Co si ještě můžeš přečíst?

Jaký byl rok 2020?

Když opomenu, že rok 2020 byl takřka jen o zákazech a omezeních, tak i přesto jsem si stihla splnit stanovené cíle a překvapila jsem sama sebe. Ráda bych se s vámi o tento rok podělila. Tím, že člověk nemohl vycestovat (nebo alespoň my jsme si to neriskli), ušetřili jsme peníze. K něčemu je toto období dobré, když člověk nikam nemůže a všechno je zavřené, ušetříte. 

Mým nejdůležitějším bodem na tomto seznamu bylo našetřit větší šestimístnou částku. Nevím, zda ji zmiňovat, nepřijde mi to vhodné, ale na druhou stranu byl to můj cíl a ten jsem splnila. Opravdu je to splnitelné, pokud šetříte a zbytečně neutrácíte. Jsem velice překvapená, protože jsem našetřila ještě víc. Takže přeci jen všechno zlé je k něčemu dobré (covid). A hodně mi pomohlo, že jsem si stanovila důvod, proč šetřit. 

Dalším bodem bylo plavání, které jsem splnila taky takřka hned na začátku roku. Koupila jsem si permanentku (hodinky) a jezdila jsem, co to šlo, ale pak jsem objevila posilovnu a začala raději chodit tam. Což byl velký plus, opravdu mě to naplňuje a těším se, až se tyto podniky opět otevřou. 

Také v mém seznamu bylo zaregistrovat se do knihovny, což jsem splnila hned první týden v lednu. S tím souvisela i knižní výzva, která je každoročně na Databázi knihy, a tu jsem úspěšně splnila i s knihami navíc. 


Zbavila jsem se strachu z posilovny a začala pravidelně docházet. Skončila jsem s akrobacií na kruhu. Něco skončilo a něco nového začalo. Občas jsou ty změny potřeba jako sůl. Věnovala se cestování po Čechách společně s přítelem. Trávili čas v přírodě a opravdu nemůžu být spokojenější. 

Měla jsem stanovený cíl vyvenčit psa z útulku, ale k tomu bohužel nedošlo. Nevadí, všechno se přece vyplnit nemusí, důležité je, že ty hlavní cíle mám splněné

Tento rok byl jako na houpačce. Omezení, neomezení. Každopádně jsem si jej snažila užít i tak. Spřátelili jsme se se skvělými lidmi, kteří se stali nejlepšími přáteli. Prodělala jsem covid, radovala se s maličkostí a užívala si života. 

Tento rok byl opravdu zvláštní a doufám, že rok 2021 bude jiný, zcela výjimečný. Chci se vrhnout na sepisování cílů pro nový rok a rozmyslet, zda to zahrnout do článku. 

Jaký byl váš rok 2020? 

Přeji všechno nejlepší do nového roku. Ať je ještě lepší než tento. Uvidíme se u dalšího článku v roce 2021.

Komentáře

  1. Super článok. Teším sa spolu s tebou, že si si splnila ciele ktoré si chcela. Aj ja ti chcem popriať krásny a šťastný Nový rok. Hlavne veľa zdrvia. ;) Taktiež som napísala článok o mojom roku 2020 tak ak budeš mať čas, kľudne si ho môžeš prečítať. ♥

    Maj krásny deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  2. I tak jsi toho stihla opravdu hodně :). Také jsem sepsala článek o tomto roce. Vyjde ve čtvrtek ráno :). Koukám, že jsi četla knížku V šedých tónech. Jak se ti líbila? Je to moje nejoblíbenější knížka a to jsem jich přečetla asi 200 :).
    Děkuji moc za komentář u mě. Let balónem jsem si přála a dostala ho ke 20. narozeninám :).
    Leník

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky našetřila šestimístnou částku a za to si koupila úplně nové auto a potom ještě s přítelem na půl pozemek. Takže já jsem na sebe fakt pyšná a jak říkáš, tento rok se mi podařilo dosti ušetřit skrz covid. Člověk nikam nejezdí, nechodí, nemá potřebu nakupovat. Já doufám, že rok 2021 bude ještě lepší, i když podstatně dost finančně náročný, protože už konečně začne stavba domu :)
    I tobě přeji vše nej v roce 2021, hlavně štěstí, zdraví a lásku!

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, šetření jde skutečně s všeobecnou karanténou tak nějak samo. Tak snad půlka úspor nepadne, až přijde vyúčtování energií :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezký článek, najití pozitiv a úspěchů v tomto roce :) Já jsem se nad tím upřímně ještě moc nezamýšlela, ale určitě se zamyslím! Našetřením určité částky si mě inspirovala a tak to bude jeden z těch mých goals pro 2021 :)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky se mi podařilo si něco ušetřit, ale vzhledem k tomu, že ještě nevydělávám, je to hodně hodně malá částka :D. Přece jen je fajn si na náročném roku něco pěkného najít:). Přeju ti pěkný nový rok, ať mohou být na jeho konci jen samá pozitiva! :)
    https://myslenkova-realita.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to mám radost, že se ti ty hlavní cíle podařilo splnit :)
    Všechno nejlepší do nového roku i tobě ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Hezký článek :) Máš pravdu, tento rok byl zvláštní. Taky přeju, ať je rok 2021 lepší :)

    OdpovědětVymazat
  9. Doufejme, že následující rok bude v mnoha ohledech lepší. :) Článek určitě sepiš, ráda čtu motivaci a plány druhých - s tím ti také budu držet palce! :))

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, povedly se ti moc pěkné věci! :) Článek s cíli na rok 2021 určitě napiš :) Můj rok 2020 také nebyl špatný, povedlo se mnoho skvělých věcí :) Samozřejmě bylo i něco špatného, ale to je přece vždy :).

    OdpovědětVymazat
  11. 2020 byl nádherný rok, protože se mi narodil syn. :)
    Taky jsem docela dost plavala a doufám, že se brzo otevřou bazény, abych na to mohla navázat. Bolí mě záda a vím, že ve vodě to povolí.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥