Co si ještě můžeš přečíst?

Přečteno: Květen

V květnu jsem toho moc nepřečetla, vlastně to byla velká bída oproti jiným měsícům. Ještě za půlkou měsíce jsem neměla přečtenou žádnou knihu, ale nakonec přišla chuť i čas a něco málo jsem přečetla. 



Kniha od mého nejmilejšího spisovatele. Miluji jeho příběhy a ani tento není výjimkou. Vypráví o klasické lásce, zamilovanosti dvou sousedů a jejich osobních problémech. Láska je spojí dohromady, ale po pár letech je rozdělí vážná autonehoda. Všem to změní životy. Travis musí učinit volbu mezi životem a smrtí. Musí se rozhodnout, zda má jeho žena žít. Prožívá bezradné dny, přeci jenom je to jeho životní láska a dal ji slib. Pokud bude déle než tři měsíce v umělém spánku, nechá ji zemřít. 

Čekala jsem, že i v tomto příběhu se vyskytne problém, ale že ve mně vyvolá až tak silné emoce, to jsem nečekala. Ke konci, kdy musel učinit volbu, to bylo nejemotivnější. Bála jsem se toho nejhoršího a bylo mi smutno. Prožívala jsem pocit bezmoci a snad i slza na krajíčku byla. Byla to jízda emocí.


Na doporučení kamarádky jsem si přečetla Srdcerváče. Je to komiksový příběh o Charliem, který veřejně přiznal, že je gay. Na škole se seznámí s Nickem, hráčem ragby. Stanou se blízkými přáteli a Charlie se zamilovává. Nick neví, jak je na tom s orientací, je zmatený. Ovšem prožívají spolu krásné chvilky a ani jeden netuší, co je čeká. 

Je to krásný komiks, ačkoliv samotný příběh uspěchaný. Bylo to dost hrrr. A chvílemi mi přišlo, že spisovatelka neví, jak příběh rozvést, co do toho přidat, a měla jsem zvláštní pocity. Ale nic to nemění na tom, že je to milý příběh dvou kluků. 


V této detektivce se ocitnete v laboratoři Nemocnice princezny Marie. Stane se tu vražda. A dalších několik nevysvětlitelných úmrtí týkajících se srážlivosti krve. Fenton se snaží přijít tomu všemu na kloub, protože jedna věc je jasná –⁠⁠⁠ vrah je jejich přítel, zaměstnanec. Fenton s přítelkyní Jenny mají teorie o tom, co se za tím skrývá, ale pokaždé se ukáže, že jsou na špatné stopě. Ovšem Fenton se nevzdává a pátrá dál. Jeho mrtví přítel pracoval na projektu, díky kterému zjistil, že lidé ležící v nemocnici zemřeli na srážlivost krve. Měli krevní skupinu AB, což je velká stopa. Nakonec se zjistí, že to nebyl žádný psychopat, ale zaměstnanec, jenž zabíjí kvůli penězům. 

Příběh začal velice slibně a zajímavě. Byla jsem překvapená, že od začátku nebylo jasné, kdo je vrahem. Oběti v příběhu měli děsivou smrt. 

Co všechno jste přečetli vy? 

Komentáře

  1. Děkuji za tipy na čtení. Zaujala mě Volba, i když jsem od Nicholase Sparkse četla jen To nejlepší z nás - byla to krásná kniha. I film se mi líbil. 🙂
    Já v květnu přečetla tři knihy - thriller Její konec, který byl napínavý až do konce. Konec byl nečekaný a celá kniha se četla velmi dobře. Román Až budu bez tebe - mělo to trochu pomalejší rozjezd a konec byl naopak možná až moc rychlý, ale jinak byla kniha krásná, dojemná. A nakonec jsem přečetla ještě jeden thriller - Slušní lidé - velmi čtivý a napínavý příběh o záměně děti.

    OdpovědětVymazat
  2. Srdcerváče mám přečtené celé plus doplňkové knížky a krásné čtení :) seriál jsem zatím neviděla, trošku se toho bojím :D a jinak jsem měla květen stejný :D začátek slabší, pak jsem se rozečetla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já tento měsíc nepřečetla bohužel nic, ale i přesto jsem si pořídila zase pár knížek do zásoby. :D Vůbec se mi nedaří plnit předsevzetí, že každý měsíc přečtu alespoň jednu knihu, ale to bude hlavně tím, že se teď pořád něco děje, chodí se častěji ven a tak. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super výběr, já se v květnu docela rozjela a přečetla jsem nějakých deset knih, hlavně ty z mých oblíbených sérií jsem hltala :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám za květen spíš nadprůměrné skóre - 6 knih je na mne docela dost.
    Volba i Fentonova zima vypadají docela dobře. Komiks jsem četla naposled snad na základce, tak nevím, jestli by to bylo pro mne.
    Stáňa-https://veverkoviny.blogspot.com/ (nejdou mi vkládat komentáře pod jménem :-()

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem přečetla Pláč zavržených předků a dvě knihy od Julie Caplin, takže za mě vydařený měsíc :) Momentálně čtu Porodní sestru z Osvětimi.

    OdpovědětVymazat
  7. Srdcerváče jsem četla a byli skvělí. :) A od Nicholase Sparkse mám chuť něco přečíst. Doma mám jeho jednu knihu, tak určitě budu chtít ji zkusit. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nicholase Sparkse mám taky moc ráda, dřív jsem ho četla hodně :) Já poslední dobou moc nečtu, opět jsem byla minulý měsíc nemocná a nedokázala jsem ani udržet knížku v ruce a teďka bych se měla učit na zkoušky, ale spíš pořád jen prokrastinuju a postrádám motivaci.

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Čtení knížky považuji v poslední době ve svém životě za luxus, většinou na to mám čas jen když jsem nemocná. Raději koukám na krimi filmy nebo seriály, protože u nich můžu ještě tvořit, takové dva v jednom :).

    OdpovědětVymazat
  10. Obdivuji, že vždy zvládneš přečíst tolik knížek :). Romantika by se mi líbila, na těch teď ujíždím :D Momentálně čtu knížky od Julie Caplinové :).

    OdpovědětVymazat
  11. Zajímavé kousky! V květnu jsem bohužel moc nečetla, protože jsem se učila na zkoušky. Teď mám hotovo a nemohu se dočkat, až se začtu. Zítra začínám :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jo, to je knih. Já přečtu sednu knihu za měsíc. Někdy i za dva.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥