Co si ještě můžeš přečíst?

Jak se stát šťastným?

Někdy si tak moc přejeme mít určité věci i pocity a neuvědomujeme si, že jejich získání není tak těžké. Úplně jednoduché to samozřejmě taky není, ale proč z komára dělat velblouda, když to chce jen trochu snahy a času? A být šťastný si přeje každý, tak pro to pojďme něco udělat. 

„Lidé ignorují maličkosti, ale právě z nich se skládá náš život.“

Zdraví

Ne nadarmo se říká: Zdraví - největší poklad. Trocha péče o vlastní zdraví nikdy neuškodí a je třeba porozumět svému tělu, naslouchat mu. Pečovat o něj a dopřávat mu to nejlepší. Neříkám, že musíte jíst zdravě (já to taky úplně nedělám), ale doplňovat vitamíny, chodit na kontroly k doktorům a hýbat se. Omezit alkohol a cigarety. Zdraví máme jenom jedno, tak proč jej poškozovat? Já třeba nekouřím ani nepiji alkohol, jídlo mám půl na půl zdravé i nezdravé. Sladké si dám, když je chuť. Hýbu se, sem tam cvičím a musím říct, že doposud nemám jediný zdravotní problém (sem tam mě chytne rýma, toť vše). 

Domov

Doma je tam, kde jsme se narodili, anebo tam, kde je nám dobře. A vždycky se člověk cítí lépe tam, kde je příjemné prostředí i atmosféra. Nejde jen o úklid, ale i o vzhled. Barvy, které hřejí, uklidňují a zkrátka vyvolávají hezké pocity. Je třeba myslet i na zelené rostliny, které dodávají domovu řád. A rozhodně nesmím zapomenout na světlo, protože dostatek světla = dostatek dobré nálady. Světlo je dost důležité, protože působí útulně a člověk se necítí tolik unavený. Je třeba z domova udělat místo, které vám bude přinášet radost, abyste se cítili šťastní. 

Vztahy

Hodně důležitým krokem k tomu být šťastný jsou rozhodně vztahy. Je třeba si uvědomit, kdo skutečně stojí za to být vaším kamarádem. Toxické vztahy ničemu neprospívají a už vůbec ne tomu, abyste byli šťastní. Ti praví přátelé se ve vašem životě zjeví, když  to nejméně čekáte. Zčistajasna. Stejně tak není dobré být v milostném vztahu s někým, kdo vás místo šťastným činí smutným. Vy se potřebujete cítit šťastně a je třeba pro to dělat i radikální rozhodnutí. Sami dobře víte, kteří přátelé za to stojí a kteří ne. 

Práce

Je těžké najít práci, ve které je člověk šťastný. Vždycky se najde něco nebo někdo, kdo vám to kazí. Já jdu občas do práce se strachem, co si na nás vrchní zase vymyslí. Je to nepříjemné, ale na druhou stranu mám svou práci ráda. Starám se o seniory. Je důležité, aby vám vaše práce dávala smysl nebo alespoň nějaký dobrý pocit. Najděte pozitiva a držte se jich. A pokud vás práce ubíjí? Najděte si jinou. Poznávejte tolika prací, dokud nenajdete tu svou. Má to smysl? Má. Práce je činnost, která je vaším životem. Největší součástí.
 
Maličkosti

A to nejlepší nakonec. Maličkosti totiž tvoří den. Dobrý den. A nejlepší na tom je, že stačí opravdu málo a můžete si to obstarat sami. Nemusíte se v tomhle spoléhat na druhé. Stačí se zamyslet, co vám dělá radost. Čokoláda? Kytka? Procházka, slunce, nová knížka nebo nové kousky oblečení? Tak hurá do toho! Tohle je totiž věc, která vás rozhodně potěší. Maličkostmi můžete potěšit sebe, ale i ostatní. A divili byste se, jak velký to má smysl! Tak hurá do toho. Běžte udělat radost sobě nebo někomu jinému. Život spočívá v maličkostech.

Je potřeba do svého života přinést radost, abychom mohli být šťastní. Občas nám tu radost přivane vítr, ale svému štěstí je třeba jít i naproti. Nikdy nevíte, co vás potká a čeká, ale tahle nevědomost stojí za to, ne? 

Cítíte se šťastní? Co děláte proto, abyste šťastní byli? 

Komentáře

  1. Krásný, pro mě i uklidňující článek :) Já se v mnoha ohledech šťastná cítím, ale asi bych teď neřekla, že celkově jsem šťastná.. Holt jsou věci, které ovlivnit nedokážu. Ale teď se snažím si zpříjemnit alespoň svůj nový domov, pomalu si to tady všechno uklízím a dekoruju podle sebe, což mě dělá vlastně i šťastnou :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto s tebou souhlasím. Hlavní je mít oporu doma, skvělou rodinu, která nám kdykoliv pomůže, pak je vše jednodušší.
    Také se raduji z maličkostí. Ráda si přečtu nějakou pěknou knížku, zahraji si tenis, nebo se pojedu podívat za koníkem Juráškem nebo jsem ve společnosti lidí, které mám ráda. To mě dělá šťastnou a naplňuje energií :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, inspirující a hned po přečtení mi přijde, že bychom se měli více zaměřit na tyto věci - z té lepší stránky.. pozitivní myšlení dělá mnohé :)

    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek, cesta ke štěstí je velmi dlouhá a je potřeba mít vyřešeno mnoho sfér. :) U mě jsou to také práce, vztahy, vzdělání a další. K mému štěstí patří také štěstí a zdraví ostatních!

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek :) Upřímně už to štěstí nehledám tak, jako jsem hledávala dříve. Nechávám ho, ať si mě najde samo. Každopádně všechny vypsané body jsou pro to více než důležité :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný naladěný článek. Tyhle články jsou takový uklidňující ☕ abych pravdu řekla, jsem šťastná, ale mohlo by být líp. Buďme rádi za to, co máme a budeme šťastní. 😊❤️ Jinak super body všechny!

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek, mám stejný názor :) Sama miluju, když mi někdo řekne, že jsem mu maličkostí zlepšila den - ať už nějaké slečně pochválím outfit, nebo se jenom na někoho usměju. Dělá mi radost dělat radost, hehe:)

    OdpovědětVymazat
  8. Shrnula jsi ty nejdůležitější body, naprosto s tebou souhlasím! Občas je fajn, se nad takovými věcmi zamyslet a udělat něco proto, aby člověk byl spokojenější. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Musím souhlasit.. maličkosti tvoří náš život. ♥ Ale bohužel.. stejně tak jako maličkost nám dokáže zvednout náladu, i maličkost nám ji dokáže totálně zkazit.. :(

    OdpovědětVymazat
  10. Přesně tak, jaké si to člověk udělá, takové to má. Samozřejmě jsou věci, které neovlivníme, ale rozhodně můžeme ovlivnit svůj pohled na svět. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Musím říct, že teď se mám dobře ♥ Na podzim jsem se moc těšila, i když je tam větší zima, než jsem čekala :D Akorát ta škola mě štve, mění se to každým dnem :/ S přítelem nám to taky klape, oba se snažíme. V nové práci se mi taky zatím líbí. Já si zkoučím práce v rámci brigád, co by se mi kdyžtak v budoucnu líbilo :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  12. Mám hrozně ráda tyto tvé články, je v nich tolik pravdy, na kterou často i zapomene!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥