Co si ještě můžeš přečíst?

Prodloužený víkend v Polsku ~ Wroclaw

Jelikož nás s přítelem teď v březnu čekalo čtyřleté výročí, rozhodli jsme se jej oslavit v Polsku na prodlouženém víkendu. Konkrétně jsme navštívili Wroclaw - čtvrté největší město Polska. Během necelých tří dnů jsme stihli vidět opravdu mnoho a vše jsem se rozhodla shrnout do článku společně s fotkami. 
Ubytování jsme si našli přes booking téměř hned v centru. Náš apartmán byl v ATAL Towers - Coin Apartamenty a byli jsme nadšení. Krásný pokoj s výhledem. Za rohem jsme měli Mc´Donalds, kam jsme zašli na snídani, abychom zkusili, jak chutná a kolik stojí v Polsku. Výběr nás zklamal, ale cenové rozdíly byly. 

(ubytování)

Ovšem ještě den po příjezdu jsme se šli projít, abychom neztráceli čas a viděli toho co nejvíc. Viděli jsme hlavní náměstí Rynek, které se pyšní svými budovami a kostelem sv. Alžběty. Prošli jsme celé náměstí, zašli na jídlo, nakoupili a byl večer. Navíc byla zima, takže jsem byla ráda, že jdeme na pokoj. Nezdá se to, ale tahle procházka nám zabrala dvě hodiny. 

Další den jsem připravila mapu s asi sedmi místy k vidění. Vyrazili jsme dopoledne a vrátili se večer. Navštívili jsme původní klášter Ossolineum, Tumský ostrov, kde se nachází Katedrála svatého Jana Křtitele, kde je i vyhlídka a vidíte na celé město. Po cestě zpět k centru jsme se zastavili na Tržnici, ulici Świdnickou, kde byl umístěn první ze série vratislavských trpaslíků, ulici Miernicz - válkou zcela nepoškozená ulice, jejíž zástavbu tvoří činžovní domy z 80. let 19. století. Je to oblast, která byla dlouho považována za sociálně vyloučenou lokalitu a přezdívána ,,Bermudský trojúhelník". Pro svůj historický vzhled je velmi často vyhledávaná filmaři. Viděli jsme i památník anonymního přechodu - sochy mají symbolizovat změny, ke kterým od té doby došlo. Poslední zastávkou byl ostrov Písek - park podél vody. Po celou cestu jsme měli výhled na úchvatnou budovu Univerzity

Polsko jsme si užili. Na každém kroku je kostel nebo katedrála, jelikož 95% Poláků jsou katolíci. Ceny jsou přijatelné a benzín s naftou samozřejmě levnější než u nás. Byl to krásný víkend a příští dobrodružství nás čeká v Berlíně. 

Navštívili jste Wroclaw? 

Komentáře

  1. Super, že jste si to užili :)
    Ubytování vypadá strašně luxusně :O
    Musím říct, že jste toho stihli opravdu hodně. Fakt zírám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luxusní bylo a přitom bylo opravdu levné. Na dvě noci nás to vyšlo na tři tisíce dohromady :-)

      Vymazat
  2. Krásné fotky a navíc to vypadá, že i počasí vám vyšlo, ač bylo chladně. O Wroclawi jsem psala zrovna pár týdnů zpátky. Taky se mi tam líbilo, je to příjemné město na víkendový výlet. Minimum turistů a spousta možností na procházky. Na lanovce a u Haly století jste se kouknout nebyli? Jinak ti trpaslíci mě taky hodně bavili a úplně nejhezčí z celého města mi přišel asi Tumský ostrov.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tam je teda krásně! Moc se mi líb, jak máš udělané fotečky! Už se těším na další článek a fotky z Berlína! ❤️

    OdpovědětVymazat
  4. Wroclaw vypadá na tvých fotkách fakt krásně! Taky mám několik polských měst v plná navštívit, třeba už k tomu letos konečně dojde :D

    OdpovědětVymazat
  5. To byl určitě fajn víkend. Fotky jsou moc hezké. 🙂

    OdpovědětVymazat
  6. Určitě pěkný víkend, Wroclaw vypadá jako příjemné město. My většinou na výlety míříme do hor nebo lesů, i když zrovna tenhle víkend se chystáme udělat výjimku a strávíme ho v Mariánkách.

    OdpovědětVymazat
  7. krásné fotky a věřím, že jste si to užili :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, teda já v Polsku byla akorát v Kudowě Zdroji na trzích kdysi a to jenom na skok v rámci strejdy zakázky pro kožešiny pro jednoho týpka do letadla, takže nemám nějaké úplně obsáhlé dojmy řekněme.

    OdpovědětVymazat
  9. Nějaké fotky jsem viděla na IG. Je vidět, že jste si to užili :) Ve Wroclavi jsem nebyla, ale před 4 lety na pár dní v Polsku u jedné rodiny. Bylo to moc fajn. Snad se tam brzy vrátím. Hodně mě překvapily dřevěné kostely, ve kterých bylo takové teplo, že tam musely být ventilátory :D

    OdpovědětVymazat
  10. Super tip na výlet. Já jsem v Polsku ještě nikdy nebyla a přitom bydlím nedaleko hranic. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ten apartmán vypadá fakt luxusně. Polsko taky musím někdy procestovat:)) jsem ráda, že jste si to užili a těším se na článek z Berlína!

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, moc pěkně jste výročí oslavili. My neslavíme nic. : ( Vyšlo i počasí a ubytování e tedy luxusní. Kostel sv. Jana Křtitele mne velmi oslovil. Krásný večer měj. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  13. Tyjo, musím říct, že je Wroclaw krásnější, než jsem čekala! Nádherné fotky, jsem ráda, že jste si to užili :))

    OdpovědětVymazat
  14. Jani, některé fotky už jsem viděla na IG, ale ačkoliv jsem Polsko nenavštívila, vypadá to tam krásně. Můžu se zeptat v jakém programu děláš ty pěkné koláže?

    OdpovědětVymazat
  15. Páni o prodlouženém víkendu jste toho stihli opravdu dost 🙂. Jinak jste měli opravdu krásné ubytko s pěkným výhledem 🙂.

    OdpovědětVymazat
  16. Ve Wroclawi jsem zatím nikdy nebyla :) Určitě jste si to moc užili a stihli toho spoustu vidět :) V Polsku jsem byla akorát v Krakově a v Osvětimi. A krásné výročí a spoustu dalších společných šťastných let :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  17. Ve Wroclavi jsem nebyla, ale ty fotky jsou nádherně, nebudu lhát, nalákala jsi mě na město :D Naposledy jsme byli v Krakowě a z toho jsme byli nadšení :D Navíc se nám to podařilo vychcytat tak, že to bylo mimo turistickou sezóny, takže jsme nepotkali žádné davy :D Moc se mi líbí ti trpaslíci, obešli jste je všechny? :D

    OdpovědětVymazat
  18. Vypadá to parádně! Fakt krásné a čtvrté výročí? To teda letí! Ve Wroclavi jsem nikdy nebyla, my jsme jeli do Polska na hory :)

    OdpovědětVymazat
  19. Nebyla jsem tam, ale máme v plánu zajet k moři. :) Povedené fotky.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  20. Moc krásné fotky :). Do Wroclawi se chci také jednou podívat :).

    OdpovědětVymazat
  21. Moc pěkné a dobrý nápad na výročí. Jsem zvědavá co vymyslíme s přítelem my za 3 a půl roku xD

    Polsko nemám téměř vůbec projete. To je chyba.


    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  22. Zatím mě nikdy nenapadlo jet do Polska na dovolenou, nicméně výlet musel být úžasný! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥