Co si ještě můžeš přečíst?

Jak jsem (si) udělala radost? ~January

Na tento rok jsem si dala předsevzetí dělat (si) radost. Maličkosti není nikdy dost a je třeba myslet na sebe i na druhé. Jsem ten případ, který by se pro ostatní rozkrájel, což považuji nejen za pozitivní vlastnost. Mě to činí šťastnou, ale ne všichni s tím soucítí. Zkrátka jsem veselá duše a mám potřebu pomáhat a dělat radost. Tento rok bude právě o tom. 

Tento měsíc jsem věnovala finanční částku nadačnímu fondu Pes v nouzi. Nepřispívám poprvé, již v minulosti jsem přispěla, ale tentokrát jsem zapojila i přítele. Nikde není psáno, že musíte darovat velký obnos, stačí pár korun, a přesto vás to zahřeje na srdci. Kdyby vás o nadaci zajímalo více, tak se určitě podívejte na jejich webové stránky, lze zakoupit i nějaké produkty v jejich e-shopu. 

Jelikož mě čekalo ještě jedno vyšetření na oddělení, kde mi dělali biopsii čípku, tak jsem sestřičkám přinesla sladké potěšení nejen pro radost, ale protože si to zaslouží. Byla jsem mile překvapená, jak byly hodné. To se totiž bohužel jen tak nevidí, většinou jsou lidé ve zdravotnictví protivy. Byly mile překvapeny a fakt mě to zahřálo u srdce. 

Kolegyním do práce jsem přinesla sladké pokušení v podobě dortíků z naší nejlepší cukrárny. Hned byl ten pracovní den lepší.

A poslední radostí nemůže být nic jiného než radost ode mě pro mě. Koupila jsem si knížky, ale taky nějaké nové oblečení. Pyžamo, kabátek, džíny atp. Znáte to. A nezapomněla jsem ani na přítele, kterému jsem koupila tričko jen tak z lásky

Jak sami vidíte, jedná se o maličkosti. A nejlépe to vystihuje tento citát: 

„Važ si maličkostí v životě, protože i z maličkostí jsou velké věci na které nikdy nezapomeneš.“

Budu moc ráda, když se ke mně připojíte. Pojďme udělat ten svět hezčím, vykouzlit někomu úsměv na tváři jen tak. Připomenout, že hodní lidé stále existují. Poukázat, že nehledíme jenom do mobilů, ale taky okolo sebe. Činit radost pouhou maličkostí. Konat dobro. Kouzlit dary. Cítit srdcem. 

Komentáře

  1. Je dobře, že jsi si udělala radost 😊, tak to má být. Člověk si má dělat radost, ať už maličkostmi nebo čímkoliv jiným, co ho učiní šťastným 😊.

    OdpovědětVymazat
  2. Knihy jsou úžasnou věcí, kterou si lze udělat radost. :) Já si takto také sem tam udělám radost. Ale častěji si spíše udělám radost kosmetikou nebo nějakou věcičkou. Teď mám zálusk na nějaké pěkné hodinky-

    OdpovědětVymazat
  3. Ano. Člověk by měl dělat radost době i ostatním. A obojí rovným dílem.

    OdpovědětVymazat
  4. Já si tento měsíc udělala radost knihami hned dvakrát - jednou jsem objednávala nám všem (sobě, mamce a sestře) a podruhé taky pro nás. Byly slevy, kterým se nedalo odolat. 🙂
    Jinak to mám stejně jako ty. Ráda dělám lidem okolo sebe radost. Ale ještě větší radost mám, když pak vidím jejich radost.

    OdpovědětVymazat
  5. Tyjo, nebylo to cca před rokem, kdy jsi mi říkala, že si knížky už nebudeš kupovat, protože to nemáš kam dávat a leze to do peněz? :D Ale jinak chválím výběr!

    OdpovědětVymazat
  6. Co by byl život bez drobných radosti - pro druhé i pro sebe....

    OdpovědětVymazat
  7. To je milý článek :) Taky jsem posílala nějakou menší částku pro pejsky (ale už nevím jak se se to jmenovalo). A někdy v létě jsem přispěla na mangustu v zoo, je to takový roztomilý tvoreček :)) Jo a jak píšeš, taky jsem zanesla nějakou mlsku jak sestřičkám na oddělení (psychiatrickém), tak sestřičkám, které se o mě staraly při elektrošocích, vždycky mě uměly uklidnit, když jsem byla nervózní... A co je za tu knížku od Rowlingové, už jsi ji zkoušela číst?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi hodná duše. Knížku jsem už přečetla a teda musím říct, že super. Je to krásný příběh, který bych ráda přečetla jednou i svým dětem. Milý, dětský, zároveň poučný...no zkrátka kouzelný :-)

      Vymazat
  8. Jsi neskutečně šmrncovní dívka, tak se zbytečně nezatěžuj knížkami - kazí charakter!

    OdpovědětVymazat
  9. Já se zase snažím dělat dobré skutky, což je vlastně asi stejné nebo aspoň dost podobné tomu, co děláš ty. Na parkovišti jsem našla telefon, tak jsem ho běžela hned pánovi vrátit. Byl velmi mile překvapen, že jsem mu telefon donesla a ještě za to nic nechtěla :)

    OdpovědětVymazat
  10. Upřímně ráda pomáhám dary, ale i činy. Je potřeba venčitele ohledně pejsků? Adoptovat pejska? Osvěta pro rodiny imobilních seniorů? Oblečení do dětských domovů? Ale i malé činy. U nás doma to funguje tak, že Medvěd, když vidí, jak válčím s věšením oblečení, jde mi pomoct. Já zase, když vidím, jak válčí s kuchyní. Neříkám, že jsme dokonalí, ale jsou to malá gesta, kterých si neskonale vážím a v závěru neskutečně pomohou. Ale i já nakupuji pro radost :)

    OdpovědětVymazat
  11. Také ráda dělám radost druhým :). My přispíváme vždy na Vánoce útulkům, jinak se snažím občas jen tak udělat radost svým blízkým :).

    OdpovědětVymazat
  12. Myslím, že právě v maličkostech se skrývají ta největší kouzla :) Uvaři ráno kafe před prací, upíct koláček, pomačkat ztuhlý ramena... a hned je ten den lepší :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, ne že bych nedělala radost sobě nebo ostatním, ale posledním dobou jsem doslova alergická na takové to dospělácké no to sis udělala radost achání u každé věci, co si člověk koupí, hlavně když je to věc potřebná, tak já prostě nemám radost z každé věc a už při každé takové hlášce doslova zatínám zuby. Nicméně též občas přispěju, když mě zaujme nějaká sbírka případně nastane pro někoho nějaká těžko zvládnutelná mimořádná situace. Spíš než vyloženě radosti bych to nazívala pozorností k ostatním....

    OdpovědětVymazat
  14. je hezké rozdávat radost :) přeji, ať se ti knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
  15. To je od tebe moc hezké ❤️ já si teď šla domlouvat praxe, tak jsem tam laborantkam také donesla muffiny, který jsem pekla ještě to ráno a byly ještě trochu teplé při předání :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  16. Je krásné dělat radost jak svému okolí, tak sobě. Mám to podobně, pro ostatní bych se rozkrájela, ale pak zapomínám na sebe.. Tento týden jsem si řekla, že upeču 3 buchty. Nejradši bych se se všemi rozdělila. Dnes má dědeček narozeniny, tak jsem pekla jemu, včera jsem pekla známým, v pátek budu péct ségře, která se vrátí z Turecka. Chtěla bych ještě obdarovat tetu a strejdu, kamarádky u koní a na tenise. Je toho nějak hodně :D
    Také mám ráda maličkosti. Ať je to květina, nebo třeba svíčka, kterou mi mamka koupila za úspěšné zkoušky :) sama jsem si koupila sladkou odměnu. V prosinci jsem si před Vánoci udělala radost knížkou. V pondělí bych ráda přinesla čokoládu řidiči autobusu, který na mě byl před týdnem moc hodný, když se mi cestou udělalo nevolno. Ráda dělám radost ostatním :) ať jsou to nějaké dárky, nebo jen tím, že pustím starší paní sednout v autobuse. Smutné, jak jsou lidi neohleduplní.. Seděla jsem v druhé polovině autobusu. V té první ji nikdo nepustil...

    OdpovědětVymazat
  17. Krásný motivující článek, zvedl mi náladu :) Já celkem po mizerném začátku roku si snažím dělat radosti hlavně sama sobě, ale třeba dneska jsem příteli koupila zákusek jen tak, abych ho překvapila a udělala mu radost :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  18. Nespoutanou bych si také ráda přečetla, slyším na tu knížku jen samou chválu. :))

    OdpovědětVymazat
  19. Úplně boží článek, jak psala Domča, strašné pozitivní a radostný článek, který mě opravdu motivuje k tomu dělat radost na potkání :D Je pravda, že hrozně ráda vymýšlím různá překvapení a takové malinké drobnosti, ale často to připravuju hrozně dopředu až moc detailně. Ale ty malé pozornosti....chci se na to zaměřit :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥