Co si ještě můžeš přečíst?

Umění milovat v sobě celý svět

Mít se rád je něco, co se učíme celý život. Poznáváme i hledáme. Sami sebe. Je to běh na dlouhou trať, ale určitými kroky lze dosáhnout toho, abychom v sobě milovali celý svět. Tak pojďte na to. S chutí i odhodláním. Milujte se! 

Mám ráda lidi, kteří mají vlastní názor i myšlení. A ještě radši mám, když se jej nebojí vyslovit nahlas. Mít vlastní názor je důležité. Proč se skrývat s vlastním hlasem rozumu. Každý máme jiný pohled na určitou věc, proč mlčet. Já se setkala s tolika lidmi, kteří byli ovcí ve stádě. Jiným se za názor posmívali, ale sami s vlastním názorem nepřišli. Nebuďte takoví. Mít vlastní názor je to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. 

S čímž se spojuje i další věc. Nejít s davem. Jste jedna osoba, která má vlastní názor i vlastní myšlenku. Můžete jednat sami za sebe a nenechat se ovlivnit davem. Okolím. Opět jsem se setkala s tolika lidmi, kteří dělali něco jenom proto, že to dělali druzí. Nejspíš aby zapadli. Ne, je to špatně. Takhle nikdy nebudete táhnout sami za sebe. 

Důležitým krokem je přijmutí se. Mít rád své vlastnosti, názory i rozhodování. Zkrátka přijmout sám sebe. Ať jsme, jací jsme, měli bychom být sami se sebou spokojení. A tím teď nemyslím fyzickou stránku, ačkoliv na ní taky samozřejmě záleží, protože se od toho odvíjí i ta psychická stránka, ale určitě to není to nejdůležitější. Nedokonalosti máme každý a je třeba je přijmout a snažit se na nich pracovat. Přiznat si, jak na tom (ne)jste. Já jsem se dřív třeba nenáviděla za svoje myšlenky i za svoji neschopnost. A opravdu jsem nebyla smířená s tím, kdo jsem. Ovšem čas ukázal, pracovala jsem sama na sobě a teď jsem ráda, kým jsem. 

Milujte sebe. Dělejte věci, díky kterým se chválíte. Dokážete uklidit celý dům? Pochvalte se. Lítáte půlku dne v kuchyni nebo po městě? Pochvalte se. Tohle jsou maličkosti, díky kterým jste úžasní. Píšete, čtete, tvoříte? Máte být proč pyšní. Ať jste jací jste, mějte se rádi. Zdravě rádi. Nemyslím ten egoistický postoj. Uvidíte, jak se najednou budete cítit šťastně. Budete se těšit na každý nový den! 

Nikdy se ve vás ta láska k sobě samému neprojeví, pokud ji nebudete umět najít a přijmout. 

Komentáře

  1. Obecně pozitivní pohled na sebe sama i na svět kolem je prospěšný a čím více se k tomuto postoji uchylujeme, tím je silnější :) Nastavení mysli je na nás, buď si vybereme že budeme negativní, anebo si vybereme, že budeme pozitivní :) Ze začátku může být těžké přepnout, ale každý malý pokus se počítá a časem sílí.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas! A ten egoismus většinou vůbec nebývá skutečná láska k sobě samému. Mám pocit, že prakticky vždycky se za ním skrývá spíš nejistota a nedostatečný pocit vlastní hodnoty. Zkrátka kompenzace stejně nezdravá jako každá jiná.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezky napsané :) Jinak jsem ti chtěla napsat, že podle fotek bych ti tipovala tak o 5 kg méně určitě ;) Asi jsi dost vysoká, ne? Přijde mi, že máš takové dlouhé tenké nožky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je milý, jsi první, která by řekla, že jsem něco málo zhubla :-D A jinak měřím 175cm a nohy dlouhé mám :-D

      Vymazat
    2. Já bych ti podle fotek tipovala tak o pět kilo méně už ještě než jsi začala hubnout :D Já vážím podobně a připadám si hodně tlustá teda... jenže jsem taky o dost nižší než ty... Jinak já jsem zatím od začátku roku zhubla asi 3,5kg, ráda bych víc, ale aspoň něco... hlavně cítím, že mám větší fyzičku a pevnější postavu a to je fajn :)

      Vymazat
  4. Krásně jsi to napsala a máš naprostou pravdu :).

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezky sepsané a nemohu nic jiného než souhlasit! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkný článek. Já sama sebe mám ráda, naučila jsem se být sama se sebou spokojena, a když nejsem, tak dělám vše proto, abych zase byla :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jako vždy krásně napsané jako vždy.
    Ty máš vždy tak pozitivní články, které mi zvednou náladu.
    Jinak souhlasím, že je potřeba se mít ráda. Když se člověk nemá rád, tak se to projeví i na zdraví.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásně napsáno :) Jen mi při čtení bylo i trochu smutně, nikdy jsem moc nedokázala projevit svůj názor a celý život jsem byla "ovcí".. Snažím se na sobě pracovat, ale vím, že kousek ovce ve mně vždycky bude a nikdy nebudu tou holkou, která by se kdykoliv a kdekoliv nebála říct svůj názor.. Každý jsme holt nějaký :)
    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Krásně napsáno a souhlasím. Bohužel jsou tohle všechno věci, se kterýma mám sama problém a nevím, jestli to dokážu někdy úplně překonat... snad alespoň trochu, poslední roky na tom kousek po kousku pracuju, ale asi se nikdy úplně "nepředělám" :)

    Lucy
    kulturnicek.blogspot.com
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Také jsem se dlouho neměla ráda, nebyla sama se sebou smířená. V momentě, kdy jsem ale začala bydlet sama jsem rozkvetla jak poupě a úplně se to ve mě přetočilo. Jasně, není ze mě narcis, ale rozhodně se mám ráda. Když to člověk přijme a pochopí, všechno je tak nějak snazší.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc krásně napsaný. Myslím, že v dnešní době má spousta lidí samo se sebou problém. Naštěstí bych řekla, že v téhle době jsou tyto témata často propagována a lidi na sobě začínají pracovat i duševně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  12. Tvé myšlenky se mi hrozně líbí, umíš je krásně napsat a musím s tebou jen souhlasit, že nejít s davem je hodně důležité. Člověk by měl mít vlastní hlavu a nenechat se ovlivnit okolím. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc pěkně shrnuté. Nemohu nic než souhlasit, každý jsme originál a měli bychom se za to také cenit a být svoji :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥