Co si ještě můžeš přečíst?

Jsem pozitivní

Jak vypovídá název, tak i mě ten virus dostal. Beru to jako příležitost napsat o tom článek, protože mi přijde, že celý tenhle virus je pojatý. jako by měl nastat konec světa. Nebudu nic zveličovat ani zjednodušovat. Zkrátka vám povím moje příznaky a pocity. 

Pracuji v domově pro seniory a byla to jen otázka času. Před týdnem jsem byla pondělí a úterý v práci. Ještě nebylo jasné, zda i u nás v budově jsou pozitivní, ačkoliv ve vedlejších už byli. V úterý jsem na konci směny začala cítit silnou bolest hlavy, která trvala celou noc i další den. Ve středu jsem volala do práce, ať raději počítají s tím, že možná nepřijdu, protože mi není dobře. Přicházela ztráta chuti i čichu a k večeru už se přidala i únava a bolest těla. Všechno přetrvávalo do dalšího dne, kdy jsem si vzala sick day, který mi zpětně nebyl uznán. Takže jsem musela na nemocenskou a test mě čekal až za pár dní, v pondělí. 

Dnes je to už osmý den bez chuti a čichu, takže jsem lehce nevrlá z toho, že si na jídle nepochutnávám a nemůžu si dát to, co mám ráda (snědla jsem půlku chilly bramůrek a nic). Bolest hlavy se mi vyskytuje skoro denně, ale není to nic hrozného. Nevím, jak jsem na tom byla s teplotou, protože doma teploměr nemám. Zpětně si uvědomuji, že mě pobolívala i záda. Únava se vyskytuje po celý den a převážně tehdy, když něco dělám (rozumějte uklízím). Nejsem ten typ člověka, který nic nedělá...  jsem dost akční člověk. Budou mi chybět podzimní procházky.

Na jednu stranu jsem ráda, že jsem pozitivní, protože si odpočinu od práce. Sice mi první dny nebylo nejlépe, ale nebylo to ani nic strašného, jak někdy popisují média. 

Každý se s touto nemocí vypořádáváme jinak, ale ještě bych ráda upřesnila, že jsem na tom lépe než v období chřipky. Když mě totiž dostihla chřipka, tak jsem se nezmohla na nic, trápila mě nevolnost a silný kašel s rýmou. Teď mám tak poloviční průběh. Dle mého se to opravdu zbytečně přifukuje. Chřipka je stejně tak infekční a nebezpečná jako covid, především pro straší osoby (to víme všichni). Od samého začátku jsem se toho nebála. Přistupovala jsem k tomu zodpovědně, ale zároveň jsem byla připravená to chytit. 

Při testování jsem už věděla, do čeho jdu. Nic příjemného to není, ale taky to není nic, co by se nedalo vydržet. Zvládnou to i malé děti. Je to takový manévr v nose, který se skoro vůbec nevídá, a možná proto se toho bojíme. 

Bydlím společně s přítelem, ten zatím žádné příznaky nevykazuje, ale je také v karanténě. S nikým jsem se naštěstí nevídala, když nebudu počítat kolegyně v práci, které jsou také pozitivní. Nejvíc mě asi děsí, kdo tu práce bude dělat, když jich je tam tak málo a mají některé klienty i na izolaci. Nebudu se tím zabývat, však nás mají za obyčejný póvl, tak ať si poradí. Já jsem teď ve fázi, kdy si čtu nebo sjíždím Netflix. Karanténu mám 10 dní. 

Je mi trochu lépe, ale ještě to žádná hitparáda není. Doufám, že vy se tomu ještě úspěšně vyhýbáte a máte se dobře. Nepřestávejte být pozitivní. I já jsem, oboustranně. 

Komentáře

  1. Přeji brzké uzdravení a díky za virtuální návštěvu na mém blogu )))

    OdpovědětVymazat
  2. Janičko, přeji brzké uzdravení! Musí to být hodně náročné tolik dní nic necítit :(. Posílám ti spoustu sil! Na druhou stranu, aspoň budeš mít protilátky na další 3 měsíce a hlavně - ODPOČINEŠ SI. Všechno zlé je pro něco dobré :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě je to hodně nepříjemný pocit, tak ti přeji ať se brzo uzdravíš ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  4. Drž se, držím palce, ať ti nezůstanou následky. Covid je svině :-)

    Můj inkoustový salát

    OdpovědětVymazat
  5. Přeji brzké uzdravení! Přítel byl také pozitivní (bezpříznakově) a já s ním byla doma v karanténě, ale výsledky mi vyšly negativní, což jsme nechápali. Ať už je to brzy za námi :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, držím palce!!! Snad se z toho brzy vylížeš, je to peklo!

    OdpovědětVymazat
  7. Ono asi záleží na mnoha faktorech, jak se s tím lidské tělo vyrovná, někdo je v pohodě a někoho to srazí na kolena a nemůže se z toho dostat několik týdnů i měsíců. V tom lepším případě. Ještě jednou přeji brzké uzdravení!

    OdpovědětVymazat
  8. V mé rodině naštěstí zatím nikdo nic, ale šíří se to bohužel rychlostí blesku. Každopádně ti přeji ať se z toho brzy dostaneš! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Přeji ti brzké uzdravení ♥♥

    OdpovědětVymazat
  10. Snad budeš brzy úplně fit! Výhoda je, že už se asi nebudeš muset bát, že to chytíš :D Nebo se to dá chytit víckrát? Kdybych měla lehký průběh, tak bych to taky přežila, i když ztráta chuti a čichu není lákavá. Ale nechtěla bych být pozitivní kvůli babičce a pratetě, abych je nenakazila.

    OdpovědětVymazat
  11. Přítelův táta ho měl taky, ale ztratil jen dva dny čich a chuť a jinak mu vůbec nic nebylo. Dnes mu skončila karanténa a může zase znovu fungovat :)
    Přítel měl testy negativní, ale v karanténě byl taky. Já s nimi v tu dobu ve styku nebyla, tak jsem naštěstí nemusela. Ovšem už jsem doma taky v neoficiální karanténě, protože jeden kolega z práce, se kterým jsem sloužila čtyři směny po sobě, m příznaky. Já naštěstí (klepu,klepu) zatím nic, tak snad to tak i zůstane :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to přeji brzké uzdravení <3 A Ať ti je brzo lépe. Koukám, že žádná sranda to tedy není, ale pozitivitu si udržet musíme. I když mě zaráží jak to někteří lidé mají na háku. Taky jsem si říkala to nic není, ale opatření asi nejsou jen tak že.. A když vidíš důchodce u obchodu bez roušek je mi strašně a i se trošku zlobím to oni jsou v tom hlavním nebezpečí, ale každého věc. Ať je lépe!!

    OdpovědětVymazat
  13. Hlavně, že nemáš žádný těžký průběh! :) A ať se z toho brzy dostaneš, děkuji za sdílení tvého průběhu. :) U mě se ještě covid neobjevil nebo aspoň jsem ho nezaznamenala. :D

    OdpovědětVymazat
  14. je super, že jsi tahle o tom napsala článek, jak se cítíš a jaký má tvoje nemoc průběh! Ať jsi brzo v pořádku a zdravá, dopřej si odpočinek a čas na sebe :)

    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  15. Máš asi docela štěstí s tím lehkým průběhem, byť ztráta čichu a chuti je pěkně na prd. Snad se ti smysly brzy vrátí a budeš se cítit lépe.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥