Co si ještě můžeš přečíst?

Menstruační kalhotky Snuggs

Mám takové tušení, že můj blog nečte moc mužů. Rozhodně převažují ženy, a proto jsem si připravila článek, který je hlavně pro ženy. O menstruačních kalhotkách. Je to rozhodně boom této doby. Sama jsem si je vyzkoušela a ráda bych vám předala svou zkušenost. Je pozitivní a negativní. 


Myslím si, že jako žena k ženám můžu mluvit otevřeně. Delší dobu používám pouze tampóny, nikoliv vložky nebo kalíšek. Dřív jsem používala vložky, ale vadily mi. Neměla jsem ráda ten pocit, který známe snad všechny, které vložky používaly/používají. Co jsem objevila tampóny, i když jsem se jich bála, můžu říct, že víc spokojená být nemůžu. 

Nechci na to hledět z ekologického hlediska, jako hledí jiní. Hledím na to především z pohledu, co mi více vyhovuje. Může to být sobecké vůči přírodě, ale já to tak necítím. Jelikož menstruační kalhotky jsou novinkou a četla jsem o nich samou chválu, chtěla jsem je vyzkoušet. Už jen proto, že neustálé používání tampónů není asi úplně to správné. 

Nadchlo mě, že kalhotky na sobě můžete mít 8-10 hodin. Záleží, jaký styl kalhotek máte. Poté se vymáchají, vyperou a můžou se znova používat. V tom je ta výhoda a ekologický smysl. Nadchlo mě to. 

Používala jsem denní pro silnou menstruaci i pro slabší. Zjistila jsem, že opravdu nejsou špatné, ale háček byl v tom, že jsem je nemohla mít na noc. Nebyly na to dělané. Čímž jsem došla k tomu, že jsem si objednala další a tentokrát noční verzi. Jsou skvělé! Sice si připadám jak v plíně (doporučila bych o číslo menší, než obvykle máte), ale když to člověk nosí doma, tak co. S noční verzí jsem nejvíce spokojená. Kalhotky mají silnou vrstvu a jsou dělané až od pupíku doprostřed zad. Nemusíte se bát nehody. 

Kdežto ty denní kalhotky nejsou úplně top. Nemají tak dlouhou nepropustnou zónu jako ty noční. Mám obavy a neustálou potřebu se kontrolovat. Když se člověk pohybuje, chce mít jistotu. Na delší cestování to nevidím. Necítím se v nich bezpečně, a přece jenom už nejsem zvyklá volného průběhu krvácení (ačkoliv je to pro naše tělo nejlepší). Možná, kdyby byly dělané na způsob nočních, ale v klasickém střihu.

Na závěr chci říct, že se nemusíte bát. Vrstva je opravdu dost silná. První zkoušení bych doporučovala pouze doma. Abyste se seznámily, okoukaly, vyzkoušely a našly k sobě cestu.  

Nejspíš jde o zvyk. Vložky mi nevyhovovaly, tampóny už ano. Vím, že další menstruační kalhotky kupovat nebudu. Kalhotky budu využívat především doma. Hodnotila bych je tak 50 % na 50 %. Každopádně mi to přijde jako skvělý dárek ,,ode mě, pro mě", nebo kamarádce, o které víte, že by je ráda vyzkoušela. Rozhodně jsou příjemnější než vložky, ale zároveň mi nejsou tolik komfortní. Jsem zkrátka zvyklá na tampóny. 

Co říkáte vy na menstruační kalhotky? 

Komentáře

  1. mám je také :) nejdříve jsem měla klasické, ale v noci jsem se v nich necítila, tak jsem si pořídila dva noční modely, které nosím i přes den, když mám opravdu silnou... cítím se v nich bezpečněji :) ale jinak je to skvělé... mám pocit, že mě to tolik neomezuje a na výletě jsem se cítila mnohem uvolněněji :) nemusela jsem na to tolik myslet :)

    ale byl to nezvyk :D jak píšeš, nejdřív jsem je nosila jen doma, ale teď už všude :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si je přála k Vánocům, ale dostala jsem kalíšek. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Používala jsem obyč vložky. Před půl rokem jsem přešla na látkové a nemůžu si je vynachválit, jsou příjemné a nedusím se v nich jako v jednorázových, které mají igelit. Později jsem k nim přidala noční kalhotky Snuggs. Používám je na nejsilnější dvě noci. Konečně se nemusím bát, že ušpiním prostěradlo! 😅

    OdpovědětVymazat
  4. Kalhotky znám, ale ještě s nimi nemám žádnou zkušenost. Upřímně mi nejvíce vyhovují tampony jako Tobě a doma občas používám kalíšek (stále se seznamujeme :D).

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem o těch kalhotkách něco četla... a myslím, že stejně nejspíš zůstanu u tamponů.

    OdpovědětVymazat
  6. O těchto kalhotkách už jsem slyšela hodněkrát a delší dobu nad nimi přemýšlím, ale bojím se právě toho, co jsi i ty v této recenzi napsala. No, možná je přeci jen zkusím a budu používat alespoň na doma a tak mít chvíli větší pohodlí. Díky za takovou upřímnou recenzi, pěkný článek. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dostala jsem je k Vánocům a také na ně chystám článek. Jsem v tom asi s tebou, tak půl napůl, rozhodně musím říct, že po chválách od blogerek, které je dostaly jsem byla celkem zklamaná, zvlášť, když jejich cena není úplně nejnižší, ale mají i své klady.

    OdpovědětVymazat
  8. Já na tyto alternativy moc nejsem, měla bych špatný pocit. Každopádně věřím, že pro někoho to může být super volba. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Kalhotky znám, ale sama o nich neuvažuju :) Ekologický aspekt chápu, ale jsem si skoro jistá, že bych se v nich necítila tak úplně uvolněně a měla bych strach, aby se mi nestala nějaká nehoda. Uvažuju ale o kalíšku :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  10. Rada bych je vyzkoušela, protože mě lákají mnohem více než kalíšek. Tomu prostě na chuť asi nikdy nepřijdu :)

    OdpovědětVymazat
  11. Taky jsem nedávno zakoupila a asi největší problém mám s tím, že se mi vytahaly asi po dvou měsících, nedrží tak příjmně. A upřímně jsem je zatím měla jen doma, ven bych neměla odvahu je vytáhnout. :D

    Anna | Bílé plátno

    OdpovědětVymazat
  12. Už pár měsícům po nich koukám a chtěla bych je vyzkoušet, ale ještě jsem se neodhodlala. Já se teda upřímně bojím hlavě té péče o ně, aby si třeba nějak neporušila tu savou vrstvu... :D A po té recenzi jsem v rozpacích :D Ale já bych je ráda vyzkoušela od české značky SayU :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že ta vrstva se jen tak neporuší. Musí to být dělané na několika použití :-) A jinak vidíš, od české značky, ty vůbec neznám :-)

      Vymazat
  13. Zrovna dnes jsem na ně koukala, ale furt si nějak nedokážu představit, že to opravdu nic nepropustí nebo tak. Láká mě to zkusit, ale nevím co je větší, zatím si strach :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu nic nepropustí. Měla jsem je na sobě schválně i 10 hodin, a to při tom nejsilnějším a opravdu pohoda :-)

      Vymazat
  14. Také jsem o nich přemýšlela, ale kvůli tomu nepříjemnmému pocitu jsem je zavrhla a sáhla raději po kalíšku. Nejde alespoň tak o ekologickou věc, ale tampóny vysušují sliznici. Ekologický důvod je takové plus.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc jsem se na tento článek těšila, čekala jsem co o nich napíšeš. Musím tedy říct. že každý říká tak 50/50, tak nejspíše do nic nepůjdu. O kalíšku jsem také slyšela má ho snad každá moje kamarádka, jen mě to přijde furt takové zvláštní tak jsem u klasiky jako ty :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám je opravdu jenom doma. Ale jak říkám, není mi to zatím stále příjemné :-D Ale nosit je musím, když jsem za ně dala tolika peněz :-D

      Vymazat
  16. Já je ještě nemám, zatím jsem nějaký spokojená, nebo spíš zvyklá na normální s vložkou, ale je fakt, že by mnohé "hlídání" usnadnily. :) Zkusím popřemýšlet.

    Somethinghibgbykate

    OdpovědětVymazat
  17. Tyjo ja na ne furt koukala ale tak nějak se bojím víc věcí - přesně jak píšeš, měla bych pocit, že se musím neustále hlídat. Kdybych je zkusila, třeba změním názor, ale zatím koupi nějak nezvažuji:)

    OdpovědětVymazat
  18. Zajímavá recenze a zkušenost. O kalhotkách jsem slyšela, z ekologického hlediska jsou super, ale asi bych si byla hrozně nejistá, jestli fakt fungují, neprotečou..Ale rozhodně je to zajímavá alternativa :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥