Co si ještě můžeš přečíst?

Můj první vodácký výlet

Už je tomu pár let, co jsem se vydala sjíždět Berounku. Já, která o tom nevěděla naprosto nic. Rozhodně to byl životní zážitek, na který nikdy nezapomenu. A o něj se s vámi podělím - pro zasmání, ale i jako menší pomoc pro ty, kteří vodácký výlet ještě nezažili, avšak to mají v plánu.

„Žijeme v nádherném světě, který je plný krásy, půvabu a dobrodružství. Těch dobrodružství, která můžeme prožít, je bez konce, pokud je hledáme s otevřenýma očima.“

blonde haired woman riding on boat

Můj bývalý přítel přišel s tím, že pojedeme na vodu s jeho přáteli a rodinou. Souhlasila jsem, protože jsem si to chtěla vyzkoušet. Zážitků není nikdy dost.  Já jsem se samozřejmě okamžitě zajímala, co je potřeba mít s sebou. Stan? Karimatku? Mobil? Pláštěnku? Jídlo?! Panebože a co záchody? Jo, ty mě taky zajímaly, protože já jsem jasný coural a horší než těhotná žena. Zjištění, že ve stanu budeme spát s jeho sestrou a jejím přítelem, mě moc nepotěšilo, ale na druhou stranu jsme nemuseli řešit jeho stavění.

Ale ještě předtím, než jsem se dostali na místo přespání, byl první krok nasednou do kánoe. Pane jo, v tu chvíli mě měl někdo natáčet, protože já, srab prvního kalibru, sedala do loďky první i s doprovázejícím jekotem. Museli ji držet dva chlapi, abych v klidu nasedla, a když už jsem si myslela, že je všechno dobrý, nasedal bývalý přítel a samozřejmě jsme se málem vyklopili. A to jsme ještě všichni měli stejná trička s nápisem: ,,Vodák, který se neudělá, jezdí pod své možnosti." Za celé tři dny jsem se nevyklopili ani jednou. I to nasedání se zdálo jednodušší a jednodušší. 

Sjížděli jsme v klidu, je známo, že se u toho pije alkohol. Nikam jsme nechvátali a užívali si klidu a krásného počasí. Mobil jsem měla schovaný v sudu, takže jsem neměla možnost ani fotit, ale ničemu to nevadilo. 

A teď k samotnému seznamu, co všechno jsem si s sebou musela brát. Kvůli třídennímu vodáckému výletu jsem si musela koupit nepromokavou bundu, která se nakonec ukázala jako promokavá (špatně jsem odhadla :D), velkou pláštěnku, kterou jsem nikdy nevyužila, krosny do vody, opalovací krém, klobouk, špunty do uší (a fakt se hodily! hromada lidí si opile povídala, a pak hlasitě chrápala) a spacák. Samozřejmě jsou potřeba i jiné věci, jako je stan, baterka, vařič, jídlo a mnoho dalšího. 

U mě byl třeba kámen úrazu karimatka. Měla jsem ji půjčenou a byla dost špatná. Vůbec se mi nespalo dobře, vyšlo to nastejno, jako kdybych žádnou neměla. Byla to ta nejlevnější - pěnová. Určitě nás to poučilo, protože když jsme jeli pod stan podruhé, tak jsem měli tu samonafukovací a byl to úplně jiný level. Pokud má někdo problém se spaním a má rád pohodlí, určitě doporučuji si za karimatku připlatit. Samozřejmě je důležité vybrat i správný spacák, noci bývají chladné. 

Během sjíždění jsme navštívili i zříceninu hradu (ale bohužel si nevzpomenu na název). Celkově jsme nocovali třikrát a pokaždé jinde. Jídlo jsme řešili především ze stánků a restaurací, které byly po cestě. Do Berounky jsem popravdě vůbec nevlezla, protože všude byly řasy. 

Letos jsme si s přítelem říkali, že bychom mohli vyrazit na vodu, ale nevyšlo to. Necháme to na příští rok a rozhodně se lépe připravím, protože teď už vím, co to obnáší a co je potřeba. :-)

Musím říct, že to uteklo jako voda a těšila jsem se domů na sprchu i postel. Byl to krásný zážitek s veselými lidmi a s úsměvem na tváři na to budu vzpomínat. Všichni společně u ohně, hvězdy nad námi, dobré jídlo i pití, hraní žolíků o peníze - co víc si přát. Pokud se vám někdy naskytne šance vyrazit na vodu, neváhejte! Zažijete kopu srandy. A hlavně buďte řádně připraveni, nic nepodceňujte. 

Sjížděli jste někdy nějakou řeku? Jakou? Máte z toho zážitky a bavilo vás to?

Komentáře

  1. To muselo být moc fajn. :) Já na střední přemýšlela, že pojedu se školou sjet Vltavu. Nakonec se tak nestalo, což na jednu stranu jsem ráda, jelikož je zastihla děsná bouřka. A zrovna tu já dvakrát nemusím. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som na takom výlete ešte nebola, ale ani nepôjdem, pretože ja nie som na takéto vodné výlety! :-D Ale musí to byť super zážitok ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  3. Já takhle jezdila hodně když jsem byla malá s rodiči a jejich přáteli, vím, že to bylo fajn a určitě na to mám mnoho vzpomínek ale dnes už bych asi nejela, nebudu lhát, jsem rozmazlená a asi bych bez postele neusnula, ale nikdy neříkej nikdy :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já nikdy nesjížděla vodu a ani nevím, jestli mě to láká. :D Jakože v dobré partě to ael musí být sranda, to uznávám. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jěžiš, byla bych to samé. :D Strašně bych řešila, co s sebou. A hlavně ty záchody, já taky chodím furt. :D :D Takže až se poprvé na vodu vydám, mám se na co těšit. :D Ale ve stanu jsem zvyklá spát. :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Nikdy jsem nebyla na vodě :D Nedávno mne přítel chtěl překecat. Ale máme pejska, a tak jsme se shodli, že je to moc riskantní. Ale pod stanem jsem spala často. Neměla jsem ani karimatku jenom takovou tu termo podložku, která izoluje od studené zeminy. Takže měkkost prakticky žádná. Ale to vykompenzuje dobrý spacák.
    V přírodě je to bezva a pohoda. Ale do Berounky bych taky nevlezla, moje kůže by mi jasně dala najevo mou chybu :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem na vodě nikdy nebyla, ale vždycky mě to lákalo. Musel to být super zážitek! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsesm nikdy na vodě nebyla a ani se nikdy nechystám, vím, že to není nic pro mě a byla bych tam jen nešťastná :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Vodu jsem nikdy nesjížděla. Taky k tomu mám celkem respekt a bojím se překlopení. Ale věřím, že z toho zážitky a vzpomínky musí být super!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  10. To muselo být super :)
    Když jsem byla malá, tak jsme s taťkou sjížděli Moravskou Dyji. Byla to pouze jednodenní akce. Jednou jsme se "cvakli" a já už do toho nechtěla vlézt :D ale vlezla jsem a zdárně to dojela, i když jsem se hrozně bála :D
    Od té doby jsem na vodě nebyla, ale určitě by mě to lákalo :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  11. Já na vodě byla tenkrát když jsme byli na táboře :D což už je dost let zpátky :D ale vždycky to bylo moc fajn :)

    OdpovědětVymazat
  12. ja nebyli nikdy trohcu zavidím paráda :) se někdo měl

    OdpovědětVymazat
  13. Na vodu bych jela hrozně ráda, protože mě takový výlet láká už delší dobu. Zatím teda ale dáváme přednost túrám nebo cyklovýletům :)

    OdpovědětVymazat
  14. Sjíždění vody mám ráda. Spaní ve stanu snáším špatně. Mně je pořád zima. Vozím si vyloženě nafukovačku a velmi kvalitní spacák. A až letos jsem to s oblečením vychytala tak, že jsem v noci nemrzla a vyspala se! :D

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  15. Já jsem řeku ještě nikdy nesjížděla, a upřímně po tom ani netoužím :D Jsi statečná, že jsi to zvládla, a hlavně že jste se nevyklopili :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥