Co si ještě můžeš přečíst?

Moře

Stojím bosýma nohama na písku. Na písku mokrém od moře. Od vln. Stojím a objímám se. Sleduji slunce. Zář, již způsobuje západ slunce. Slunce zacházející za obzor. Moře šumí, vlny se otírají o útesy. Vítr lehce fouká, hladí mě teplo. Vlasy kolem mě létají, jako kdyby měly křídla. 

Já stojím a sleduji tu nádheru. To nekonečno před mýma očima. Poslouchám zvuky, které tvoří tu nejkrásnější hudbu. Vítr, moře a ptáci. Jsem v ráji. Zanechávám stopy v písku a blížím se k moři. Kráčím pomalu, ale jistě. Voda je studená, ale ten pocit svobody, když mi vlny šplouchají po těle, je nenahraditelný. Průzračně čisté moře. Nadechuji se. Hledím na slunce. Sleduji vlny a pociťuji klid na duši. Jsem volná. Volná, jako ti ptáci, kteří kolem létají. Volná, jako ty vlny na moři. Dýchám mořský vzduch a cítím vděčnost. Můžu tu stát. Můžu se dotýkat vody, sledovat západ slunce a slyšet vlny. Jdu dál. Užívám si moře - jeho síly, jeho jedinečnosti. Lehám si na záda a nechávám se unášet vlnami. Sleduji nebe. Poddala jsem se. Tohle jsem já. Štěstí. 

Komentáře

  1. Toto je moc krásne. Ako som to čítala, tak som si to predstavila a až mi nabehli zimomriavky. ♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  2. Ó jé, to je tedy skutečně obrovský rozdíl oproti tomu, jak jsme momentálně všichni svázaní. Už se aby se nám alespoň trocha té svobody vrátila!

    OdpovědětVymazat
  3. je to tak skvěle napsané, že když zavřu oči, dokážu si to představit, cítit tu volnost... děkuji za ten útěk :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páááni, dokážeš to tak krásně napsat, že mě to tam úplně přesunulo, jako bych cítila, že tam teď jsem 🙈.

    OdpovědětVymazat
  5. Aach, to je přenádherné. Jak ráda bych teď šla k moři<3 Připadala jsem si jako ve snu, když jsem to četla. Nádhera!

    OdpovědětVymazat
  6. To je nádherné! Krásně píšeš, kéž bys napsala nějakou knížku :) Úplně mi to připomnělo dovolenou 2009, kdy jsem byla poprvé a zatím naposledy u moře. Bohužel jsme měli špatné počasí, ale stejně se chci k moři ještě někdy podívat :) snad brzy...
    Leník

    OdpovědětVymazat
  7. Úplně jsem se přenesla někam na pláž - představila jsem si Mallorcu, kterou jsme loni museli kvůli covidu zrušit. :D :/ Jak mě takový relax chybí, vystihla jsi to dokonale! :)

    OdpovědětVymazat
  8. To je nádherné! Úplný klid v duši. <3 Moc doufám, že se letos konečně po pěti letech k moři zase podívám.😍 Měj krásný den!!

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné! Připomnělo mi to předloňskou dovolenou u moře, kterou jsem si užívala s plným vědomím přesně tímto způsobem.

    OdpovědětVymazat
  10. Kéž bychom toto mohli zažít i naživo ♥ Zrovna nedávno se přítel zmiňoval, že by klidně jel i jenom k moři, hlavně si někde na chvíli odpočinout.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. úžasné při čtení jsem se tam ocitla ♥ děkuji moře miluji a doufam že Elča bude po mě a manžel se nám přizpůsobí xD

    OdpovědětVymazat
  12. Krásně napsané :) Já jsem ještě nikdy nebyla u moře a po přečtení tohoto článku vím, že jednou se tam určitě podívám :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krása! Chce se mi sebrat a okamžitě jet k moři. Přespat někde v autě a ráno za úsvitu jen sledovat vlny a slunce a dýchat slaný mořský vzduch... snad to už zas půjde, aspoň, že to moře mám kousek, to na Anglii miluju!

    OdpovědětVymazat
  14. Moc hezký text! Uplně se mi zastesklo po nějaké dovolené u moře :(

    OdpovědětVymazat
  15. Ty jsi ale spisovatelka, skvělá práce!

    OdpovědětVymazat
  16. Krásně napsané, ten jen zavřít oči a nechat ty dojmy z textu doznít.. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥