Co si ještě můžeš přečíst?

15 faktů o mně /2/

Mám tu pokračování článku, který měl úspěch. Článek s fakty o mé maličkosti. Je mi to sympatické a je to jednoduchý způsob, jak se aspoň trochu otevřít. Byl v rozepsaných delší dobu a teď konečně nastal ten čas jej zveřejnit. Přeji příjemné čtení. Budu ráda, když mi dáte do komentářů vědět, co máme společné.

1. Rok jsem chodila na kurzy pole dance ~ akrobacie na vertikální tyči a aerial hoopu ~ vzdušná akrobacie na kruhu. 

2. Nejsem sportovně nadaná, proto jsem s kurzy skončila, ale namísto toho jsem objevila vášeň v běhání.

3. Na střední škole jsem ujížděla na seriálech The Vampire Diares a The Originals. 

4. Jsem introvert ve vlastním světě. 

5. Nemám ráda plýtvání časem. S časem nakládám opravdu řádně a děsí mě, jak rychle utíká.

6. Před patnácti měsíci jsem prodělala covid a od té doby nemám chuť ani čich. Poznám pouze sladké, slané, hořké, pálivé. Sem tam něco cítím, ale je to tak 10%.

7. Mám strach ze tmy a hmyzu. 

8. Když jsem v uzavřeném prostoru (auto, metro, atp.), nebo na místě, kde nemám možnost úniku (v křesle u zubaře a u jiných doktorů, jedoucí autobus plný lidí atp.), tak občas mívám panickou hrůzu, že třeba budu potřebovat zvracet a není možnost být sama (není možnost toho úniku, aniž by to nikdo neviděl). Těžko se to vysvětluje, ale tyhle pocity musím rozdýchávat. Dalo by se to nazvat fóbií z uzavřených místností. 

9. Mám rozepsanou knihu, kterou bych ráda vydala v tomto roce.

10. Miluji hororové a romantické filmy včetně filmů podle skutečných událostí. 

11. Velice ráda čtu knihy o koncentračních táborech (je to zvláštní, ale čtu je ze zajímavosti, aby se na tyto příběhy nezapomnělo). Podle mě jsem v minulém životě musela prožít koncentrační tábor, protože to je jediná část historie, která mě skutečně zajímá a úplně se do toho vžívám a mám reálné představy. 

12. Vždycky na věci, rozhodnutí i pomluvy hledím z více úhlů. Snažím se hledat důvody i způsoby. Nemám ráda, když někdo někoho odsoudí nebo pomluví, aniž by se na tu danou věc nepodíval z více úhlů. Všechno má totiž dvě strany. 

13. Největší produktivitu mám ráno a dopoledne. Odpoledne už jsem línější. 

14. Jsem velice akční a dobrodružná duše. Mám přítele, který je pravý opak. Děs a bída. :D

15. Nepiji alkohol (maximálně si dám dva, tři panáky do roka), nekouřím. Nepiji čaj, kafe ani čokoládu - zkrátka nic teplého. 

Komentáře

  1. doufám, že s knihou ti to vyjde a že nám ji přestavíš :) skoro společnou máme patnáctku, ale já si občas dám teplou čokoládu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Těším se na tvoji knihu :) Ale překvapuje mě, že nepiješ nic teplého, to slyším úplně poprvé, že by to tak někdo měl :) Společnou máme na 100% čtyřku ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. The Vampire Diaries, yes! Já jsem je začala sledovat až na vejšce, když jsem vyrůstala, tak jsem se tomu vyhýbala skrze to jak to bylo hrozně oblíbené (ostatně jako spoustě seriálům)... The Originals jsem ještě nezhlédla, ale plánuju, co jsem slyšela tak je to o dost lepší :D

    To je super, že máš rozepsanou knihu!! Co je to za žánr? Taky mám rozepsaný román, ale dopsat ho v tomto roce je spíše zbožné přání než reálný cíl :D Aktivně na ní pracuju 2 roky, ale skoro celý minulý rok jsem na ní nepracovala, měla jsem hrozně dlouhý spisovatelský blok. A teď zase přepisuju to, co už mám, resp. upravuju určité scény, protože si postavy dělají to co chtějí a původní děj už nedává smysl, tak to musím změnit :D No hrůza, ale věřím, že to bude stát za to, až to konečně dokončím.

    Lucy Villain
    lucyvillain.blogspot.com
    kulturnicek.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem na tvou knihu také zvědavá. Já vůbec nevím, za jaký žánr to mám považovat. Jsou to příběhy s nějakou myšlenkou, která má člověku něco předat :-)

      Vymazat
  4. Držím palec s knížkou! Taky jsem měla v pubertálním období sen, že napíšu nějakou epickou fantasy, ale pak jsem radši zůstala u blogu a focení :D
    Introvert jsem taky :) A knížky s válečnou tématikou a literaturu faktu obecně miluju! Jen teda bez toho kafe bych nepřežila :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já nejsem typ, co o sobě rád veřejně mluví nebo píše, ale tahle forma mi přijde fajn. 🙂
    Četla jsem už první článek, zaujal mě i tento. Kdybych měla napsat, co máme společně, tak nepiju a když, tak jen příležitostně, a to jsem schopna vydržet u jedné sklenky vína celý večer. Alkohol k životu prostě nepotřebuju. 🙂
    Jaká bude tvoje kniha? Těším se, pokud si ji taky přečtu. 🙂
    Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  6. S tou produktivitou to mám úplně stejně. Ale možná je to i tím, že jak ráno pracuju, tak mě to do večera unaví a pak se mi už nic nechce dělat :D Jsem zvědavá, jak se ti splní tvé přání s knížkou, budu moc držet palce! :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem nejaktivnější ráno a dopoledne.
    Čich a chuť se mi naštěstí po pár dnech vrátily, nedovedu si představt, že by mi to trvalo tak dlouho.
    Držím palce s knihou.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak já ani o jednom bodu nemůžu říci, že bychom ho měly společný :)

    OdpovědětVymazat
  9. Taky mám ráda knihy z koncentračních táborů. Ale jinak nic společného nemáme. Každopádně držím palce ať se čich a chuť brzy vrátí!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, budu se těšit na tvou knihu, v produktivitě jsem pravý opak, nejvíc práce udělám odpoledne, večer, mnohdy klidně i v noci. Přeji jen večer už člověk tak usedá a má čas přemýšlet zpětně, co potřeboval udělat a celkově i nad tokem svých myšlenek. 2. světová mě hodně zajímá a fascinuje, rozhodně by se na tyto události nemělo zapomenout, už jenom představa 3. světové mě momentálně děsí

    OdpovědětVymazat
  11. To já, když jsem měla Covid, necítila jsem ani chuť feferonek. Což bylo neštěstí díky kterému jsem takové dva dny odmítala jíst úplně.Protože když si člověk to jídlo nemůže ani užít, tak je to přece zbytečná námaha. pak mě hlad dohnal. Naštěstí se to po týdnu ale dalo do pořádku. :-)
    Jinak ti přeju hodně štěstí s dopsáním knížky. Co je to vlastně za žánr?

    OdpovědětVymazat
  12. Stejně - 3. a 10. :D Na The Vampire Diaries jsem hrozně ujížděla :D a miluju filmy, co jsou podle skutečné události.

    OdpovědětVymazat
  13. S knihou držím palce, ať to vyjde!! :)) Já jeden čas uvažovala, že vydám svůj deník. :D

    OdpovědětVymazat
  14. Držím palce, aby s knížkou vše dobře klaplo 🤗. S tou produktivitou to mám podobné.. vždy mám tolik plánů, které se snažím stíhat ráno/dopoledne protože odpoledne nebo po práci se mi už nic moc nechce.. 😄.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj a pěkný večer přeji. Moc zajímavý a poutavě napsaný článek, tudíž jsi mne nalákala na Tvou knihu. Nechci si tady hrát na odborníka či lékaře, ale pocity, které cítíš např. z metra apod, je jisto jistě fobie a určitě to musí být těžké a náročné zvládat, neváhala bych a nebála se to někde např. u odborníka otevřít, aby to člověku méně komplikovalo život - např. Měj krásné dny a těším se na další článek.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  16. ad3: sestro! :D dodneška si občas dávám rewatch prvních sérií
    ad8: nevím, proč jsem si u toho vzpomněla na návštěvu Muzea smyslů a toho tunelu :D

    OdpovědětVymazat
  17. S knihou moc držím palce! :) Jinak super článek, že tě zas více poznáme :). Já jsem taky ranní ptáčátko i s produktivitou :D. Dobrodružná duše jsem též, stejně jako, že se na vše dívám z více úhlů a nerada plýtvám časem :D.

    OdpovědětVymazat
  18. S tou chutí a čichem je to hrozné :( osmičku máme podobně a stejně se mi to před týdnem stalo. Ach jo... Nedá se nic dělat, je to lidské a člověk to tak musí brát. Nejsme stroje. Jedenáctku máme také stejnou. Knih o KT jsem přečetla desítky a nepřestává mě udivovat, jaká to byla zvěrstva. Nesmíme se na to zapomínat. Alkohol a kafe máme taky stejně :D

    OdpovědětVymazat
  19. Super článek, je skvělé poznat malinko víc toho, kdo za blogem stojí, jsem moc ráda za pokračování!
    Pole dance jsem si chtěla párkrát zkusit a zajít aspoň na tolik lekcí, abych poznala, že jsem trošku zesílila :D Upřímně obdivuju tu sílu, kterou jsou schopni lidé při akrobacii vynaložit. Kam se na to hrabe takové vzpírání, akrobacie jako takové mě neskutečně fascinuje.
    ZMínila jsi, že chceš vydat knížku - máš už v plánu, jakým způsobem a přípdně kde ji budeš vydávat? Nebo bys ráda e-knihu? :D
    Ráno jsem též nejvíc produktivní a mám jednu kamarádku, co pije pouze kafe a bytostně nesnáší teplý/horký čaj.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥