Co si ještě můžeš přečíst?

Moje decentní tetování

Říkala jsem si, že bych se s vámi mohla podělit o svá tetování, o kterých málokdo ví. Nejsou na první pohled patrná, ale když si jich někdo všimne, jsou znatelná, ačkoliv význam je skrytý. Takové tetování mám ráda. Všehovšudy mám tři. A jaký je jejich význam?

První tetování je klíček a nebýt mé kamarádky, asi bych tetování nikdy neměla, protože jsme šly společně. Klíček mám na levé ruce na ukazováčku. Tater si dělal srandu, že pro první tetování jsem si nevybrala nejlepší místo. A měl pravdu, na té kosti to bolelo jak čert. Každopádně to má pro mě obrovský význam, protože to skrývá tajemství. Mám je zamčené uvnitř sebe, ať už to jsou hezké či špatné věci. A hnedle to má druhý význam, kdy si k určitým věcem musíme najít cestu i způsoby. Ke všemu je potřeba nějaký ten klíč. 

Druhé tetování vzniklo, když mi zemřela babička. A jelikož moje nejsilnější vzpomínka je ta, když mi předčítala z modlitební knížky, tak jsem zvolila malý kříž. Moje babička byla věřící a já vycítila, že tohle je ten nejlepší způsob, jak si můžeme být vzájemně stále na blízku. Uchovala jsem si ji tímto způsobem. Navíc víru by měl mít každý. Ať už v někoho, nebo něco. 

Třetí tetování vzniklo spontánně. V životě se mi toho dělo spousta a já se začala více zajímat o život. O pozitivní věci, jak neztrácet naději, a celkově se mi můj život přehoupl o několik procent k lepšímu. A tak vzniklo tetování slova hope. Je to slovo, které mě vystihuje a vždycky se na něj obracím, když je něco špatné. Zkrátka je to moje slovní terapie. 

Neumím si představit, že bych měla mít tetování, které mi nic neříká. Ale na druhou stranu u jiných lidí se mi líbí, když mají potetované tělo různými symboly i čmáranicemi. K někomu to vyloženě sedí a sluší mu to. Já si neumím představit mít potetovanou větší část těla. Ovšem nebudu lhát, jak jednou člověk začne, chce další a další. Já opět přemýšlím o novém tetování. Ráda bych si dala za ucho astrologické znamení lva. 

Máte tetování? Kolik? Případně láká vás myšlenka pořídit si jej?

Komentáře

  1. Ahoj, moc děkuji za tvůj názor u mě na blogu. :) S tou ségrou jsem si to taky říkala, že je to spíš o ní, než o mně. :D Ale můžu tě poprosit, napsala bys mi, jaké scény bys tam třeba nedala? Abych si z toho něco mohla vzít a příště to udělat lepší. :) I
    když na druhou stranu, když o tom přemýšlím, asi bych v tuto chvíli z toho nevystřihla nic. :D

    Máš krásná tetování, mně se taky líbí tyhle decentní. :)) Křížek taky plánuji. ♥ A na prstě mám taky, slovo. A mně to tam úplně moc nebolelo. :D Plánuji ještě dalších pár tetování, jedno větší.. ale už teď jich mám 8. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ty scény, kde je tvoje sestra, je jich tam víc než dost :-D A páni, 8 tetování? To je hustý :-D

      Vymazat
  2. Já mám zatím tetování jedno a trvalo mi strašně dlouho, než jsem se k tomu odhodlala :) Celkově se mi tetování moc líbí a nejradši bych byla potetovaná celá :D Už teď mám vymyšlený další motivy, jen mi asi bude zas chvilku trvat, než seberu odvahu :)
    Ta tvoje se mi moc líbí, přesně takové s významem se mi líbí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Tetování ještě žádné nemám, ale tak hrozně moc chci! Určitě bych chtěla lva jelikož je to moje znamení. Nejspíš na paži a pěkně celou hlavu i s hřívou, protože to jsem prostě já. Dále bychom chtěli nějaké stejné s přítelem.
    Já mám takovou zálibu v naušnicích, v jednom uchu mám už čtyři a pořád chci další a dalších :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, náušnice v uchu bych chtěla taky! Ale k tomu se nemůžu dokopat! Přitom je to tak hezký! :-D A chodíš do nějakého salónu nebo k doktorovi?

      Vymazat
  4. Máš moc hezké tetování, to se mi líbí, že mají význam a tak :) Já tetování nemám a nevím, zatím ho ani v plánu nemám.. je to sice trochu vedlejší, ale já jsem vždycky chtěla piercing do nosu a jsem ráda, že ho mám :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásná tetování i symbolika :). Já miluji, když má tetování nějaký význam! :) Já mám tetování pod levou klíční kostí a je to autentický otisk tlapky naší malé Amy (byla totiž můj opravdový první pes, kterého jsem si sama pořídila) a pod tlapičkou je malý kardiogram se srdíčkem a ukrytým nápisem "Amy" :).

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou moc krásná tetování! Oceňuji, že jsou jemná a vkusná. Já mám také tři. Jedno na poměrně intimním místě, to už dnes neukazuji a další dvě na rukách, tam mám jména a data narození mých dětí. Plánuji další tetování, ale pořád se k nim nemůžu dokopat... :)

    OdpovědětVymazat
  7. přesně jak píšeš, člověk jednou začne a chce pak další a další :) tak jsem začala i já, s latinským citátem a už mám tetování tři :D

    tvá tetování jsou moc hezká, decentní a přitom tak hluboká :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tahle drobná schovaná tetování pro všímavé mě baví - ráda si na lidech všímám drobností, které na první pohled nejsou zjevné :-) Obzvlášť ten klíček mi připadá důmyslně schovaný a naprosto zjevný zároveň :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Kdysi jsem chtěla tetování (přelom základky a střední), ale chtěla jsem aby to byl nějaký symbol, aby měl pro mě smysl...ale zrovna jsem neměla žádné vnuknutí a nechala to být až asi před třemi lety jsem přišla na něco podobného jako ty s "hope" - brala bych ho na zápěstí. Ale nějak mi stačilo si ho jen představovat :D. Takže žádné tetování nemám. Ale mám je ráda. A líbí se mi i rukávy apod.
    Ty tvoje jsou moc krásná a úžasná. Moc se mi líbí umístění klíčku :).

    OdpovědětVymazat
  10. Tetování žádné nemám a ani po něm netoužím. Nelíbí se mi potetovane velké části těla. Ale když je to malé, decentní, tak je to pěkné. Moc se mi tvá tetování líbí. Hlavně mají smysl, to je myslím hodně důležité
    Leník

    OdpovědětVymazat
  11. Jemná tetování se mi líbí víc, zvlášť na ženách. Já vím, že dnešní dob už je otevřená všemu a ať se každý tetuje, jak chce, ale stejně..
    Sama jsem tetování vždy chtěla, nějaké malé. Třeba na krk pod vlasy, nebo na zápěstí. Ale nemohla jsem přijít na to, co. Nic se mi nezdálo správné, takže zatím žádné nemám. Kdo ví, třeba k tomu dozraju :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem si na své první tetování také nevybrala to nejlepší místo - žebra :D Naštěstí tam mám také pouze decentní nápis, takže jsem s tím takový problém neměla :) Každopádně moc se mi tvá tetování líbí stejně jako příběhy, které tě k nim vedly.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc hezká tetování:) Já mám tři, malinké, z čehož je největší obdélník na ruce, který mimo jiné symbolizuje logo oblíbené kapely.

    OdpovědětVymazat
  14. Krásná decentní tetování se svým příběhem :). Malé a decentní mám také ráda. Sama mám 7 tetování, 2 trošku větší a ostatní také malá :-). Také jsem se dlouho odhodlávala, až jednou šla kamarádka na tetování, tak mě vzala s sebou a tatérka mi vytetovala úplně mé první tetování, o kterém jsem dlouho snila. Pak už to jelo samo :D, jednou člověk začne a už nechce přestat :D.

    OdpovědětVymazat
  15. Decentní tetování se mi také moc líbí, jsou to pěkné nápady a dávají ti hezký význam! :) Já mám o něco větší, ale nejsou na první pohled vidět, což byl můj záměr. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Nad tetovanim rozmýšlam už velmi dlho, dokonca viem aj čo by som chcela, no stále som sa k tomu nedostala a asi kvoli korone a zatvoreným prevádzkam ani tak skoro nedostanem.

    OdpovědětVymazat
  17. Tetování nemám, ale už nad tím přemýšlím dobrých 7 (asi i víc) let. Ale bojím se bolesti a taky toho, aby to po čase nevypadalo hnusně, rozpitě a tak .. :D

    OdpovědětVymazat
  18. Moc hezké!

    I ty příběhy, které se za nimi skrývají...

    Ela

    OdpovědětVymazat
  19. Tak u tetování záleží na prahu bolesti a ten má každý člověk trochu jiný, jsou lidi co se v tom pocitu vyžívají a někteří nemůžou vidět ani tetovací strojek. Já jsem někde uprostřed na pár tetování už jsem taky byla a teď uvažuji že bych podstoupila něco takového jelikož první tetování bylo tak trochu špatné rozhodnutí, a nebo jsem přemýšlela o coveru jakože nechat pretetovat.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥