Co si ještě můžeš přečíst?

Tři týdny pohybu a podle koho cvičím?

Už to jsou tři týdny, co se snažím cvičit a jíst lepší stravu. Nebudu lhát, ale chutě na sladké mě přepadávají často. Snažím se to řešit zdravější verzí mlsání - smoothie, kešu oříšky, ovoce, ale ve většině případů se tu chuť snažím zahnat. Je to těžké, ale cesta k úspěchu se neobejde bez překážek. V dnešním článku vás seznámím i s tím, podle koho cvičím. 

Nejprve se chci pochlubit, že mám dole 1,2 kilogramu. Pro mě, jako člověka, který nemá žádné základy se cvičením a jen negativní zkušenosti, je tohle úspěch. Bála jsem se, že za ten měsíc neshodím ani kilo, ale fakt jsem se snažila a přeci jen se povedlo (a to ještě není konec měsíce!). Jsem šťastná, ačkoliv je to teprve začátek.

Kalorie si nepočítám. Snažím se jíst ,,zdravěji" a spíše bílkoviny, vitamíny, vlákninu. Stejně tak se snažím jíst pravidelně a alespoň pětkrát denně. Pohybu mám určitě dost a to nejen v práci, ale i mimo ni. Cvičím více než třikrát týdně. Nevadí mi to. Snažím se využít každé volné chvilky a mnohdy cvičím i po práci, ačkoliv to je o něco náročnější, protože jsem z dvanáctihodinové směny unavená. O to víc jsem spokojená, když si uvědomím, že jsem to zvládla. 

Samozřejmě naslouchám svému tělu a nic nepřeháním. Když nějaký cvik nezvládám, tak chvilku oddechuji. Cvičím podle MadFit, protože mi její videa vyhovují, i ty náročnosti. Jedu většinou full body workout nebo dance workout. Nikdy mě cvičící videa nebavila, ale jen co jsem objevila ji, baví mě. Občas si sjedu dance workout od Pameli. 

Cvičím pouze s malými činkami, nic víc. A ty používám málokdy. 

Dost mi pomohlo stanovit si cíl, proč vlastně chci zhubnout. A když mám chvilku úvahy nad tím, zda budu cvičit nebo ne, hned si vzpomenu na ten cíl. Nakopne mě to a jdu. Není čas ztrácet čas

Určitě se podobný článek objeví na konci měsíce, kde opět shrnu pocity a výsledky (pokud nějaké budou). 

Cvičíte taky? A podle koho? Jste začátečník, či pokročilý? 

Komentáře

  1. Skvělý článek! Já jsem taky začala cvičit, chvilku po vánocích a teď jsem ve fázi, kdy mě to strašně baví a miluju ten pocit po tom. Jinak Madfit miluju, taky mám ráda ty dance workouty, většinou je používám na zahřátí. Jinak cvičím už druhý plán od Chloe Ting - je skvělá pro začátečníky a na webu má zdarma plány k dispozici:) Držím palce a jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  2. Moc Ti držím palečky! Náhodou i 1,2 kg je super výsledek! Za rok to máš 14 kg a to se hned pozná :) Přiznám se, že podle MadFit ani Pamelli necvičím. Sleduju na IG jednu slečnu, co se věnuje fyzioterapii, výživě a tak a říkala, že ne vždy cvičí správně :/ Tak na sebe dávej pozor a hlídej si provedení cviků :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všimla jsem si, že nějaký cvik nedělá správně. Zkusím si zjisti více, děkuji! :-)

      Vymazat
  3. Jé, mám radost za tebe, že se výsledek dostavil! Já taky se snažím cvičit, ale ne kvůli hubnutí, ale proto, že se pak cítím líp :)
    Držím palce a těším se na článek na konci měsíce!

    OdpovědětVymazat
  4. To je super! Jsem na podobné cestě, tak v tom aspoň nejsme sami. :D Na ty videa se podívám. Každá inspirace dobrá! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super, že ti to funguje i bez počítání kalorií. :)) Moc gratuluji k úbytku. Já se také musím pochlubit. 3 kg za 3 týdny. :)
    Děkuji za tip na MadFit. :) Já cvičím často podle FitnessBlender (podle Kelli) a také převážně full body.
    Tak držím palce, ať i nadále vše šlape. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je teprve pecka! To seš na tom lépe, jak já! Taky gratuluji, je to úžasný! :-)

      Vymazat
  6. Tak to je zatím skvělý výsledek, moc ti gratuluju a fandím :) Já jsem takový věčný začátečník, ale baví mě jóga, ke které bych se teď chtěla zase vrátit :) Sama cítím, že potřebuji a chci trošku zhubnout, tak snad se mi to povede :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Také se snažím více hýbat a tohle je skvělý tip na cvičení! Držím ti i nadále palce. :))

    OdpovědětVymazat
  8. To je super, moc ti fandím :) Taky se chci pochlubit, za dva týdny dvě kila dole :) Dance workouty jsou sice hezké, ale já to jaksi neumím :D Já střídám posilování břicha se cvičením taky full body. Mně pomáhá, jak ta trenérka podporuje, ještě chvilinku, pojď, ještě pár sekund a bude pauza, pojď, to zvládneš.. apod. :D Zatím cvičím pro začátečníky a mám dost :D

    OdpovědětVymazat
  9. Je super, že jsi to nevzdala a stále jedeš! :) Neboj, věřím, že to zvládneš a náhodou hezký úbytek na váze, takže to má i své přínosy :). Já se teď také snažím častěji cvičit a jinak chodím hodně na procházky a většinou každý víkend na hory, pokud to jde :). Co se týče stravy, tak to mám tak půl na půl :D.

    OdpovědětVymazat
  10. Já se k cvičení v poslední době nějak nedostávám. :/ Ale snad se to taky konečně brzy změní!

    OdpovědětVymazat
  11. Jsi opravdu dobrá! Nikdy jsem necvičila, protože jsem hodně sportovala - tenis, jezdectví. Ale teď kvůli covidu na tenis nemohu, tak se snažím jíst méně a zdravěji a běhat. Profesorka na tělocvik nám také posílala fitness videa, podle kterých jsem cvičila. Teď máme povolený vstup do gym centra v 10 lidech, tak to pravidelně využívám na hrazdu a akrobacii.
    Leník

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělý článek, držím ti palce! :) Vždy tě obdivuji, když na Instagram sdílíš stories, jak jdeš ještě po práci cvičit! Mě už se po práci zkrátka nic nechce, takže se snažím cvičit před ní :D Podle MadFit si také občas zacvičím, její videa jsou skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  13. Páni, super!! Dlouho jsem hledala další blog, který se bude tematikou podobat tomu mému a jsem ráda, že jsem tě našla!😍
    Já už přes měsíc cvičím podle Pamely a hrozně moc mě to baví. Ty její dance workouty obzvlášť miluju! Vidím na sobě jak se posouvám a to mi dělá hroznou radost.

    Jen tak dál!

    OdpovědětVymazat
  14. Skvělá práce! Podle mě je super, že si nic nepočítáš, ale děláš to intuitivně, to je podle mě úplně nejlepší a nejudržitelnější cesta, jen tak dál!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥