Co si ještě můžeš přečíst?

Život a jeho stopka

V životě máme mnoho snů a cílů. Občas je ta cesta za splněním dlouhá, náročná, ale občas taky rychlá a jednoduchá. Záleží na daném cíli. Vždycky je to otázka času, trpělivosti a píle. Něco trvá pár hodin, něco pár dní, ale i měsíců či let. A i když už se zrovna blížíte, může se stát, že se stane něco, co to oddálí. A to je ta životní stopka. 

„Jestli najdeš v životě cestu bez překážek, určitě nikam nevede.“

S přítelem řešíme jedno velké téma a málem jsme tomu byli na dosah, ale bohužel. Nevyšlo to. Ano, jsme zklamaní, ale na druhou stranu těch šancí bude ještě nespočet, jen musíme čekat. Zkrátka přišla taková stopka, která to všechno zpomalila, ale má to tak být. Všechno má svůj důvod. A během té stopky se dá stihnout ještě tolika věcí. Když něco nevyjde, neznamená to, že máme všeho nechat být. Musíme jít dál. Mezi tou stopkou můžeme dělat jiné věci. 

Je to jako kdybyste sledovali film a najednou vám někdo volal. Stopnete to, vyřešíte hovor a pokračujete v přehrávání. Takhle je to i v životě. Když máte jednu věc na dosah, najednou ji vůbec nemusíte mít. Přijde stopka. Začnete dělat něco jiného, a až přijde ten správný čas, zase se k tomu vrátíte. Není třeba házet flintu do žita. Nevzdávejte se. Stopka je (po)zastavení, nikoliv konec

A během té pauzy můžete dělat tolika věcí. Hledat další cesty, možnosti. Objevovat nové věci a inspirovat se. 

Nechci přímo prozradit, o co se jedná, ale až přijde ta správná chvíle, rozhodně o tom napíšu článek. Já sama nemůžu uvěřit, jak síla myšlenky funguje. Je hrozně důležitý si uvědomit, že i když něco nevyjde hned napoprvé, neznamená to, že už to nevyjde nikdy. Život si s námi občas zahrává, ale bez toho by to asi nebylo takový dobrodružství, ne? 

Komentáře

  1. Naprosto s tebou souhlasím. Také si myslím, že všechno se děje z nějakého důvodu, neexistují náhody. Třeba dal život STOPku kvůli tomu, že na to nejsme ještě dostatečně připravení a po čase se to zlepší.
    Moc vám oběma přeji, aby vám to co nejrychleji vyšlo :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  2. Opět krásný motivující článek :) Přeju ti, aby se ta tvoje stopka brzy přepla zpátky na play :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký článek, držím palce, ať vám to vaše přání vyjde:)
    Souhlasím s komentářem nade mnou, že vše se děje z nějakého důvodu.. A i když člověku přijde, že je na dně nebo je zoufalý ze své situace, tak ve fiále kolikrát dojde do bodu, kdy je za tu situaci rád, protože bez ní by nedošel tam, kde teď je, nebo mu to alespoň dá nějakou zkušenost a sílu.

    OdpovědětVymazat
  4. Hlavně se nevzdávat. My za poslední rok taky měli hodně překážek, ale neodradilo nás to :)

    OdpovědětVymazat
  5. Máš naprostou pravdu a mohu to potvrdit i z vlastní zkušenosti. Člověk musí vytrvat a jít si za svým, ať už je ta cesta sebevíc náročná. Vyplatí se počkat! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlasím s tebou a taky něco máme rozplánovaného a už se těším až to vypustím <3 Věřit a snít je to nejkrásnější co nám pomáhá vypnout a taky když se to splní ta vděčnost <3 Přeji hodně štěstí v tom co plánujete určitě to vyjde <3 Krásný článek..

    OdpovědětVymazat
  7. To je tak hezky napsané a rozhodně s tebou souhlasím, asi to tak vždycky má být a tím život nekončí.
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to jsem zvědavá, co to bude ♥ Ať vše brzy pokračuje tak, jak má :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. Máš naprostou pravdu. Všechno má svůj čas a vždycky musíme věřit, že když něco nevyjde, tak na nás čeká ještě něco daleko lepšího. <3

    OdpovědětVymazat
  10. Tvůj přístup se mi hodně líbí. Prostě se z některých věcí nehroutit, ale prostě je přijmout takové, jaké jsou, protože to tak třeba má být a ještě nenadešel ten správný čas. Moc hezký článek. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to je úžasná myšlenka! A já s tebou naprosto souhlasím, děkuji za tvé články! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥