Co si ještě můžeš přečíst?

Jedna velká životní kapitola začíná!

V životě to tak bývá. Nová kapitola začíná a stará končí.  Skoro denně se setkáváme s něčím novým, ale jsou to maličkosti. Ty větší události se dějí jen párkrát za život. A už i já konečně můžu oficiálně prohlásit, že nám s přítelem začíná velká životní kapitola. A nevěřila jsem, že se ji dočkám takto brzy. 

Budeme se stěhovat! Do vlastního! 

Všehovšudy jsem se stěhovala jenom jednou, a to o pár set metrů dál od rodičů. S dvěma velkými pytli. Nekupovala jsem žádný nábytek, stěhovala jsem se do zařízeného. Popravdě jsem ještě neměla ani nic našetřeného, abych mohla utrácet, takže to bylo velké plus a finanční úleva. Bydlím tu pět let. Ani se mi tomu nechce věřit. 

S přítelem jsme už před rokem řešili vlastní bydlení. Urovnávali jsme si pro a proti. Barák nebo byt. Nakonec jsme se shodli pro byt. Hledali jsme inzeráty a náhodou jsme narazili na jeden, ale bohužel nám byl vyfouknut před nosem. Smutní jsme byli, ale neházeli jsme flintu do žita a brali to tak, že aspoň ještě něco našetříme. 

V novém roce už jsme po inzerátech začali koukat denně (hlavně já). Ceny nemovitostí jsou šílené a bohužel to jen a jen stoupá. A jelikož bydlíme kousek od Prahy a u dálnice, tak je to všechno nadhodnocené (a to v řádkách milionu, oproti bytům na vesnici). Ovšem já jsem věřila, že se nám poštěstí, zapsala jsem si to jako cíl pro tento rok. Nehledě na to, už si nějaký ten pátek představuji, jak bude naše bydlení vypadat. A možná, že těmito myšlenkami jsem to přivolala. Síla myšlenky

Jakmile jsme spatřili inzerát o prodeji bytu 3+1 i s dvoumístnou garáží, neváhali jsme a kontaktovali realitku. Prohlídka se uskutečnila, a když zjistili, že už máme ,,předschválenou" hypotéku, byli dost překvapení a hnedle nám chtěli dávat podepsat rezervační smlouvu. My přišli připravení a samozřejmě jsme nic nepodepsali, dokud se neudělá odhad nemovitosti. Čekali jsme s nervíkama, co vám budu povídat. Báli jsme se, že nám to zase před nosem někdo vyfoukne, ale poštěstilo se nám. Odhad vyšel o několik set tisíc méně, ale po supervizi nám to vyšlo na kupní cenu (říkám #zprdeleklika), takže splňujeme 20 % na hypotéku. Z toho jsem opravdu šťastní.

Před čtrnácti dny jsme podepsali rezervační smlouvu. Stále tomu nemůžu uvěřit! Vím, že se ještě nestěhujeme, ale už tohle je velký krok. Nová kapitola. Teď to má v rukou banka a musíme čekat.

Jsem ráda, že jsme byli připravení ohledně hypotéky. Ušetří nám to teď spoustu času. A největší gól? Je to na stejné adrese, kde bydlíme teď. Asi sto metrů od nás (cca za dva měsíce můžete očekávat články ohledně rekonstrukce a zařizování). 

Plánujete vlastní bydlení, nebo ho již máte? 

Komentáře

  1. to je paráda, moc gratuluji :) hlavně ať se hezky bydlí a na články se těším :)

    my bydlíme ve vlastním, ale vypadá to, že se za několik let budeme znovu stěhovat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Týjo, tak to je super zpráva :) Držím palečky ať vše proběhne hladce :) Já mám za sebou dvě stěhování, jedno ještě s rodiči a brášky do většího bytu (dostala jsem vlastní pokoj) a pak jsem se stěhovala sama do bytu po prababičce. Ten byt je ve velkém rodinném domě a bydlí tu ještě babička a prateta. Je to fajn. Když chci, jsem s babičkou, když chci být sama, jsem zalezlá u sebe :) Mám všechno nové, koberce, vymalováno, nábytek... tak to mám hezky podle sebe :) Ale přítele nemám, bydlím jen s pejskem :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to moc gratuluji, někdy se vyplatí čekat! :) Také jsem zjistila, že když objevíš třeba něco, co ti přijde naprosto dokonalé a někdo ti to "vyfoukne", objeví se pak mnohem lepší nabídka :). Mně se to stalo, když jsem s pomocí mamky hledala své první bydlení... Taky se nám jeden byt hodně zalíbil, bohužel majitelka se vůbec po prvním oslovení neozývala... Byli jsme smutné, ale asi za 2 týdny se objevil inzerát na boží, mnohem lepší byt a ten už byl můj :). Jinak my už máme s přítelem vlastní, loni jsme se stěhovali do 2+1 (předtím jsem měla 1+1), a to byl taky naprosto parádní kup :D. Opět ho našla mamka, má na to čich :D.

    OdpovědětVymazat
  4. To je skvělá zpráva! Gratuluji k novému bytu a přeji hodně štěstí ať vše proběhne v pořádku :-). Společné bydlení s přítelem je náš sen ❤.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc gratuluju! Řešíme úplně to stejné, momentálně se nám staví byt, co s přítelem kupujeme a bude to prostě naše <3 Také chystám spoustu článků a moc se těším na ty tvoje - můžeme se vzájemně inspirovat!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je prostě skvělý! Už se moc těším na články! :-)

      Vymazat
  6. To je skvělé! Obrovská gratulace :) moc vám to přeji <3. Na články se moc těším. Já jsem se stěhovala do bytu kvůli vysoké škole.
    Leník

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to ohromně gratuluji! :) Moc dobře vím, jak je to s byty náročné. Ty ceny v Praze a okolí jsou fakt šílené a i dosáhnout na hypotéku už je pro mladé lidi docela problém. Těším se na články o rekonstrukci a zařizování!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je super, že vám to takhle vyšlo! Dokonce je i super, že jste měli předschválenou hypotéku. To je věc, co taky často řeším s klienty, aby si nechali schválit hypotéku a pak v klidu hledali nemovitost. :)
    A 3+1 je skvělý, a to, že nemusíte věci stěhovat daleko, taky supeer. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to skvělý, opravdu, hodně nám to ušetřilo :-) A děkuji :-)

      Vymazat
  9. To je krásná zpráva, vypadá to, že vše se událo, jak má být! Přeji nenáročné stěhování a těším se na inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  10. Moc a moc vám gratuluji! Ať je pro vás tato kapitola úspěšná a nové bydlení vám dělá radost! :))

    OdpovědětVymazat
  11. Jé, to vám moc gratuluju a v koutku duše tiše závidím :) Já ještě studuju a navíc nemáme moc našetřeno, když jsme se loni s přítelem sestěhovali a museli komplet vybavit byt :) Ale také to máme do budoucna v plánu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se jednou dočkáte. Ono je něco jiného studovat a pracovat. Jelikož už několik let pracuji, tak jsem stihla našetřit. Kdybych studovala, tak se do svého rozhodně ještě nestěhuji :-)

      Vymazat
  12. My chtěli bydlet v Praze, ale to bylo dost naivní. :-D Je super, že jste našli dobrý byt za přijatelnou cenu. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Páni to je skvělý, moc gratuluji a ať všechno vyjde podle představ :) Já ještě bydlím u našich a asi nějakou dobu ještě budu :(

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  14. Gratulujem! Ja sa taktiež plánujem sťahovať a nedokážem sa dočkať 💐

    Blog de la Licorne💐
    Youtube

    OdpovědětVymazat
  15. Jee moc vám to přeju a zároveň gratuluji k bytečku! 😍 Společně bydlení je super věc. 😊

    OdpovědětVymazat
  16. Ježíši to je super, moc Vám to přeji! Na články se hrozně těším, protože tento typ mám moc ráda. My teď začali stavět, takže si teď taky plním svůj sen a je to boží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Peťul! Na tvé články se ohromně těším! :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥