Co si ještě můžeš přečíst?

Jak být (sama sobě) atraktivní?

Nejspíš všichni znáte ty chvíle, kdy se cítíte ošklivě - nespokojeně ve vlastním těle, nespokojení sami se sebou. Jednu dobu jsem se takhle cítila pořád, proto jsem ráda, že jsem našla cestu, která mi pomáhá cítit se lépe. Atraktivně. 

Dřív jsem byla šedou myškou v koutě, přitom stačí maličkosti, aby si žena připadala atraktivní. Sama sobě i okolí. Začala jsem se tedy věnovat svému vzhledu i svému vnitřnímu já. 
Ne každý je na tyto procedury, ale věřte mi, že to má blahodárné účinky. Na kosmetiku jsem začala chodit, když moje pleť byla samé akné a nemohla jsem se dívat na to svoje nevytrhané obočí. Moje kosmetička volí produkty pro mou problematickou pleť a je opravdu precizní. Je to zároveň i masáž obličeje. Nemůžu si to vynachválit - naprostý relax. Nechodím k ní jenom na kosmetiku, ale i na umělé řasy. Samozřejmě je to trochu finančně náročnější, ale líbí se mi to. Pleť je mnohem lepší, řasy mi sluší a rozhodně mi to přidalo na sebevědomí. 
Taková maličkost, ale udělá zázraky - rtěnky jsem si oblíbila. Zvýrazní obličej, úsměv a sama sobě se líbím, a to je nejdůležitější. Ovšem nemusejí to být jenom rtěnky, může to být i lesk na rty. Samozřejmě i celkové líčení se do toho počítá, ale mně stačí zvýraznit rty a jsem spokojená. 
S meditací chci teprve začít, takže je trochu divné, že ji doporučuji, ale jednou jsem ji zkoušela a cítila jsem se o tolik lépe. Dělala jsem něco pro sebe, pro svou duši a bylo to očisťující. Připadala jsem si podnikavá, středem vlastního vesmíru. Stejně tak si myslím, že by to bylo i s jógou. S čímž souvisí i myšlenky, kterým je třeba se věnovat a promlouvat sami k sobě. Říkat si afirmace, podporovat se a motivovat. 

Člověk by se až divil, kolik tohle slovo zmůže. Seberozvoj je velice přínosný. Rozhodně doporučuji se v tomhle ohledu vzdělávat. Hledat a číst. Dozvídat se nové věci a trénovat. Pomůže vám to být jistější, sebevědomější, a tím pádem i atraktivnější, protože zdravá sebejistota je atraktivní. Budete si více věřit i naslouchat. Poznávat své vnitřní já. 

Není to důležitý bod, ale poslední dobou si všímám, že volím elegantní kousky, ve kterých se cítím žensky, pohodlně, krásně. Někdo se cítí pohodlně v teplácích i mikině a umí to nosit, já to mám taky ráda, ale více preferuji tu eleganci. 

A samozřejmě můžu zařadit i kadeřnictví, nějaká manikúra i pedikúra. Hýčkání se. Vnitřní i vnější. Ovšem nezapomínejte, že atraktivita pramení i z vašeho já. Z vašeho vystupování. Třeba takový zapšklý člověk atraktivní není, kdežto zdravě sebevědomý a veselý člověk na vás zapůsobí vždycky. Samozřejmě je důležité být sami sebou. 

Zaměřte se na své potřeby, díky kterým se cítíte atraktivní a podporujte je.

Co vás činí atraktivními? :-) 

Komentáře

  1. Pekný článok a držím palce.
    Mne asi najviac pomáha byť sama sebou, milujem slnečné okliare a červený rúž a pekné obočie, to som si dala teraz vytetovať, presnešie lamelovať...
    Pekné dni,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě přemýšlela i nad tím obočím, líbí se mi to, i když já mám obočí celkem dobré, tak nevím :D

      Vymazat
  2. V tomhle ohledu mi přijdou nesmírně inspirativní videa (případně i kurzy) od Denisy Říhy Palečkové. Není jen chytrá, je i velmi moudrá a vyzařuje nádherný klid a empatii. Je radost ji poslouchat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Na meditaci je nejlepší to, že vlastně neexistuje správný postup, jak meditovat. Pro někoho je to jen to klasické sezení v tureckém sedu a dýchání, ale ona je vlastně meditace úplně cokoli, co člověku pomůže na chvíli nemyslet a soustředit se jen na sebe a svoje vnitřní já♥
    A k tomu oblečení – sama na sobě jsem si všimla, že když si vezmu svůj červený kabátek a podzimní boty s podpatkem, tak si přijdu taková sebevědomější (dokud se někde nevymelu :D).

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé a pravdivé tipy. Souhlasím se všemi :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezky sepsáno. Souhlasím se všemi, sama se cítím lépe, když o sebe pečuji, hezky se obleču a upravím, když si dám dobré jídlo, prostě když se sama sobě líbím nebo když jsem šťastná a spokojená :) Navíc mě ta péče sama o sebe moc baví, takže dvě věci jednou ranou :D

    OdpovědětVymazat
  6. Pro mě je důležité být spokojená sama se sebou, potom se cítím atraktivní. No a když si vezmu ještě něco pěkného na sebe :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tento článek se dotknul pro mě citlivého tématu, poslední možná už i týdny si ve vlastním těle nepřipadám dobře. Vím, že to je nejspíš způsobené tím, že od začátku roku jsem v souhrnu už měsíc nemocná, takže většinu času trávím v pyžamu a teplákách, pozoruju na sobě, že jsem přibrala a postupně jako kdybych se sama sobě odcizila. Jen doufám, že až mi bude konečně dobře a naberu sílu, tak na sobě zapracuju a budu spokojenější :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Víš co. Já mám vlastně tendenci svůj vzhled nenávidět. Už ve školce jsem si myslela, že jsem hnusná. A to i když si to ostatní evidentně nemyslí, čemuž absolutně nerozumím. Vlastně jsem nikdy nesnášela tvar svého obličeje, nosu, rtů. Obočí je to jediné, co mi nevadí. A tenhle problém je asi jen v mé hlavě. Prostě potřebuju sama sebe přesvědčit, že vypadám jako normální člověk. Bez toho se nikam neposunu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, ten konec si řekla za mě. Já třeba nesnáším svůj nos a zuby, fakt... ale zase si říkám, že mám jiný ,,věci", které jsou dobré, hezké. Nikdo není dokonalý :-)

      Vymazat
  9. Já mám zase problém se světlým obočím a řasy. Obočí si pořád barvím a silné uvažuji nad pernamentnim obočím, na stranu druhou si říkám co bych dělala kdyby tohle prostě neexistovalo NIC. A někdo světlé typy přímo vyhledává, co já bych dala za tmavě obočí, kamarádka by zase chtěla moje vlasy. Všichni chtějí to, co nemají. Ale jak píšeš po kosmetice jsem jako znovuzrozená :D jinak atraktivní je pěkné když si vezmu šaty s rozparkem na boku a hezky se namaluji :)
    Nikys
    www.lifebynikys.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, právě před chvíli jsem s kamarádkou dlouze debatila nad vztahy, životem...sebe samou a právě seberozvojem . Mě kosmetika pomáhá k lepší náladě, jako vážně, meditace občas, potom návštěva mé terapeutky ♥ a sport, respektive běhání. Čím více běhám, tím méně beru antidepresiv. ♥
    Krásný víkend přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  11. Krásně napsáno 🙂. Je zázrakem, jak malé maličkosti toho dokážou.. 🤗.

    OdpovědětVymazat
  12. Naprosto s tebou souhlasím! Tohle jsou body, které zaručeně zvednou sebevědomí a člověk se pak cítí lépe. :)) Je důležité si občas udělat prostor sama na sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  13. To je skvělý článek! :) Mně pomáhá seberozvoj, celkově vzdělávání se, pak asi naučení se něčeho nového, cvičení/pohyb a oblečení taky udělá hodně :).

    OdpovědětVymazat
  14. Mě pomáhá zacvičit si, zaběhat, oblíct si oblíbenou sukni, naložit se na chvíli do teplý vany... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běhání, to máš pravdu, to mi taky pomáhá :-)

      Vymazat
  15. Moc pěkný článek. Já už si na svoje tělo zvykla, ale teď mě to bude čekat znovu si k němu najít cestu. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Super článek. Poslední dobou si uvědomuji, že se tolik nelíčím a upravuji. Začalo to pobytem v nemocnici, kde jsem byla pět dní (celý den a celou noc), a nemohla jsem mít možnost se líčit. Jen jsem si ve spěchu ve sprše potírala obličej vodičkou od kožařky. A samozřejmě celé dny v pyžamu. No a teď... jak jsem doma, tak furt takové tepláky, leginy, dlouhé mikiny... ale hlavní snad je, že se v tom cítím dobře. Když jdu někde mimo domov, tak se samozřejmě trochu nalíčím a aspoň trošku věnuju oblečení. Jinak nevím, jestli to s tím souvisí, ale tento týden jsem objednaná na chemický peeling a ráda bych zašla k dentální hygienistce a na pedikůru (kde jsem ještě nikdy nebyla). Hezký inspirující článek :)

    OdpovědětVymazat
  17. To je krásný článek, co dokáže opravdu pošťouchnout a motivovat. Zvlášť v dnešní době jsou podobné malé radosti potřeba. Sama se moc ráda hýčkám. Často to není ani o penězích, vždyť krásná manikúra nebo voňavá pleťová maska se dají udělat i v domácích podmínkách, jen si na to najít čas.

    Co se oblečení týče, myslím, že se hodně zapomíná na domácí oblečení. Pro mě je důležité, abych se i doma cítila nejen pohodlně, ale také pěkně a trochu "žádoucí". I jen krásné spodní prádlo nebo oblečení na spaní udělají divy!

    OdpovědětVymazat
  18. Moc hezký článek! Já se také více cítím atraktivní, když se namaluju a obleču se více žensky. Na kosmetice jsem ještě nikdy nebyla, ale už jsem nad tím přemýšlela, protože už nějakou dobu mám rudý nos a štve mě to :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  19. To je opravdu zajímavá otázka, když nad tím přemýšlím, vlastně si to ve článku všechno krásně shrnula a myslím, že pro mnohé bude velmi přínosný a ocení jej, i když třeba až s odstupem času. Opravdu si nemyslím, že žena potřebuje absolvovat třeba tento zákrok, aby se líbila sama sobě, jenže každá z nás je individuální, a tak tímto můžu jen vyjádřit svůj postoj, protože si zase myslím, že některým to opravdu pomůže a budou potom šťastnější.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj moc díky za motivaci. Taky mám někdy slabší dny ale jen málo kdy bych sama ze sebou nebyla spokojená. I když jsem před půl rokem porodila, a stále kojim tak si připadám pořád svěží. Mám štěstí že jsem moc nepribrala když jsem byla těhotná jsem měla jen nějakých 10kg na víc.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥