Co si ještě můžeš přečíst?

Prodloužený víkend v Rakousku – Tauplitzalm

Udělali jsme si menší rodinný výlet do Rakouska. Destinace byla jasná  hory a jezera. Jeli jsme pouze na prodloužený víkend, což byla veliká škoda, protože bylo co objevovat, ale nebyl čas. Ukážu vám, jaká místa jsme navštívili, protože větší dokonalost jsem neviděla. Dlouho jsem necítila tak příjemnou atmosféru, jako právě tam. Byl to ráj. 


Jeli jsme konkrétně do oblasti Tauplitzalm. Ubytovaní jsme byli přímo v horách v hotelu, který provozují Češi. Musím vypíchnout dokonalost ubytovaní a místa. Okolo sjezdovky, jezera, louky a všude samé kravičky, které byly volně puštěné. 

Program jsme měli nadupaný, jelikož jsme neměli tolik času a chtěli jsme toho vidět co nejvíc. Po cestě jsme navštívili Stezku korunami stromů –⁠ Baumwipfelpald Salzkammergat, na kterou jsme se dopravili lanovkou. Z výhledu mi málem vypadly oči. 

Navštívili jsme vodopády Wasserfall, které byly dech beroucí. Byl to můj první vodopád, takže si asi umíte představit, jak jsem byla fascinovaná. V tu chvíli jsem žila okamžikem a vychutnávala si moment. 


Jeli jsme zrelaxovat i do termálních lázní, které jsem si užila ve venkovním vyhřívaném bazénu s výhledem na hory. Poté následoval výšlap do jeskyně Lieglloch (1226m). Výšlap do prudkého kopce. Uf. Jeskyně s výhledem mi vzala dech. Doslova. 


Navštívili jsme také Barfuspark. Přírodní dobrodružný park pro krátkou přestávku pro tělo i duši, kde chodíte bosí po stanovištích. Vyzkoušíte kamínky, studenou vodu, rašeliniště, kůru, šišky a mnoho dalšího. 


Jak jsem zmínila na začátku –⁠ ubytování jsme měli u jezer a byl by hřích, kdybychom je nenavštívili. To byla místa, na která se myšlenkami vracím a vzpomínám. Na to, jak mi bylo krásně. Svobodně. Nejde ani popsat slovy, posuďte sami z fotek. 




Poslední den jsme vyrazili do známého města Hallstattu. Opět nemůžu použít jiné slovo než dokonalost. Město podél jezera, kde se nachází i vodopád (ke kterému ale není přístup). Toto město je tvořeno uličkami a krásnými baráčky. Výhledy k nezaplacení. 


Poslední zastávkou bylo další obrovské jezero, kam se chodí koupat. Nikdy jsem neviděla modřejší vodu, nikdy. Kdyby byla možnost převléknutí a osušení hnedle bych tam skočila. Tam by se relaxovalo. 

Tento výlet hodnotím jako jeden z nejlepších. Rakousko v horách mě okouzlilo. Chci se tam vrátit a poznávat další místa. 

Komentáře

  1. Dobrá volba ))) taky jsme tam byli a moc rádi na to vzpomínáme. Foto wow !!!
    Eva. http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. To je naprostá nádhera, takový výlet vám velmi závidím. :)

    OdpovědětVymazat
  3. V Rakousku je to krásný asi všude, taky mi tam vždycky spadne čelist při pohledu na hory a jezera... Do Hallstattu bych se moc ráda někdy vrátila :)

    OdpovědětVymazat
  4. Panejo, pohádka! Za mě nejlepší dovolená, kterou jsem zažila, bylo 3x Švýcarsko. V Rakousku je taky krásně. Jsem ráda, že se ti tam tak líbilo, fotky jsou moc hezké :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Švýcarska chci strašně moc, ale ráda bych karavanem :-)

      Vymazat
  5. Rakousko je úžasné :) vzpomínám, jak jsem pár let zpátky tam jezdila s rodiči a byl to úžasný relax :) a člověk díky tomu překonával i sebe :) fotky jsou moc krásné, krásná příroda, skvělé výhledy :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nebyla jsem tam, ale je to nádhera. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky - je vidět, že vám vyšlo počasí. Rakouské hory jsou krásné, moc je mi tam líbilo (my byli v oblasti Kaprunu)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezké fotky. Rakousko musí být krásné.
    Měj hezký den, Jani. 🙂

    OdpovědětVymazat
  9. To je naprostá nádhera, muselo to být úžasné :). Já byla kdysi na střední škole v Bavorsku a také jsem si užívala tu nádhernou přírodu :).

    OdpovědětVymazat
  10. Úžasné fotky! Taky jsme nad nějakým kratším pobytem v Rakousku uvažovali.. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné fotky a jistě i zážitky! Počasí jste měli ukázkové a rakouské Alpy jsou prostě láska, je tam parádně. U mě vyhrává jeskyně Lieglloch, ale ostatní lokace jsou také nádherné, jen se vydat na výlet.

    OdpovědětVymazat
  12. To musela být nááádhera! Rakousko mě hodně láká, díky za tipy :)

    OdpovědětVymazat
  13. Dokonalost💚! Do Rakouska bych se jednou chtěla podívat, fascinuje mě ta jejich nádherná příroda, jezera a městečko Hallstatt. Věřím, že na ty výhledy a pohledy se koukala jedna báseň 🤩😇.

    OdpovědětVymazat
  14. Waw ale tohle jako? Tak to je teda dokonalost. Rakouské jezera už mám také chvíli na svém wishliste a myslím, ze tam musím co nejdřív zajet 😍 a ten výhled z jeskyně? Krása krása krása!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  15. Ty fotky jsou nádherné 😍 nevím, které misto bych chtěla navštívit jako první, nejraději bych navštívila všechny naráz... kochám se tou nádherou. Píšu na b ucket list! Je super, že jste si to pořádně užili, to je jak ráj na zemi...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥