Co si ještě můžeš přečíst?

Mariánské Lázně a Vánoční dům

Před pár dny jsme s rodinou navštívili Mariánské Lázně a přiblížili jsme se i ke Karlovým Varům. Další navštívené místo ze stírací mapy ČR. Mám radost, jak se to postupně plní a plní. V celém článku se dozvíte více a můžete se pokochat s fotkami, které jsem přidala do článku.

Byl to jednodenní výlet a na seznamu byly Mariánské Lázně a Park Boheminium, kde se nachází miniatury hradů a zámků. Park byl opravdu skvostným místem. Miniatury byly krásné a musím říct, že to jsou mistrovská díla. Klobouk dolů. Pokud pojedete kolem nebo skrz Mariánské Lázně, toto místo určitě navštivte.

Další zastávkou byla samotná kolonáda v Mariánských Lázní. Ochutnávka pramenů, procházka po kolonádě a koupě lázeňských oplatek nesměla chybět. Mariánky jsou krásné, ačkoliv celkem malé. 


A jelikož Karlovy Vary nejsou daleko, vydali jsme se tím směrem, protože jsme jeli navštívit Vánoční dům. Ano, teď na jaře jsme navštívili Vánoční dům a poslouchali koledy. Lidičky, to je boží místo. Kdo milujete Vánoce, koledy a vánoční dekorace, musíte sem. Všichni jsme byli unešení. 

Je to místo s největší sbírkou medvídků v Čechách. Pusu jsem měla pomalu na zemi a připadala jsem si jako v ráji. Produkty jsou dražší, ale můžete se přijít pouze pokochat. Ach. Mají otevřeno po celý rok. V zimě to má větší kouzlo, ale ani teď, za letního počasí, to ničemu nevadilo. 


Pokud budete chtít před Vánoci někam vyrazit, rozhodně doporučuji tohle. Uvnitř je i kavárna (která nás tedy zklamala, protože v nabídce už neměli žádné dorty) a nachází se tu i vyhlídka, která ale taky za moc nestojí, protože vy výhledu brání stromy. 


Vyfotila jsem pouze venkovní prostory. Ale zrak vám vytřou i ty vnitřní. Tam jsem se rozplývala. Moje srdce plesalo radostí. 

Navštívili jste některé z uvedených míst? Máte to v plánu?

Komentáře

  1. Vánoční dům je vtipný! Setkala jsem se s ním kdysi v zahraničí, ale v české variantě jsem ještě nebyla. Mě vánoční dekorace tolik neberou, ale třeba v období adventu bych se šla vánočně naladit hned. :)

    Mariánky působí klidně a malebně. Ten park s miniaturami je podařený, vůbec jsem netušila, že něco podobného u nás vůbec máme!

    OdpovědětVymazat
  2. My už jsme byli v Mariánkách několikrát, ale do parku miniatur se pořád ještě jen chystáme. Snad příště.
    Stáňa - https://veverkoviny.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Karlovy Vary patří mezi místa, které chci jednou navštívit :). A určitě když už tam někdy budu, tak bych ráda viděla i Mariánky a Františkovy lázně :). Moc krásné fotky, muselo to být super :).

    OdpovědětVymazat
  4. Park s miniaturami vypadá hezky, připomíná mi to obdobné místo v Bruselu u Atomia, tam je taky plácek se spoustou zmenšenin slavných světových budov :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, já byla ve Vánočním domě v době adventu a bylo to super :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké fotky. Vánoční dům je určitě kouzelný. 🙂

    OdpovědětVymazat
  7. V tom Vánočním domu muselo být jako v ráji, ani jsem nevěděla, že u nás něco takového je. Kdyby to nebylo tak daleko, tak tam chodím každou zimu. :D

    OdpovědětVymazat
  8. O miniaturách jsem slyšela, ale nenavštívila. Mám to v plánu. O Vánočním domu slyším poprvé :O to je paráda. Medvídci jsou roztomilí <3

    OdpovědětVymazat
  9. V Mariánských Lázní jsem byla, ale po pravdě si to už moc nepamatuji :D a ten vánoční dům... to musí být skvělé, my si už tento týden s kolegyní zpívaly koledy :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ten park je boží, vždycky jsem chtěla podobný park navštívit, tak vím kam. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné fotky, hned bych tam taky jela! V mariánských lázních jsem nikdy nebyla, nejvíc mě ale láká ten park s miniaturami hradů :) Na ulici, kde jsem vyrostla, měli nějací lidi zahradu s miniaturou Karlštejna a často jsem kolem chodila a koukala na to, strašně se mi to líbilo.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, o obou atrakcích jsem slyšela, ale osobně jsem je nenavštívila. Ve Varech jsem byla poprvé a naposledy, když jsem ještě nebyla školou povinná, inu třeba někdy. Furt si říkám, že až ušetřím kačky, tak bysme mohly vyrazit s babičkou na nějaký lázeňský víkend.

    OdpovědětVymazat
  13. Mariánky jsou nádherné, byli jsme tam před 3 lety a byla jsem z nich unešená! :) Krásné fotky, sluší vám to. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Co se týče lázeňských měst, tak jsem byla pouze v Luhačovicích, ale byla jsem z města nadšena. A tmoc díky za info ohledně těch miniatur zámků, vůbec jsem netušila že to u nás je :)

    OdpovědětVymazat
  15. Navštívili jsme obě místa a Vánoční dům dokonce už 2x 😅 a na obou místech se nám moc líbilo, celkově Mariánské lázně jsou krásné, těším se až tam zase vyrazíme a klidně i do parku Boheminium.. Když jsme tam tenkrát byli, hodně modelů (dalších) se teprve připravovali 🙂.

    OdpovědětVymazat
  16. V Mariánských Lázních mám rodinu, byla jsem tam několikrát, ale naše cesta vedla většinou pouze do města, ke kolonádě a příbuzným + k hotelu Golf, kde byl strýc jedním z vlastíků, jinak jsme spíše jeli dál za hrady a zámky a do blízkého Německa. Vůbec jsem netušila, že skrývají ještě další krásy na víc. Pěkný článek.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥