Co si ještě můžeš přečíst?

7 rad pro dobrou náladu

Ještě dříve, než vydám článek z Jižních Čech, tak pro vás mám článek s tipy pro dobrou náladu. Té totiž není nikdy dost a každý chce mít den zářivý jako sluníčko, protože hned jde všechno lépe. Nač plakat nad rozlitým mlékem, když máme to nejdůležitější - život. Tak s ním pojďme zatočit a užít si jej díky dobré náladě. 

brown and blue textiles on soil surface

1. Zastavte se, rozhlédněte se
______________________________

Pořád někam spěcháme, uháníme a zapomínáme hledět na svět kolem nás. A opravdu je co sledovat, protože každé roční období má svoje kouzlo. Ovšem není to jen o tom, jaké je období, ale i o maličkostech. Trochu poznávat okolí a vědět, kde žijeme. 

2. Nevysedávejte doma naštvaní na celý svět
___________________________________________

Sedět mezi čtyřmi stěnami a přemýšlet nad tím, co se děje, není úplně nejlepší řešení. Je to dost deprimující a o to víc se vám nebude chtít vstát. Znechuceni sami sebou i světem. Nezapomeňte, že svět za to nemůže, ba naopak, ten vám pomůže. Jděte na procházku, vyvětrejte hlavu a nasajte energii, kterou vám pobyt na čerstvém vzduchu nabízí. 

3. Pokuste se hledět na svět s humorem
______________________________________

Nemám ráda vážné lidi, kteří se urážejí a humoru moc nepobrali. Vždycky je vám líp s člověkem, který humorem vyloženě srší, nebo mu alespoň rozumí. A tak ten svět taky s humorem berte, hned je veselejší a barevnější. Smích je lék a problémy byly a vždycky budou, ale občas je třeba brát je s humorem. 

4. Vyzkoušejte plavání
______________________

Já osobně plavání miluji a hned se cítím o něco lépe. Je to relax, očištění mysli a čas na přemýšlení. Tím, že je vám při plavání dobře, máte hezké myšlenky a nabíjí vás to. Zkrátka přijdete s 50 % a odcházíte se 100 %. 

5. Zjednodušte svůj vztah k životu
__________________________________

Nač dělat z komára velblouda. Není třeba dělat z života větší vědu, než už je. Nekomplikujte si život a nejdřív zkuste najít jednoduší cestu. Ušetříte tím nervy, energii i čas. Budete mít lepší náladu, když víte, že si ten život určitými způsoby ulehčujete. A neklaďte na sebe příliš vysoké nároky, rychle se vyčerpáte a budete bez nálady. 

7. Dodejte svému životu prvky novosti
_____________________________________


V životě je důležité dopřávat si radost, ať už kupováním toho, co máte rádi nebo vyloženě utrácením za zbytečnosti, které zase tak nutně nepotřebujete, ale víte, že je chcete. Zkrátka nové věci přináší radost, tak proč si jednou za čas něco nekoupit? Proč se neobklopovat novými věcmi a cítit se příjemně než trávit čas v místnosti, která působí staře a nepovšimnutě. Nové prostředí = nové já

Doufám, že máte dobrou náladu :-) 

Komentáře

  1. Veľmi pekný a inšpiratívny článok. Vďaka. Máš veľkú pravdu v tom, že dar je život a nemali by sme rozmýšľať nad minulosťou ale žiť tu a teraz. Vnímať, počúvať, tešiť sa z maličkostí. ;) ♥

    Maj krásny deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně s tebou souhlasím :) procházka v přírodě člověku 100% pomůže :) po každé bouřce jednou vyjde slunce

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím s tebou. Snažím se změnit, bohužel mi nejde nějak moc změnit povaha. Říkám si klid, to bude dobrý, nějak to dopadne, pak ztratím po chvíli nervy. Máme to v rodině. Ale rozhodně jsem nejklidnější z rodiny.
    Kyž už se blíží to léto, každý by měl zářit.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé rady, aplikovatelné i pro mě :) ..až tedy na plavání, vzhledem k tomu, že mám hodně dioptrií, tak se plavání spíše vyhýbám, když plavu s brýlemi, tak mám strach, že je utopím a když plavu bez nich, tak zase vůbec nic nevidím :/

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Většinou mi pomáhá uvědomit si, že nemůžu být celou dobu smutná či myslet negativně, proste ať si tu dobrou náladu užívám. S druhým bodem souhlasím, proč sedět doma a koukat do zdi, šup ven a hned se ta nálada třeba někde v přírodě zlepší!

    OdpovědětVymazat
  6. Dobré tipy, vlastně se jich sama snažím držet, ačkoliv je to někdy težké, zvlášť když člověk opravdu nemá náladu...

    OdpovědětVymazat
  7. To je nádherný článek. Hlavně zastavit by s měli všichni, přijde mi, že všichni někam lítají spěchají a děs...

    http://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásný článek. Mě když je smutno, tak vezmu pejska a jdu na procházku. Příroda je lék na všechno. 💛

    OdpovědětVymazat
  9. Opět další z tvých krásných motivačních článků, sem člověk vyloženě chodí tu dobrou náladu čerpat, takže já bych mezi jednotlivé body určitě zařadila návštěvu tvého blogu. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  10. Takové tipy nejsou k zahození, vždycky se hodí, když člověka přepadnou negativní vlny. :))

    OdpovědětVymazat
  11. skvělé tipy a je to opravdu jen o tom se zastavit, zamyslet se a podívat na věci z nadhledu a pokusit se vydat cestou, která víme, že nám přinese úlevu a radost :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám dodělané zkoušky a bakalarku odevzdanou, takže se teď cítím fajn spokojeně. Už jenom zvládnout ty státnice :D na spatnou náladu mi taky pomáhá vselijaky sport :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji vám za vaši přízeň. Těším se na vás u příštího článku. ♥