Co si ještě můžeš přečíst?

Kronika lásky

Za celý svůj život jsem měla dva vážné vztahy. Rozumějte vztahy, ve kterých řešíte společnou budoucnost a věříte v ní. Vlastně netoužíte po ničem jiném. První vztah nedopadl, ale všechno mělo své důvody, protože mi to přivedlo druhého chlapce, se kterým jsem doteď. A jelikož jsem cítila, že on je ten pravý, pořídila jsem kroniku. Kroniku, kterou budu tvořit pro něj. Pro nás. Kroniku naší lásky. 

Každá láska mí mít svou historii. A historie - to značí velké i malé chvíle.

Kroniku tvořím od samého začátku našeho vztahu. Začala jsem menšími informacemi o nás dvou, ručně psané texty, kde vyjadřuji svou lásku. Přidávala jsem úkoly a společné fotky. Fotky z cest nebo fotky, které vystihují momenty. Vytvářím nám knižní vzpomínku. Mým cílem je předat ji jednou dětem, abych jim ukázala, že láska existuje. Uchování vzpomínek na krásné chvíle je důležité. A to nejdůležitější nakonec - tvořím ji tajně. Jednou, až bude ten správný čas, ji přítelovi předám

Kreativitě se meze nekladou a tím, že je to kronika pouze o bílých stránkách, tak můžete tvořit dle svého. Samolepky, malování, psaní a zkrátka naprosto cokoliv, co papír snese. Vždycky nechám vyvolat fotky, ke kterým se něco vztahuje - výlety, pocity. Není to jenom o fotkách, ale i o textech, citátech, srandiček, cestování, challenge, ale abyste si nemysleli... měli jsme jednu nehezkou chvíli, kdy jsem byla opravdu zdrcená a napsala přes celou stránku své pocity. 

Doufám, že tam jednou bude víc než jenom cestování a oslavy společných let. Každopádně mě to hřeje u srdce a opravdu si na tom dávám záležet. Netuším, zda to přítel dostatečně ocení, není na to stvořený, ale vidím v tom i ty děti, kterým chci ukázat, že i přesto, že láska může bolet, je krásná. Zkrátka předat jim naši lásku k inspiraci. Je a bude to krásná vzpomínka na společně uplynulá léta. 

„V životě je možné potkat se tisíckrát a nenajít… a potkat se jednou a najít se navždy.“

Vím, že existují alba, ale tohle je o dost více originální a kreativní. :-) 





Menší ukázka. 
A co vy, máte nějaké album, které tvoříte?

Komentáře

  1. To je moc krásné. Nebojíš se, že tento článek tvůj přítel bude číst? Já nám tvořím takový deníček z cest do zahraničí, ale jelikož jsme se snoubencem byli v zahraničí jen 3x, tak toho moc není :D Donedávna to bylo hlavně kvůli škole a teď, když školu mám konečně hotovou je tady korona :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedno vím jistě, že tento článek číst nebude. On moje články nečte, a když už, tak je čte, když je mám připravené ve wordu na ploše (ovšem tento jsem hned odstranila) :-D

      Vymazat
  2. Tak to je nádhera! Já mít s kým, tak takovou knihu vzpomínek a fotek už mám také! :D :) Hrozně se mi tyhle nápady líbí a přítel to určitě ocení. Máš to krásné! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jej to je krásné! Super nápad :) Já jsem se asi jednou cítila opravdu zamilovaná a plánovala s ním budoucnost, ale taky to nedopadlo no. Doufám, že se taky znovu zamiluju. Kluky, které jsem někde nějak poznala, beru spíš jako kamarády, nejsem do nich zamilovaná (i když oni do mě možná jo, což je blbé a mrzí mě to). Ale bojím se, že případného partnera odradí moje nemoc :(

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné a jsem ráda, že nejsem sama <3 Já nám tvořím cestovní výletníček. Též jsem začala před několika lety. Teď už mám nový a tisknu fotky z malé tiskárny co to vypaluje na papír. Dostala jsem ji jako dárek a tak ji přeci nemůžu nechat ležet v koutě. Dávám tam i maličkosti, jako to že jsme vzali naši kočku poprvé na zahradu. Též jsem zastánce pravé lásky a že láska je dar a musí se o ni pečovat. A na co se těším? Až našemu miminku ukážu, že ne vždy je láska lehká, ale když pro ni bojují oba je nádherná !! Krásné a neboj ocení. Můj partner na tadyty láskové věci taky moc není, ale v tomto mě podporuje <3

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je skvělý nápad :) Zrovna dneska jsem hledala nějakou knihu pro páry, kterou bychom mohli s přítelem tvořit, ale tento nápad se mi líbí ještě o něco více :) Děkuju za tip ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Jeee, to je náhodou fakt cool. Člověk má ty fotky v telefonu, na počítači nebo foťáku, ale takhle vytištěný jsou mnohem lepší!

    JAK SI UCHOVAT PSYCHICKÝ ZDRAVÍ V TÝHLE BLÁZNIVÝ DOBĚ | TIPY | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
  7. Ta kronika vypadá moc krásně a líbí se mi, jak jsi použila větu, že jí jednou ukážeš dětem, že láska existuje:). Je to moc pěkné a výstižné:). Já dostala od mého přítele album loni na Vánoce a od té doby se snažíme sem tam nějaké fotky vyvolat. V naší rodinné knihovničce je takových alb několik a pěkně obsáhlých, na půdě bych pak našla i videa, kdy si taťka půjčil videokameru od známého a filmoval nás :). Je škoda, že je teď většina fotek uložených jen na mobilu.
    https://myslenkova-realita.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. To je naprosto úžasné :)! Věřím, že i když třeba partner na takovéto věci není, tak to ocení a bude se mu to líbit. Jak říkáš, je to skvělé i pro děti, že se poté mohou kouknout, jak se jejich rodiče poznali a co spolu zažili :) skvělý nápad!
    Leník

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi moc šikovná, je to krásné! My si akorát od začátku našeho vztahu zaznamenáváme všechny výlety a akce, na kterých jsme spolu byli. Už máme i druhý deník, protože první jsme už stihli celý popsat :) vždy nechybí společná fotka z výletu ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj,
    to je opravdu skvělý a originální nápad, moc se mi to líbí. Podle fotek vypadá kronika fakt dobře:-) Myslím, že přítel bude určitě nadšený! Měj se krásně:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Moc hezký nápad i provedené, Jani!
    Něco podobného jsme roky vytvářela o životě našich dětí...
    Měj příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  12. To je nádherné! :) Máš to moc krásně propracované a má to smysl! :) Já ti rozumím. :) Já netvořím kroniku, ale dělám si alba našich z našich cest a chvil. :)

    OdpovědětVymazat
  13. To je úžasný nápad! :-) Obdivuju tvou zručnost i trpělivost, muselo už ti to dát spoustu práce a další spoustu ti to ještě dá. A ohledně těch dětí to určitě má smysl. Myslím, že kdyby něco podobného měli moji rodiče, mohlo by to před lety ledacos změnit k lepšímu.

    OdpovědětVymazat
  14. Jé to je nádherné! Mi s přítelem za sedm let vztahu skoro nikde nebyli. Já jako student byla bez peněz a teď přišla korona. Byly to jen samé malé výlety, ale co, vždyť i z nich by to byla krásná kronika!
    Je to opravdu nádherné. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to je nádhera! I kdyby na to přítel nebyl, tak není z kamene, aby to neocenil podle mě. Skvělý nápad a hlavně krásně uchované vzpomínky :)

    OdpovědětVymazat
  16. Souhlasím naprosto s tebou! Vztah může být nádherným, pokud se o něj pečuje a má svou historii krásnou.

    OdpovědětVymazat
  17. to album vypadá moc hezky! mě moc baví tvořit obdobná alba ♥

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  18. To je nádherný! Bohužel můj přítel na to úplně není a já nemám tolik času na tvoření :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥