Co si ještě můžeš přečíst?

Vacay mode

V neděli jsme se vrátili z týdenní dovolené u moře, kterou jsme trávili v Egyptě v okolí Makadi Bay. Byla to vyloženě odpočinková dovolená plná jídla a válení se na lehátku. Tohle jsme potřebovali jako sůl. Sepsala jsem článek o tom, jaké to tam vlastně bylo a pár fotek pro pokochání se. 

Na letiště v Hurgadě jsme přiletěli v neděli brzy ráno. Ubytovali jsme se na hotelu Labranda Royal Makadi kolem 10:00 hodiny a hnedle jsme vyrazili k moři. Vybrali jsme si pětihvězdičkový hotel, ačkoliv realita byla trochu zklamáním. Je to větší hotel, takže tam bylo celkem dost lidí, a šlo to znát především na večeřích, kde člověk stál fronty na jídlo a nebyla místa k sezení. 

Letěli jsme především za teplem, takže teplota kolem 35°C byla ideální. Nejvíce nás nadchlo moře, které bylo krásné čisté. V moři jsme byli každý den. Ani bar v bazénu jsme nevyzkoušeli.  Vybírala jsem hotel celkem pečlivě a zároveň za přijatelnou cenu. 

Skutečně jsem si odpočinula. A jelikož jsme měli all inclusive, tak jsem samozřejmě kilo, skoro dvě nabrala, ach jo. Ten týden nic nedělání jde zkrátka znát. Už se těším, až se začnu hýbat a zaměřím se na zdravější jídlo. Kromě nabírání kil jsem také stihla přečíst tři knihy a odpočinula si od mobilu. 

Dovolenou v Egyptě určitě doporučuji, ale maximálně do 4-5 hvězdičkových hotelů. Je tu riziko chycení faraonovy pomsty z jejich vody (silný průjem), ale dá se tomu vyhnout. My s přítelem jsme se tomu vyhnuli, naštěstí. Mám tuhle destinaci ráda i kvůli tomu, že tady má člověk jistotu v krásně teplé počasí. V Egyptě jsem byla už po osmé a pořád se tam ráda vracím. 

Měla jsem v plánu zapisovat si nápady na články, ale popravdě... nic se mi nechtělo. Byla jsem líná, ale taky jsem vypla hlavu. Teď už jsme doma a musím začít fungovat. A především hlavním tématem je momentálně bydlení, tak se můžete těšit na články na toto téma.  Tímto jsem se rozloučila s létem a jsem připravená na podzim. :-) 


Byli jste někde u moře? Těšíte se na podzim? 

Komentáře

  1. Super článek Jani, jsem ráda, že jste si dovolenou užili :) My u moře letos nebyli ale věřím, že příští rok to klapne:) A na podzim se těším moc, celkově se snažím užívat si teď každé období, strašně ten čas utíka:D

    OdpovědětVymazat
  2. Koukala jsem na fotky na IG, určitě to tam bylo krásné :) je fajn, že jste si takhle odpočinuli, to je potřeba. Já byla u moře jen jednou, v roce 2009 v Chorvatsku, ale měli jsme bohužel hrozné počasí, každý den bouřky :( škoda, snad se v blízké době k moři podívám.

    OdpovědětVymazat
  3. Super, že jste si to užili!
    Mě zrovna Egypt moc neláká, leda bych se jela podívat na pyramidy, a také jsem právě slyšela o nákaze z vody ale i o tom, že tam pět hvězdiček někdy neodpovídá... Hlavně, že jste byli vy v pořádku a že bylo takhle ke konci léta ještě moře, je to hezké rozloučení s létem!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak hlavně, že jste si odpočinuli a užili si to :). Kila neřeš, to zase tady shodíš :). V Egyptě jsem nebyla, ale moji rodiče tam před několika lety byli a bohužel faraonové pomstě se nehnuli :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám obvykle ráda spíš takové poznávací dovolené, než ležení u moře. Ale musím říct, že teď mám chuť právě spíš na to válené.. Jen ležet, slunit se, odpočívat a maximálně si číst nebo plavat. :D
    Fotky super. :)) A ta kila budou jen krátkodobá, nejsou to dvě kila tuku. Jen plnější žaludek. Tak neboj. :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hlavně že jste si odpočinuli a dovolenou si užili 😊. Jen já jak jsem takový aktivnější člověk, asi bych nevydržela celou dovču trávit jen u moře, ráda objevuji a poznávám místa, takže bych toho prozkoumat chtěla co nejvíce 🙂. Egypt je pro mě destinace zrovna která mě moc neláká.., ale zas je tam záruka toho teplého a hezkého počasí jak jsi psala 🙂. Na podzim se těším, ale jen na to, když to bude všude všechno barevné a veselé 😄🙈.

    OdpovědětVymazat
  7. V Egyptu jsem nikdy nebyla, ale vypadá to tam krásně. Vím, že se o Egyptu říká, že má člověk brát více hvězdičkové hotely :) my byli letos u moře v Chorvatsku. Já tam byla poprvé a úplně jsem si to zamilovala :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé to jste měli hezké! Do Egypta bych se ráda někdy podívala! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tam muselo být nádherně, hned bych vycestovala někam za teplem! :) Krásné fotky, určitě jsi načerpala síly. :))

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné fotky, musela to být super dovolená :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem ráda, že sis dovolenou užila :) Ať se zařizování bydlení podaří! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥