Co si ještě můžeš přečíst?

Cesta, po které kráčíme

Stane se, že se vám váš život nepozdává. Jste zaseknuti na místě, ocitli jste se na rozcestí a máte na výběr z několika cest - ale která je ta správná? Povím vám tajemství. Správné jsou všechny. Záleží jen na vás, co po cestě chcete vidět a zažít. Čemu a komu otevřete své srdce. Každá cesta vede do Říma, stejně tak každá cesta vede do nitra vašeho srdce, do vaší touhy a k vašemu chtíči. Následujte ji.

„Cestu buď najdu, nebo udělám.“

Cesta může být dlouhá, krátká, kamenitá, trnitá, temná, ale taky může být prosvícená sluncem a zalitá květinami s doprovodem ptačí hudby. Je potřeba poznat obojí, protože to člověk potřebuje, aby se uměl rozhodovat. Život je o rozhodnutí a ta cesta, po které budete kráčet, má být krásná. Plná zážitků, lásky, porozumění i poznání, abyste na konci měli na co vzpomínat. 

Nikdo neříká, že to je a bude jednoduché. Cesty jsou plné překážek, ale jde o to najít řešení, jak je obejít či vyřešit.

Nikde není správný návod, jak najít štěstí. Proč? Protože každý máme jiné priority, jiná přání a myšlenky. Někdo si kráčí po cestě s negativním přístupem k sobě i životu. Nevidí to, co vidí pozitivní člověk. Jsou to protiklady. Ale víte o tom, že dobro vítězí nad zlem? 

Najděte na své cestě to hezké a nechte jej vstoupit do vašeho života. Krmte to, jako byste nakrmili toulající se kočku nebo psa. Poskytnete mu svou lásku, tak ji poskytněte i sobě. 

Na rozcestí se vám jedna cesta může zdát lepší než ta druhá. Ovšem tak to bývá. Ne vždycky je všechno tak, jak se nám může zdát. Nesuďte podle vzhledu, ale podle pocitu. Věřte, že i ve špatných věcech vás čeká něco dobrého. Nikdo to nemá jednoduché, ačkoliv bychom si to všichni přáli. Pamatujte, že ta cesta, kterou jste si zvolili, je vaší součástí. Nepodkopávejte nohy sobě ani nikomu jinému. Protancujte kroky, zpívejte radostí, smějte se celou svou duší a těšte se z dalších kroků. Kdo ví, kam vás až dovedou...

Mějte rádi tu cestu, po které kráčíte. Je to váš život. Jste to vy.  Nebojte se poznávat nové, nebojte se nových kroků do neznáma. Užívejte si svobodu. Užívejte si sílu bytí. 

Komentáře

  1. Ty by jsi normálně mohla dělat nějaké přednášky, semináře nebo něco podobného. :D Máš dobré myšlenky! :D :)
    V pozitivních myšlenkách je síla. ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto s tebou souhlasím. Ze všeho si musíme vzít to dobré. Já mám teď taky složité období, první dny na vejšce, je to náročné, ale snad to zvládnu.
    Leník

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezky napsané. Každý bysme si měli zvolit svojí vlastní cestu a držet se jí. Je důležité mít nějaké cíle, které nás posouvají dál a dál. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásně napsané, a naprosto souhlasím se vším. Moc mě to bavilo číst. :)
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
  5. Bylo těžké naučit se vnímat svoje přešlapy, slepé uličky, jako cestu. Cestu, která nebyla slepá, ale více než obohacující. Jak sama říkám, je důležité smířit se s tím, kdo jste a ne být tím, kým chcete být - pak kráčíme po svojí cestě a ne po cestě někoho, kdo zdánlivě připomíná nás :)

    OdpovědětVymazat
  6. To je opravdu nádherně napsané!
    Já občas přemýšlím zpětně, právě jaká rozhodnutí mi různě změnila život a co k nim vedlo a jak bych to ani nebyla já kdybych se rozhodla jinak, někdy je to třeba veselé a někdy děsivé, že jsem se třeba málem rozhodla tak, že bych teď jen těžko byla spokojená. Ale to už je život!

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný článek, krásná úvaha.
    Také jsem na tohle přišla, po těch svých kamenitých, trnitých ale i krásných cestách :)

    OdpovědětVymazat
  8. Přidávám se k ostatním, článek je fakt skvěle napsaný, hned by si se mohla stát motivátorkou :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Naozaj skvelo napísané. Keď budeš robiť prednášky tak sa hlásim ako prvá :)


    LEATHER DRESSES

    OdpovědětVymazat
  10. Takhle jsem nad tím nepřemýšlela, že jsou vlastně správné všechny. Zajímavá úvaha. Moc hezky se článek četl :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. To je moc krásný článek plný pravdy!:) Líbí se mi myšlenka, že každá cesta je správná. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥