Co si ještě můžeš přečíst?

Informativní řádky

Je to už pár dní, co jsem se neozvala, a je nejvyšší čas to napravit. Poslední dobou se nestíhám zastavit a trochu mi to ubírá na náladě. Víc přemýšlím, a o to víc se stresuji, ačkoliv zbytečně. V mém životě se momentálně nacházím v takové náladě, že nevím coby. Je pravda, že už včera jsem na Instagram něco málo napsala, ale tady v článku bych to chtěla shrnout víc. 

„Nikdy není dost času na to, aby se to udělalo dobře. Ale vždy je dost času na to, aby se to udělalo znovu.“

Od půlky září se necítím ve své kůži. Nedávám ničemu konkrétní důvod, spíš je to chvilkové, protože už se zase začínám cítit lépe. Řešila jsem vnitřní souboj sama se sebou a vůbec jsem nevěděla, kam směruji. Vlastní rodinu ani bydlení stále nemám - a to byl asi největší kámen úrazu. U přítele jsem se musela přesvědčit, že se mnou opravdu budoucnost plánuje, a pár věcí si vyjasnit. Komunikace je důležitá a rozhodně mi to pomohlo a zahrnovalo to i maličkosti

Jsem z budoucnosti trochu frustrovaná, především z bydlení. Moc rádi bychom už byli ve svém, ale jsme rozhodnutí pro domeček, který - jak sami víte - není nejlevnější. Šetříme o sto šest. Máme jasnou vizi, ale je to běh na dlouhou trať. Potřebovala jsem si uvědomit realitu a jsem tak nějak klidnější, že jednou ten správný čas na všechno přijde

Necítím se negativní ani nechci propadat špatným myšlenkám, ba naopak se z toho snažím vytěžit co nejvíce. Jsem na rozcestí a pečlivě si vybírám, kterým směrem se vydám. Věřím, že to brzy zjistím a budu zase plná energie. 

V práci je to kvůli covidu náročnější, ale zatím to zvládáme na jedničku. Ze začátku září jsem s přítelem vyrazila na Slovensko (možná bude i cestovní článek) k příbuzným a přivezla jsem si pěknou rýmu a kašel (předpokládám, že z klimatizace). Jeden den mi opravdu nebylo nejlépe a trochu jsem se obávala. Strašil mě i přítel. V práci jsem se nechala otestovat, protože přeci jenom dělám se starými lidmi, takže jistota na prvním místě. Test vyšel negativní. 

Rozbily se mi fitness hodinky, tak jsem zainvestovala do nových chytrých hodinek a neskutečně se těším. Díky nim se mi cvičí s chutí a cítím se víc motivovaná. 

Mimo jiné jsem doma přivítala podzim. Vytáhla svíčky, podzimní dekorace a ani trocha toho úklidu nechyběla. TADY  si můžete přečíst, jak přijít podzimu na chuť. 

Mám splněnou čtenářskou výzvu pro rok 2020 na databázi knih. Mám ohromnou radost. Tento rok jsem se do čtení opravdu ponořila a jsem pyšná. 

Mimo jiné už nakupuji dárky na Vánoce, protože pro mě čím dřív, tím líp. Zrovna dneska jsem pekla banana bread a po celým baráku voní skořice. 

Za posledních pár dní jsem se naučila psát si to do list. Nestačím se divit, kolik toho za ten den stihnu, a dělám to dokonce s chutí, nějak mě ty sepsané úkoly motivují. Tuto činnost mohu jen a jen doporučit! 

Určitě se chci vrhnout i na pořádně články, tak se můžete těšit. Mějte se v tyto chladnější dny dobře a vychutnávejte si krásně teplý čaj i za mě. :-)

Co plánujete v tyto podzimní dny? A dárky na Vánoce už taky obstaráváte? 

Komentáře

  1. Teď jsem to měla podobně, taky jsem nevěděla, kam směřuju, zatím se stále hledám, i co se týče práce a tak :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, moc gratuluji k knižní výzvě, to je paráda. Mě letos i díky pandemickému stavu čtení zamrzlo na jaře, přes léto jen pár knih..., njn. Co se týká negativnímu přílivu myšlenek, tak to znám velmi dobře, člověk prochází různými situace, vše se posouvá, vyvíjí....., je celkem přirozené, že naše duše a mysl zareaguje. ☺♥ At se plány s přítelem, bydlením vydaří! K negativnímu testu gratuluji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  3. Poslední dobou jsem byla také hodně smutná, pesimistická. Hlavně kvůli vysoké škole, nové prostředí apod. Byla jsem hodně ve stresu a to mi asi bohužel dopomohlo k tomu, že jsem nemocná :( (ne, nemám covid).
    Také jsem se hodně pustila do čtení a moc mě to baví.
    Jak říkáš, je fajn napsat si seznam, co je potřeba udělat. Také to někdy dělám.
    Dárky ještě neobstarávám, ale už mám v hlavě nějaké nápady, co komu koupím :)
    Přeji ti hezký podzim, těším se na článek z výletu.
    Leník

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem poslední dobou taky samý stres a blbá nálada. Ale snad už to bude OK. Vpráci je to kvůli covidu náročný, ale věřím, že bude lépe.
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
  5. V posledních dnech se také cítím ztracená, ale tak nějak věřím, že všechno bude v pořádku a tak, jak má :) Bude líp! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně jak jsi řekla, všechno přijde v ten správný čas. I když mě kolikrát přijde, že už to není možné, že je zase všechno na *** a že už by to konečně mělo být dobrý. Nebo že už by se to konečně mělo podařit (něco, cokoliv). A ono ne. Ale asi fakt jen nepřišel ten správný čas.... Bude líp!!
    Dnes jsem taky dělala banana bread, poprvé!! :D Je výborný, ale možná je na mě až moc banánový. Příště recept trochu poupravím. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Stres někdy přepadne každého, důležité ale je pročistit hlavu a udělat si radost - ten tvůj banana bread nebo podzimní výzdoba je skvělým příkladem! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Tyhle chvilky máme každý. Taky jsem si potřebovala urovnat myšlenky a říct to chci. Teď jsem momentálně spokojená. A komunikace je základ každého vztahu, ať partnerského nebo kamarádského. Banana bread jsem taky dělala a mám ho moc ráda. Momentálně peču štrúdl :D :)
    A jsem ráda, že test dopadl dobře!:)

    OdpovědětVymazat
  9. Na cestovní článek se moc těším, když teď člověk může cestovat akorát přes čtení článků :) Já už nakupuju dárky od srpna, aby se mi to hezky rozložilo co se týče peněz. Už mám dárky pro mamku, taťku a pár pro přítele :) Teď si hlavně užívám podzimní procházky ♥ Čtení, knížky a svetry!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto tě chápu, také jsem měla takové období, kdy jsem od přítele potřebovala slyšet, že se mnou ve své budoucnosti počítá. Teď už je vše v pohodě a těšíme se z domečku, který se začne stavět na jaře :)

    OdpovědětVymazat
  11. Dárky na Vánoce obstarávám celoročně. Vidím něco hezkého, a tak si řeknu, že by se to mohlo někomu z mých blízkých líbit, tak to koupím. :) A podzimní dny jsou plné radosti, když jsem v parku s pejskem. Nadšení a vrtění jeho ocasu, ta radost, je nakažlivá. I když jsem zmoklá a klepu kosu.
    Ohledně bydlení, to mě čeká příští dva roky, řešit. A taky se toho děsím. Myslím na Tebe, ať se to všechno hezky sejde a poskládá, jak má :)

    OdpovědětVymazat
  12. Dárky na Vánoce absolutně nemám a nevím a jen dumám čím koho obdaruji letos. Mě ježíšek přiletí v Lednu s narozením miminka, ale co komu dát opravdu netuším. Třeba najdu někde na blozích inspiraci :) Jinak si s tim hlavu nelámej.., taky mám takovéhle dny. Díky koroně je partner zavřený a tak bojujeme se vším online. Já se pomalu navracím do online režimu doma, abych s ním nemusela pokaždé lítat na obchod. Já si udělám aspoň práci doma a už to začíná být lepší a ne tak hektické. Všem držím palce a hlavně malým podnikatelům, nebo těm co přišli o práci. Sama vím, jaké to je. Takto jsem to měla už v červnu. Takže se snažím rozjet nějaké to podnikání na doma s miminkem do budoucna, ale uvidíme a vše chce čas. Mějme krásné dny.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥