Co si ještě můžeš přečíst?

Cinibulkova stezka

S přítelem jsme vyrazili za přírodou kousek od Mělníka. Přesněji do Mšena, kde se nachází Cinibulkova stezka. Rozhodla jsem se vám o našem výletu trochu povyprávět a ukázat fotky. Kdo máte rád túry a jste z okolí, tak se třeba necháte inspirovat a stezku také navštívíte. 

Cinibulkova stezka začíná a končí ve Mšenu. Jedná se o devítikilometrovou trasu po žluté turistické značce krásnou kokořínskou přírodou. Cesta je tedy trochu náročnější a měla by vám zabrat tři hodiny. Stezka vede skrz les, pole i labyrintem skal. Rozhodně doporučuji mít s sebou svačinu, pití a náplast na případné puchýře. 

Naše cesta byla vcelku zajímavá. Ze začátku se to zdálo jako příjemná cesta. Došli jsme k útvaru Hlavy a Žáby, což mě nadchlo, protože to tak opravdu vypadá. Byla menší pauza a chvíli jsme si mysleli, že je to jako všechno, ale kdepak - ještě nás sedm kilometrů čekalo. 

/skalní bludiště-místy to bylo ještě užší/

Za půlkou to bylo nejhorší. Došli jsme až ke skalnímu bludišti. Opravdu to je bludiště. A tady bych to nedoporučila lidem, kteří trpí klaustrofobií. I mně to trochu vadilo, bylo to tip-ťop. Tady přišlo největší zklamání, protože nás značky vodily pořád dokola. Ano, je fakt, že by se tam člověk neztratil, protože je to značené na jedničku, ale my jsme chtěli pokračovat do Mšena, ale zjistili jsme, že tudy cesta prostě nevede. Celé bludiště jsme prošli i místy, kde jsem měla smrt v očích a jsem ráda, že nás nikdo neviděl (hlínu mám snad všude). Vrátili jsme se tedy zpět k jednomu z rozcestí a vydali se jiným směrem do Mšena. Naštěstí to vyšlo a šli jsme správně. 

Já bych teda nějakou část klidně označila za červenou, protože místy to bylo fakt strašný. Všude kořeny stromů a strmá místa (a taky jsme narazili na místo, kde se lezlo opět pomocí řetězu, to jsem hned zavrhla). Zároveň to byl adrenalin, hlavně pro mě, protože já jsem srab. 

Největší plus bylo, že jsme všehovšudy potkali čtyři lidi. Naprosté ticho a klid. A když jsem se s neuvěřitelnou úlevou, že jsem zvládla sejít tu smrt před očima, vraceli zpět, tak těsně za našimi zády proběhla maličká srnečka a pozorovala nás. To bylo opravdu pěkné, protože jsem takhle malou srnku z blízka nikdy neviděla. 

Ušli jsme nakonec necelých jedenáct kilometrů. Skalní útvary jsou zajímavé a při cestě si krásné pročistíte mysl. Kdybychom nebloudili, víc bychom si to užili. Cesta nám tedy trvala déle než tři hodiny a s dětmi rozhodně nedoporučuji. Já jsem byla ráda, že jsem se s přítelovou dopomocí postarala sama o sebe, natož třeba o dítě (:D). 

Komentáře

  1. fotky jsou krásné, vypadá to jako krásný výlet :) mne baví ztratit se, člověk objeví nová místa :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne miesto. Ja mám rada takéto výlety po prírode a hlavne z deťmi.

    AKO NA JARNÝ DETOX S ALTEVITA?

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky a určitě to musel být adrenalin. Já jsem taky srab, takže bych se bála snad víc než ty 😅 bojím se seběhnout i strmý kopec dolů, takže bych asi víc trpěla, než bych si to užívala. 😅 Ale aspoň máte s přítelem zážitek. 😊😊

    OdpovědětVymazat
  4. Mělník znám, bydlí tam kamarádka, ale na této stezce jsem zatím nebyla - vypadá to tam ale krásně a určitě je to dokonalá procházka! :))

    OdpovědětVymazat
  5. My takové výlety s "dobrodružstvím" máme s přítelem rádi 😅, ale věřím, že to není pro každého, důležité je že jste výletík v pořádku zvládli, nikde se neztratili a užili jste si to 😉.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné fotky, sluší ti to! 💛 Stezka vypadá skvěle, děkuji za tip na výlet. Takové skalní útvary se jen tak všude nevidí ☺️

    OdpovědětVymazat
  7. Páni, to vypadá krásně! Ty skály! I když já moc nemusím stísněné prostory, měla bych asi velmi podobné pocity jako ty, ale na fotce to vypadá jako z pohádky :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, tohle místo mě hodně zaujalo, hned je musím přidat na náš seznam výletů co máme s přítelem :) My teď byli taky na krásném výletě, i když nás tedy chytla pěkná bouřka :D

    OdpovědětVymazat
  9. O stezce slyším poprvé, vypadá, že je to tam moc hezké, díky za tip! Téda, na řetízkách bych se taky bála :O
    Leník

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to bludiště vypadá super a část mě by tam chtěla jít, zatímco druhá část se dost bojí:D

    OdpovědětVymazat
  11. Tam to muselo být boží - skalní útvary mám moc ráda :) Když jdeme na nějakou stezku, také většinou ujdeme víc km, než bylo v plánu. Snad vždy a všude se nám podaří zabloudit :D Hlavně, že jste s pořádku došli domů :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  12. Hezké fotky. O tomto místu jsem vůbec neslyšela. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné skály a výlet. Úplně mě láká vyrazit někam do skalních měst. :)

    Somemthingbykate

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥