Co si ještě můžeš přečíst?

Hometour /4/ Hall

Vítám vás u dalšího článku, který se týká bydlení. Konkrétně chodby neboli předsíně. Je to místnost, kterou každý uvidí jako první, a ačkoliv je to pouze obyčejná chodba, snažila jsem se ji udělat útulnou. V celém článku se můžete podívat na fotky před a po a dočtete se o tom, jak to probíhalo. 

Celou místnost jsme si proměnili k obrazu svému, kromě dlažby, kterou jsme ponechali. Začala jsem malováním. Nechtěla jsem mít zdi čistě bílé, tak jsem si zvolila styl různých šedých tvarů, s kterými byla největší piplačka. Musela jsem lepit pásku po zdi (dvakrát mi došla), pak tu zaschlou bílou přemalovat na šedo. Strhla jsem izolepu a bylo to. Vypadá to skvěle a každý to chválí. 

Chtěla jsem do chodby něco, co nemá jen tak někdo, nebo se to alespoň často nevidí. Tím byl dřevěný štendr, který můžete vidět na fotce. Podpořila jsem českého výrobce, ačkoliv přítel byl proti a chtěl obyčejný věšák s lavičkou (ach jo, chlap). Pod věšák jsem umístila otevřený botník a kolem uzavřený botníky. Nechápu, jak je to možné, ale bot máme více než dost. 

Aby místnost nevypadala prázdně, pořídila jsem polici, na kterou jsem dala krabice (v tom klasicky krámy, které jdou běžně vidět, ale nehodí se - deštník, pantofle pro návštěvy atp). Difuzér, který místnost krásně provoní. Také můžete okolo vidět menší dekorace. Dělají místnost útulnější. Nesmím zapomenout na velké zrcadlo. To na fotkách neuvidíte, ale je hned naproti. 

Po předchozích majitelích se na chodbě nacházela vestavěná skříň, kterou jsem rozebrala a vytvořil se nám krásný prostor (skříň jsme nepotřebovali, jelikož máme šatnu). Jediné, co mě štve je pozůstatek lepidla na dlaždicích. Nebije to vyloženě do očí, takže nám to nevadí, ale je to menší vada na kráse. Do budoucna bych ráda i jiné bezpečnostní dveře. 


A takhle to vypadalo před úpravou. S vestavěnou skříní fotku nemám, tu jsem akčně zlikvidovala. Ještě jsem oživovala spáry. Rozdíl je na fotce znatelný. Ze šedé na černou, to se mi moc nelíbilo, tak jsem přemalovala na bílou.  

Celková proměna nebyla finančně náročná. Všechno, až na štendr, stálo pár stovek. Všechno je převážně z Ikea. 

Jak se vám proměna líbí? 

Komentáře

  1. Moc))) za málo peněz velká změna )))

    OdpovědětVymazat
  2. To je prostě nádhera! Máš/máte skvělý vkus a chodba na mě působí moc hezky a útulně 👏🏻😍 skvělá práce

    OdpovědětVymazat
  3. to je velký rozdíl :) vypadá to fakt skvěle, super práce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to velice útulně. Moc se vám to povedlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Předsíň se vám moc povedla, vypadá fakt super. Ta malba je originální, štendr taky vypadá zajímavě a je to moc hezky doladěné.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tá stena sa moc podarila! Je to krásne a útulné!
    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  7. Člověk by ani neřekl, jak se z obyčejné chodby dá udělat taková útulná a moc krásná místnost :). Moc se mi líbí :).

    OdpovědětVymazat
  8. Ta proměna je krásná. Strašně se mi líbí ta zeď. Jen bych volila zavřený botník :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlím, že v budoucnosti to tak dopadne, ale zatím je to takto a to z důvodu, že přítel je línější a takhle ty boty prostě dá do otevřeného botníku a nemusí řešit otvírání. Už takhle ty boty někdy nechá na zemi a nenamáhá se je do toho otevřeného botníku dát :-D :/

      Vymazat
  9. Nádherná proměna chodby, přesně v takovém stylu by se mi taky líbila! :) V jednoduchosti je krása, ale ta vymalovaná zeď nemá chybu! To se opravdu povedlo a věřím, že jste spokojení. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc krásná proměna. Já hometour miluju, moc mě baví se dívat, jaké má kdo nápady a chodbu jsi teda vyřešila krásně. Je pravda, že to je část bytu, která na tebe jako první udělá dojem. U vás je moc útulná a příjemná. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ta šedobílá stěna vypadá vážně skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásná - jednoduchá, útulná. 🙂

    OdpovědětVymazat
  13. Vaše chodba vypadá tak krásně a útulně 😍. Vybrala jsi moc hezké doplňky.

    OdpovědětVymazat
  14. Z té zdi jsem úplně nadšená! Nemám moc ráda šedou na stěnách, ale to, co se vám podařilo v té hale vytvořit, hned bych si to stejné byla ochotná udělat doma :D Jen se obávám, že to lepení té pásky by mi zabralo tak týden XD Moc se mi líbí i dominanta věšáku, je to ten kousek, který jen tak snadno nezastará. A je super, kolik jste zachovali úložného prostoru :) S tímhle jste se rovnou mohli přihlásit jako designéři do Jak se staví sen (jestli to teda stále ještě funguje :DD)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc krásné! Máš skvělý styl. Obdivuji tu pásku, mně by se to určitě nepovedlo :D

    OdpovědětVymazat
  16. Taky si teď předěláváme byt, postupně kupujeme nábytek, vybavení, dekorace... Spoustu věcí máme také z IKEY, ale koukáme i do jiných obchodů, převážně na slevy. Ono se to nezdá, ale ono to je stovka sem, stovka tam, a nasčítá se to... :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  18. Je to nádherne, máte skveli vkus...veľmi kvalitná práca...

    OdpovědětVymazat
  19. No, viděla jsem, že třeba v některých bytech zde ta hala bohužel ani není a to mi přijde docela jako škoda. Na druhou stranu, aspoň je méně prostoru k uklízení, že ano :) A vy máte doma halu moc krásnou, opravdu se vám povedla a musí být hosty při příchodu velice obdivovaná :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥