Co si ještě můžeš přečíst?

Vlastní kniha?

Nejhlavnější článek tohoto roku je tady! Jak mnozí (ne)víte, a jak vypovídá název článku ~ píšu knihu. A teď přicházím s článkem, kde vám prozradím, co se chystá. Vydat knihu je můj hlavní cíl pro tento rok a jsem mu pomalu na dosah. Snad mě nedožene strach. 

Nemůžu říct, že by sepsání a vydání knihy byl můj životní sen. Kdepak. Myšlenka na knihu mě v minulosti již napadla, ale nakonec z toho sešlo, protože mě odradilo mnoho faktorů. Ať už názory blízkých, nebo veškerých kroků, které jsou potřeba k vydání vlastní knihy. Já, jakožto introvert, jsem si nedokázala představit, že bych měla řešit věci jako je tisk, korektura, ilustrace atp. s cizími lidmi. Zkrátka bylo jednoduší říct si, že na to nemám, a že je to tedy hloupost. Žila jsem s myšlenkou: ,,Takových knih už je na světě spousta, nepřineseš nic nového. Nikoho to nebude zajímat." A tak skončil můj nápad vydat vlastní knihu.

Jak se ten nápad znovu zrodil? 

Díky blogu, díky čtenářům. Miluji psaní a sem tam na blog přidám články, které píši pod proudem myšlenek (už na starém blogu jsem psala) a měly i mají skvělé ohlasy. Setkala jsem se s několika komentáři, kde čtenáři navrhovali, ať napíši knihu. A já si řekla, proč sakra NE? Však jsem ještě nikdy nečetla knihu v tomto stylu. S příběhy, které píši. Tak jsem s naprostým nadšením začala psát.

O čem tedy kniha bude? 

Tohle se tak těžko popisuje, protože to vůbec nelze specifikovat do jedné kategorie. Jedná se o příběhy psané srdcem. Příběhy o životě, s poučením, motivací, láskou, nadějí, ale i s bolestí. Většina příběhů je smyšlená, ale některá skutečná. Je to smršť pocitů, které mají něco předat. Chtěla jsem, aby si z toho čtenář odnesl mnohem více ~ po duševní stránce. Nejsou to žádné motivační kecy ani seberozvoj. Je to příběh za příběhem a všechny se od sebe liší. 

Jak bude kniha vypadat? 

Je jasné, že neprozradím všechno, ale v knize se objeví pár ilustrací a bude v jednoduchém stylu. Kniha bude v brožované (měkké) vazbě, nejspíš. A více se dozvíte, až kniha bude hotová. 

Jsou tu věci, které nemám ještě úplně vyřešené, ale s tím jsem počítala. Není to sranda. V mnoha věcích ještě tápu, ale nechci, aby mě znovu cokoliv odradilo. Knihu chci vydat na vlastní náklady bez nakladatelství, protože v tomhle směru jsem si dost věcí zjistila a chci, aby kniha byla v takové podobě, kterou jsem si vysnila, a která se mi líbí (a chci si ji prodávat sama). Navíc mám skvělé pomocnice, se kterýma můžu počítat a tímto vás zdravím, děvčata ♥. Teď řeším ISBN a jsem z toho celá vedle. Prozatím nemám v plánu vydat několik set kusů, právě naopak. Nechám si vytisknout třeba takových 50ks a uvidím. Ovšem bude toho mnohem více, musím být připravená a silná. 

Teď jsem prozradila svůj největší plán pro letošní rok a doufám, že nezklamu. Vím, že se může cokoliv stát a všechno se bude muset odložit, nebo nastanou jiné komplikace. Pořád si říkám, že když to nevyjde letos, tak jindy určitě. Nedávám si přesný termín, protože na sebe nechci tlačit. Vím, že kdybych spěchala, nebylo by to ono. Píšu, když to cítím, když mě chytne múza. 

Informací na vydání vlastní knihy je převelice a já se snažím číst co nejvíce článků na toto téma. A pokud tu knihu jednou vydám, rozhodně sepíši článek mojí cesty, protože každá cesta je jiná a může někoho inspirovat. Jedno je jasný (NE)BUDE PRDEL! 

A tady mám pro vás malinký úryvek: 

Propast s výhledem.

Překonávám se. Čelím svým strachům.

Sama.

Křičím z plných plic. Strach a pýcha se derou skrze mě.

Jsem šťastná.

Jdu dál a tento moment si zapamatuji navždy. Ocitám se na druhé straně.

Nová.

Teď vím, že se strachem se dá bojovat.

Přímo.

Byla to lekce. Jsem připravená bojovat dál. Zas a znova, protože takových mostů bude v životě víc. 

Komentáře

  1. Přeji hodně štěstí, ať to vyjde, ať se všech 50 ks (nebo kolik nakonec vytiskneš) prodá a pak i jakékoli další dotisky! :D Určitě bych si ráda přečetla nějaký bližší článek o tvé cestě a o psaní, zvlášť když jsem na podobné cestě (i když já chci ideálně jít klasickou cestou přes nakladatelství) - ráda si čtu zkušenosti dalších lidí na této obtížné, ale krásné cestě za splněným snem :)

    Lucy Villain
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce a těším se, až si přečtu něco víc o celém tom procesu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Máš můj obdiv, vůbec si nedovedu představit, jak náročné musí být knížku jednak napsat a druhak ji dotlačit k tisku! Držím ti palec, ať to vyjde! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Přitažlivé autorky jsou vzácné, tak se nenech odradit!

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, doufám, že všechno vyjde tak, jak si přeješ. 🙂

    OdpovědětVymazat
  6. Držím palce, aby bylo komplikací co nejméně. Jsem ráda, že knihu píšeš, protože tvé články se mi moc líbí. Určitě budu mít zájem o výtisk :). Přesně jak říkáš, je zbytečné na sebe tlačit. Pak by to nebylo kvalitní, nýbrž nucené. Přeji spoustu úspěchů <3

    OdpovědětVymazat
  7. Tady všechny navnadíš, sebe vysresuješ a pak to celé podělá korektorka/sazečka… ehm, ehm :D

    OdpovědětVymazat
  8. Držím palce, ať se vše povede a dotáhneš do konce 🍀 a úspěšně vydáš svou knihu! ❤🤗

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to ti přeju s knihou hodně štěstí. Určitě pak napiš článek o tom, že je vydaná.

    OdpovědětVymazat
  10. Velký obdiv))) přeji ať se plány podaří.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak co nejvíc inspirace, co nejmíň problémů a ať to nakonec všechno klapne a dovedeš to k vysněnému cíli.

    OdpovědětVymazat
  12. To je paráda, že si jdeš za svým cílem! :) Držím palce, ať jde vše co nejhladšeji :).

    OdpovědětVymazat
  13. držím pěsti, ať to vyjde a tento cíl se podaří :) a po pravdě se na knihu těším, tak doufám, že na mne vyjde :)

    OdpovědětVymazat
  14. Držím palečky! Moc ráda si pak tvoji knihu přečtu :) Já chtěla napsat knihu, která by byla o mém životě, o mých nemocech atd., něco opravdového a něco smyšleného, bohužel jsem se "zasekla" a nevím, jak dál, protože bylo hodně hospitalizací a já si to všechno nepamatuju :( musela bych psát zase něco smyšleného... jinak napsala jsem do jedné literární soutěže, kterou vyhlašuje naše městská knihovna, tak jsem zvědavá. Už jsem byla víckrát a dařilo se :)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc ráda tohle čtu!! Sama bych také ráda napsala knihu a chci na tom letos zapracovat, ale také na sebe nechci tlačit, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne.
    Je opravdu super, že ses do toho pustila a že jsi takhle odvážná!

    OdpovědětVymazat
  16. Ať se splní všechny tvé plány a sny.
    Jani, měj hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
  17. O vlastní knize jsem také přemýšlela. Ale nikdy jsem to nakonec nerealizovala, povinosti se mi nakonec změnily a jsem ráda, když stihnu dopsat seminárky do školy. Každopádně přeji mnoho štěstí. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, moc se mi líbí tvůj přístup, je vidět, že máš lehkost psaní, které je zároveň pro tebe radostí. To se mi líbí. At to jde. ☺♥
    https://monalisabeautyeri.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  19. Veľmi sa teším na vydanie tvojej novinky :) Nepochybujem vôbec že kniha sa bude čítať príjemne, pretože už teraz sa mi veľmi páči tvoj úryvok čo si sem pridala, a dokonca aj tie, ktoré občas pridávaš na instagram :) Držím palce Jani a predom si už jeden kus rezervujem, teda že môžeš so mnnou rátať :)

    OdpovědětVymazat
  20. Přeji pevné nervy a hodně sil!

    OdpovědětVymazat
  21. Páni máš můj obdiv!
    Určitě bych si knihu přečetla :)
    Hodně štěstí s vydáním :)

    OdpovědětVymazat
  22. Vzhledem k tomu, jak čas utíká, tak se ani nenadejeme a už nám ti budeš vyprávět o své knížce. Jsem na ni velmi zvědavá! :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  23. Páni, tak to moc držím palce :-) A strachem se nenech odradit. Máme ho všichni, ale byla by to veliká škoda!

    OdpovědětVymazat
  24. Moc a moc ti držím palce a budu jedna z prvních, která si pak knihu pořídí! :) Je to velký cíl a klobouk dolů, že jsi sebrala odvahu. Ať se daří! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥