Co si ještě můžeš přečíst?

Přečteno: Červen

Očekávala jsem, že přečtu mnohem víc knih, ale skutečnost je jiná. Červen byl především o knihách od Julie Caplin, kterou určitě znáte, protože jsou naprosto všude. Četli jste nějakou její knihu? Jakou? 
1.
Sofie vycestuje za prací do Brooklynu a ubytuje se nad pekárnou majitelky Belly, s kterou se rychle spřátelí a budou si vzájemně pomáhat nejenom v pracovních záležitostech, ale i osobních. Sophie se vzpamatovává z veřejné ostudy týkající se jejího bývalého přítele Jamese. Tato stáž je spíš útěkem. Sophie poznává sympatického, neodolatelného, ovšem dost nepřístupného Todda. Každý má svou minulost. Todd odmítá vážný vztah a Sophie se pomalu, ale jistě zamilovává. 

2.
Nina, která je věčně hlídaná svou rodinou, se chce osamostatnit a odjíždí do slavné Paříže. Jede za prací na pozici asistentky v cukrářském kurzu pro amatéry. Ovšem nadšení trvá do té doby, dokud nezjistí, že kurzy vede rodinný přítel Sebastian, do kterého byla kdysi beznadějně zamilovaná. Nina objevuje kouzlo zavřené cukrárny a začne ji s pomocí přátel rekonstruovat, aniž by Sebastian cokoliv věděl. Nina si uvědomí, že Sebastiana stále miluje, ale co on? Pořád ji má za pouhou sestru svého nejlepšího kamaráda? 

Příběh je plný sladkých dobrot, doporučuji si ke čtení koupit makronky. 

3.
Maddie přijme nabídku letní brigády na luxusní jachtě v Chorvatsku. Bude hosteskou pro partu přátel z módní branže. Má svoje sny a díky této zkušenosti si uvědomí, že jim musí jít naproti. Poznává okouzlujícího Nicka, který je bratrem Niny (Cukrárna v Paříži) a jeho arogantní přítelkyni Taru. Maddie se pomalu začleňuje do kolektivu a sbližuje se s Nickem. Ovšem všechno komplikuje povrchní Tara (během čtení mi pila krev). Na palubě není jenom Nick, ale i pohledný Simon. Čtrnáct dní na luxusní jachtě, co všechno se přihodí?


Knihy od Julie Caplin hodnotím hromadně jako skvělé, oddechové a romantické čtení. Příběhy jsou plné jídla, lásky, přátel i osobních problémů. Z těchto tří knih se mi nejvíce líbila Pláž v Chorvatsku. Vžila jsem se do příběhu a prožívala jej. Ani chvilku jsem se nenudila a přečetla jsem ji ze všech nejrychleji. Jako slabší článek hodnotím Cukrárnu v Paříži –⁠ neslané, nemastné. Mezi Ninou a Sebastianem nebylo takové vzrušení jako u ostatních. 

Komentáře

  1. nečetla jsem od ní nic, ale na seznamu mám Kavárnu v Kodani :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nečetla jsem ani jednu, ale sestra má tyhle knihy moc ráda :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem četla Pláž v Chorvatsku a Hotýlek na Islandu. Víc se mi asi líbil Hotýlek - možná proto, že mám raději hory než pláže a na Island bych se chtěla někdy podívat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hotýlek zrovna čtu a taky se mi to zatím moc líbí :-)

      Vymazat
  4. Já ještě od téhle autorky taky nic nečetla, ale ráda bych si nějakou přečetla. 🙂

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna teď čtu její knihy :). Četla jsem cukrárnu v Paříži, Domek v Irsku a Kavárnu v Kodani, všechny se mi moc líbily a těším se na další :).

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě jsem žádnou knížku od autorky nečetla, ale mám to v plánu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám zatím od ní přečtené dvě knihy, ale v plánu mám všechny. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem asi fakt jediná na světě, kterou její knížky vůbec nezaujaly. :D Zkoušela jsem číst dvě a nebavila mě bohužel ani jedna. Příběh mi přišel vždy celkem předvídatelný a i když mám ráda odpočinkové čtení, nevím .. tahle autorka asi není nic pro mě. :) Každopádně její současný boom je fakt ohromující. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Od autorky jsem ještě nic nečetla a její knihy jsou vskutku hodně profláknuté. :D Upřímně si také nejsem úplně jistá, jestli by mě takové romanťárny bavily. Já totiž ani nevím, kterou z nich bych měla vzít jako první, ale možná že je to jedno, protože jsou všechny na jedno brdo? Nevím, třeba někdy zkusím. :)

    OdpovědětVymazat
  10. U mě teď čtení taky dost pokulhává. Nicméně Caplin už mám přečtenou celou a naprosto ji miluju :)

    OdpovědětVymazat
  11. Od téhle autorky teď čtu Domek v Irsku - koupila jsem si ji jako takové nenáročné čtení na dovolenou a na léto, a musím přiznat, že mě příběh dost baví a skvěle se u něj odpočívá :) A taky se mi moc líbí obálky všech knížek od autorky, působí tak mile a útulně :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ani jednu z knížek jsem zatím nečetla, ale na Juliu Caplin už jsem slyšela tolik skvělých ohlasů, že do těchto romanťáren se určitě budu muset pustit :D

    OdpovědětVymazat
  13. Knížky této autorky potkávám a vidím teď všude 😀. Má moc hezky navrhunté obálky všech knížek. Možná si někdy taky jednu koupím a zkusím přečíst.

    OdpovědětVymazat
  14. Nečetla jsem ani jednu, není to zrovna můj žánr, ale pěkně napsané shrnutí :) Za mě tři přečtené knihy za měsíc jsou fakt super, já jsem ráda když přečtu jednu knížku za 3 měsíce - aspoň poslední roky...

    OdpovědětVymazat
  15. Tuhle autorku neznám. A knihy taky ne. Ale já většinou čtu buď fantasy a nebo detektivky. K romantickému čtení se uchylují málokdy.

    OdpovědětVymazat
  16. O knihách jsem slyšela, ale zatím nečetla ani jednu. Hodně se mi líbí obálky :)

    OdpovědětVymazat
  17. Knihy znám, autorka je právě na léto ideální - nic složitého, ale hezká a odpočinková četba.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥