Co si ještě můžeš přečíst?

Síla, jejíž jméno je život

„Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem život. Pláčeš? I v slzách je síla. Tak jdi a žij."


Nikdo ti neřekl, že žít bude jednoduché. Nikdo nikdy neřekl, že život je pohádka, ale taky nikdo nikdy neřekl, že je to nemožné. Život může být krásný, ale taky bolestivý. Život je horská dráha - než poprvé nastoupíš, máš strach, co tě čeká a jaké to bude. První jízdu si buď užiješ nebo protrpíš. Časem si na to zvykneš, protože pochopíš, že jednou si nahoře, podruhé dole. Doba trvání je neznámá, ale jedno víš jistě: jednou to skončit musí. Neboj se té jízdy. Je to adrenalin, který ti proudí v těle. Můžeš mít pocit, že to je nejhorší jízda tvého života, ale ve skutečnosti je to ta nejlepší. Nevzdávej se jen kvůli strachu, smutku nebo samoty. Na té horské dráze jsme všichni. Nejsi v tom sám. Nasedej s úsměvem a všechny strasti hoď za sebe, ať létají vzduchem a dopadnou na zem. Pokaždé. Žij tím momentem, kdy si budeš připadat šťastný. Nasávej vánek, který kolem tebe vane. Roztáhni ruce a užívej tu svobodu, kterou cítíš ve vzduchu. Neboj se, na pády jsi připravený. Vzpomeň si na časy, které tě hřejí u srdce. Ty momenty, díky kterým si nahoře a dávají ti sílu. Na rychlosti nezáleží. Čím méně budeš pospíchat, tím více si tu jízdu užiješ.  

Až pochopíš její smysl, budeš si přát, aby nikdy neskončila.  

Komentáře

  1. Krásně napsané! Úplně mi to připomnělo ruské kolo, které máš na fotce na začátku. Tvé úvahy čtu vždycky strašně ráda, naprosto se s nimi ztotožňuji, umíš to krásně sepsat a podat čtenářům. Na každý tvůj článek se těším :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  2. To je opravdu moc hezky napsané :) A i když se zdá, že slunce už nikdy nevysvitne, člověk musí věřit tomu, že zase bude lépe, musí se to zlomit. Jak píšeš.. jednou jsi nahoře, jednou dole...

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezky napsané, hlavně se mi líbí ta pasáž "čím méně budeš pospíchat, tím více si tu jízdu užiješ", což je pravda. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Život je jedna velká horská dráha, ale ta jízda stojí za to, i když nás postihnou karamboly :) Pěkně napsané!

    OdpovědětVymazat
  5. Super napsaný článek. Je to pravda. ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Skvěle jsi to napsala, souhlasím se vším co jsi napsala:) mám takovéto články ráda.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezké, opravdu by se člověk měl někdy zamyslet nad tím, jak žije a jak moc pospíchá

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju články tohoto tipu, krásně napsané a povzbudivé. Děkuji <3

    OdpovědětVymazat
  9. Další krásná slova! Život je prostě jízda a patří k ní to zlé i dobré, jako jing a jang, ani nic v přírodě není jen dobré nebo zlé... Ale vždy stojí za to snažit se a bojovat za to nejlepší, ono to často bude i lépe chutnat po nějakém tom boji!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥