxačních technik které znám. Jen teď není tolik času kvůli přípravám na svatbu

    OdpovědětVymazat
  13. Někde už jsem kamínky viděla, na nějakým výletu, ale nějakou extra pozornost jsem jim nevěnovala :)

    OdpovědětVymazat
  14. Na tento článek jsem se moc těšila! Nádherná práce! Jeden je hezčí než druhý! Já mám vždycky obrovskou radost, když mé oko zavadí o nějaké barevný kamínek :D Už jsem jich pár přesunula, jeden třeba z Brd převezla do Jeseníků :D Sama jsem kamínky malovala jako malá :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥