Co si ještě můžeš přečíst?

Hrad Hasištejn ~ Hrad Hněvín

Konečně nám začala dovolená! A konečně je vhodná doba, kdy člověk může poznávat Matičku Zemi. Chybělo mi to. Potřebovala jsem to jako sůl. Máme naplánovaný každý den dovolené, takže se nezastavím, ale to jsem prostě celá já a miluji to.  Tímto článkem vám chci představit dva hrady, které jsou kousek cesty od sebe.


První vám představím hrad Hasištejn, který se nachází kousek od Chomutova. Pro cestovatele s auty je nejlepší, že parkování je přímo u hradu. My jsme toho využili, ačkoliv bychom se rádi prošli, ale nebyla to naše jediná zastávka, šetřili jsme čas. Velké mínus bych dala za odpadkové koše, které doslova přetékaly odpadky, přitom se na to místo dá krásně dostat a pečovat o okolí. 

Samotný hrad se dá považovat za zříceninu. Hrad se pyšní vyhlídkovou věží, z které ale nečekejte úchvatný výhled. Vidíte pouze les, větrnou a uhelnou elektrárnu. I tak to bylo hezké místo, rádi poznáváme hrady a zámky. 

A druhá zastávka byla na hradě Hněvín. Opět lze dojet až autem přímo k hradu. Nachází se ve městě Most a z hradu máte krásný výhled. I tento hrad se pyšní svou vyhlídkovou věží, ovšem s tím rozdílem, že tady ten výhled stojí za to. Vidíte na celé město Most a nejkrásnější byl výhled na Mostecké jezero. Celý dojem nám zkazila věž, která měla výhled z oken, která byla z bezpečnostních důvodů zavřená, takže si člověk nemohl pořídit ani fotku. Nevadí, k pokochání to bylo i tak. 

Jde znát, že se o hrad starají, protože vypadá zachovale. Na hrad je opravdu v dobrém stavu. Byl tam malý obchůdek s hezkým posezením a podél hradu byly ještě další dvě vyhlídky. Počasí nám přálo a jelikož byl všední den, tak bylo málo návštěvníků. 


A já konečně mohla setřít další dvě pole ze stírací mapy ČR! 

Navštívili jste zmíněná místa? Co plánujete letos za dovolenou vy? 

Komentáře

  1. Krásné! Z fotek srší energie, léto, pohoda a dobrá nálada. Užívejte dovolené!
    Na Hněvíně jsem nikdy nebyla, ačkoliv jsem to měla blízko a několikrát jsem jela kolem ale na Hasištejně jsem byla a moc se mi tam líbilo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé užívejte! Je krásně a škoda být jen doma. Na hradech jsem nebyla a ani mě na to upřímně moc neužije, ale mám chuť někam v brzké době vyrazit:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jen užívejte dovolené a využijte každého dne 🤗. Počasí zatím vychází nádherně, tak snad budete mít takto po celou dobu dovolené 🙂. Na obou hradech to vypadá moc pěkně a i výhled musel být hezký 🤗. Ani na jednom hradě jsme nebyli, ale zaujal mě ten Hněvín, ten vypadá pěkně. Dovolenou s přítelem žádnou v plánu nemáme, ale budeme využívat volných dnů a víkendů na různé výlety, už se těším 😍.

    OdpovědětVymazat
  4. to vypadá skvěle :) místa neznám, ale vypadají úchvatně :) přeji krásnou dovolenou plnou pěkných zážitků a dobrodružství :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle hrady neznám. To je fajn, že jste si udělali hezký výlet :) Těším se na další fotky, ať vám přeje počasí i další dny :) Já pojedu s rodiči a bráchy do Broumova. Ale až v druhé půlce srpna.

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, škoda, že to máme tak daleko, na obě místa bych se podívala :). Krásné fotky <3. My zítra odjíždíme na týden na Šumavu, tak už se moc těším, ještě jsem tam nebyla :).

    OdpovědětVymazat
  7. O těchto místech slyším prvně a my teď hlavně trávíme čas na stavbě, takže cestování jde bokem. Ale krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  8. Jsou moc krásné :) o místech jsem slyšela, ale ještě nebyla. Je skvělé, že vám vyšlo počasí :). Bude článek o Vídni? Moc se těším :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné hrady. Jak se rozvolnilo a čtu různé články a vidím různé výlety, zjišťuji, že je tady tolik krásných míst. :) To není ani možné.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  10. Na žádném z uvedených hradů jsem nebyla, protože je máme daleko. My se letos chystáme pod stan na Mácháč, tak se těším, až budu dělat seznam věcí, kam se budu chtít jet podívat :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. Návštěvy hradů a zámků miluji, jsou z toho vždy dokonalé výlety a i vám se koukám podařil na jedničku - krásné fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  12. Hněvín znám, nachodila jsem se tam něco procházek s babičku, kt. žila v Mostě. Ač není Most úplně jedno z nejoblíbenějších míst k žití /podle toho spíš, co slyším a čtu/, mám některá místa Mostu ráda, hlavně Zahražany, kde jsou vilky a pěkná místa ..a celkově pod Hněvínem by člověk neřekl, že je v Mostě. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ani o jednom hradu jsem ještě neslyšela, ale vypadá to tam krásně. Já obecně hrady a vyhlídky mám ráda. :))

    OdpovědětVymazat
  14. To je super jak cestuješ a stíráš si mapu :) Já si zaplňuji mapu akorát na worldee.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥